Bacon cheeseburger, Five Guys, Frankfurt, Saksa

Olen käynyt Five Guysissa useissa maissa ja ketju on valehtelematta yksi suosikeistani. Saksa on tällähetkellä lähinnä Suomea, missä  Five Guysilla on toimintaa. 1986 Virginian Arlingtonissa perustetulla ketjulla on yli 1500 ravintolaa ympäri maailmaa ja ja se toimii tällähetkellä 22 maassa.

Paikka

Frankfurtin 5 Guys noudattaa täysin ketjun linjaa ja hyvä niin. Ravintola on suuri ja niin sisällä kuin ulkonakin on tilaa reilusti – kassoja on paikalla 4 ja tilausten vastaanotto menee nopeasti. Samaten keittiö kuhisee työntekijöitä, joka on hyvä asia – jokainen burger kun tehdään tilauksesta tuoreena tilaajalle. Tilausta tiskille ja numeron kanssa odottamaan milloinka numero kajautetaan noutotiskiltä – ja ei muutakuin syömään.

Ruoka

Burgereita on moneen makuun, oma suosikkini on Bacon cheeseburger ja täytteeksi klassinen five guysin ”all the way”. Tällöin burgerin väliin lisätään tomaattia, suolakurkkua, grillattua sipulia, grillattuja sieniä, ketchuppia, majoneesia, salaattia ja sinappia. Listalta löytyy toki myös muitakin täytteitä jos kokemusta haluaa vaihdella.

Burgerin kylkeen tilasin ranskalaiset ja sitten toki kun Saksassa ollaan, niin juomaksi olutta. Tällä kertaa tosin Brooklyn Brewerin tuottamaa ohrajuomaa. Ranskalaiset tarjoillaan paikan tapaan ”reiluina”, eli vaikka tilaat pienet ranskalaiset lyödään astian lisäksi pussin pohjalle iso kauhallinen ”extraa”. Perunoiden alkuperän voi nähdä aina ravintolan seinältä – tällä kertaa potut olivat Hollannista, tarkemmin Boumanin farmilta Poortvlietistä.

Burger ei ole kaunis, mutta ah se on herkullinen. Tälläinen pikaruokaburgerin pitää ollakin; mehukas, maukas ja sopivasti käsin syötävä. pihvissä on hyvä paistopinta ja loistava maillard. Täytteitä vaikka on paljon, ei makumaailma ole mikään sekamelska – lisäksi kuten yllä mainittu niin voit itse joka kerta säätää juuri sillä kertaa haluamasi täytteet burgeriisi.

Ranskalaiset toimivat ja niitä on reilusti. Jälkiruoaksi otettu pirtelö ansaitsee myös erikoismaininnan, ainoa harmi on, että Five Guys on luopunut kirsikkapirtelön myymisestä. Saman huomasin äskettäin Dubaissa.

Yhteenveto

Ei kaunis annos, mutta syntisen hyvä. Malliesimerkki millaisen pikaruokapaikan burgerin pitäisi aina olla.

Osoite: Zeil 127, 60313 Frankfurt am Main, Germany

WWW: https://restaurants.fiveguys.de/

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa