Poro burger, Pure Burger (Kauppayhtiö), Rovaniemi

Kauppayhtiö on ollut kohtuullisen varma valinta Rovaniemellä burgereiden suhteen. Nyt lennon jälkeen ennenkuin vuokra-auton keula kääntyi kohti Luostoa, piti pientä välimurkinaa saada.

Torstaipäivänä lounasaikaan ravintolassa on hyvin tilaa, ainoastaan parissa pöydässä on asiakkaita joten tiesin annosten saapuvan nopeasti. Palvelu tiskillä oli todella leppoisaa ja henkilökunta iski tarinaa ja kyseli kiinnostuneen oloisena kuulumisia – mukavan rento fiilis. Tilaukset sisään ja pagerin kanssa pöytään odottelemaan.

Ruoka ja juoma

Kun etelän mies on taas kerran päässyt Roihin, niin poroahan se pitää ensiksi saada. Valinta burgerissa meni siis poron puolelle. Listan mukaan annos sisältää : Pihvi Sallan villiporosta, timjami-herkkusieniä, puolukkamajoneesi, mummonkurkku, punasipulihilloke, rucola .

Vaikka itse en kummemmin välitäkään Rucolasta, vaan pidän sitä kovin trendikkäänä rehuna jota pitää jostain kumman syystä tunkea kaikkialle, annan sen kuitenkin olla annoksessa. Muutenkaan annosta ei tuunattu mitenkään.

Kokonaisuus on maistuva, vaikkakaan en oikein hakemallakaan löydä selkeää poron ominaisaromia lihasta. Pihviin voisi ehkä tuoda hieman lisää makua lisäämällä sinne massaan vaikka jauhettua savuporoa mukaan, tällä saataisiin hieman korostettua poromaisuutta.

Puolukkamajoneesi sopii todella hyvin kokonaisuuteen ja happo saadaan mummonkurkuista. Kastikkeilla ei ole liikaa lotrattu ja käsinsyönti menee siististi.

Lounasaikaan annokseen kuuluu suoraan ranskalaiset ilman eri veloitusta. Nämä ovat todella rapeat ja erittäin passelilla suolalla maustettu.

Yhteenveto

Burger on hyvä, mutta ei niin timanttinen että tilaisin tuota ehkä kuitenkaan uudestaan. Kuitenkin jos jotain vaihtelua haluat perinteiseen naudanlihapihviin, niin porosta sitä voi koittaa saada.

Osoite: Valtakatu 24, 96200 Rovaniemi

WWW: https://www.kauppayhtio.fi/fi

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa