Roquefort Burger, Gastro Bar B/P, Kuopio

Kesälomalla reitti vei Kuopion ohi ja nälkäkin oli. Joku aika sitten Burger Lovers Finland -ryhmässä äänestettiin parhaista burgerpaikoista – kisassa kolmospaikka meni Kuopioon Gastro Bar B/P:lle. Kun listalla sattui olemaan lounaalla Roquefort burger, niin suuntasin tuonne.

Paikka

Kesäisin burgereita saa myös Kuopion Torilta, mutta itse suuntasin nyt varsinaiseen ravintolaan (Puijonkatu 41). Aluksi ajoin lahjakkaasti ohi, eikä edessä komeillut A-standikaan kiinnittänyt tarpeeksi huomiota, mutta hetken ihmettelyn jälkeen pelipaikoille löydettiin.

Lounaalla lista on kohtuullisen kompakti, en kysellyt olisiko normaaliltakin listalta saanut tilata, mutta koska lounaaksi oli yksi lempiburgereistani ei tähän ollut edes tarvetta.

Tilaus tiskille sisään ja pöytään odottamaan ruokaa. Odotellessa alkupaloiksi sai ottaa maissikeittoa ja tuoretta talon leipää, joista varsinkin jälkimmäinen oli todella hyvää!

Odotellessa katselin kuittia ja huomasin että siihen oli lyöty perunatkin, vaikka niitä en erikseen tilannut, enkä nähnyt edes listalla. Ajattelin että tämä kuuluu lounaaseen enkä ihmetellyt asiaa enempää – olisinhan ne muutenkin tilannut ja oletin kuuluvan lounasaikaan muutenkin burgeriin.

Ruoan saapuessa pöytään eteeni ilmestyy pelkkä burger, joka sanalla sanoen oli todella pieni pelkästään lounaaksi. Kun ihmettelin perunoiden puutetta sain kuulla että koska toinen lounasannos oli vitosen burgeria kalliimpi, eikä sille ollut suoraan omaa koodia kassassa oli tuo erotus lyöty perunoina. Noh, hieman sekavaa ja koska annos oli todella pieni, tilasin vielä perunatkin erikseen.

Palvelu oli ihan asiallista, mutta jotenkin tuosta kuittihässäkästä jäi hieman outo fiilis. Tuo perunahomma hoidettiin mielestäni jotenkin töksähtäen ja sekavasti.

Ruoka

Burger on kohtuullisen pienen oloinen, mutta aivan älyttömän hyvännäköinen. Sisällöksi lista määrittää : Pesolan Pihvisonnia, Roquefortjuustoa ja Karamellisoitua sipulia. Kyseessä on siis klassinen Roquefort-burger, joka ehkä kuuluisimpana versiona on löytynyt New Yorkin Spotted Pigistä ja kotimaassakin tätä on saanut Socialista Spotted Pikkis -nimellä.

Burger tarjoillaan metallilautaselta ja mukaan tuodaan syöntitasku, jonka käytöstä voi itse päättää.

Kokonaisuus on mielestäni virheetön, todella tasapainoinen ja hyvä. Ollaan ihan siinä rajoilla onko suolaa liikaa, mutta itseäni tämä ei häiritse. Suolaisen, makean ja rasvan kombinaatio vaan toimii. Pihvin paistoaste on täydellinen.

Erikseen tilatut perunat saapuvat burgerin syönnin jälkeen. 5€ lisämaksusta saa muutaman pienen uppopaistetun uuden perunan ja majoneesia kaveriksi. Lisäke ei ole huono, mutta jotenkin en vaan saa kiinni miltei 1€/kpl maksavista pienistä perunoista. Annos on pieni, jopa lisäkkeeksi.

Yhteenveto

Loistava roquefort burgeri, joka voisi tosin olla ihan hieman isompikin. Toisaalta, tokihan näitä voi aina tilata 2 kerralla. Jos viereen vielä saisi kunnon shoestring friesit niin silmät sulkemalla voisi kuvitella olevan New Yorkissa burgerilla.

Osoite:  Puijonkatu 41, Kuopio

WWW: https://gastrobarbp.com/https://gastrobarbp.com/home/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa