Shoku, Shoku Burger, Vantaa

Shoku Burger on ollut monien PK-seudulla burgereita harrastavien huulilla jo jonkin aikaa. Vantaalla Mikkolan ostoskeskuksessa sijaitsevaa paikkaa on nimetty piilotetuksi helmeksi ja paikaksi joka on ylivertainen kulmillaan. Eihän näitä voinut jättää huomiotta ja burgerit piti toki nähdä omin silmin ja testata omin makuhermoin.

Paikka

Vaikka olen Vantaalla asunut nelisenkymmentä vuotta niin koskaan aiemmin minulla ei ole ollut mitään asiaa Mikkolaan. Jouduinkin omassa kotikaupungissani ensinnä katsomaan kartasta mistä koko lähiö löytyy ja sen jälkeen suunnistamaan paikalle navigaattorin avulla.

Porukkaa on viikonloppupäivänä jonoksi ulos asti ja kymmenkunta ihmistä odottelee pihalla annoksiaan. Tilauksia on kuulemma niin paljon että puolisen tuntia kestää annoksen saanti ja ravintola ei tällä hetkellä voi ottaa puhelintilauksia ollenkaan. Kaikki paikan 4 pöytää ovat jatkuvasti hyvin täytettyinä ja ovesta kulkee katkeamaton virta ihmisiä hakemaan tilattuja ruokia samalla kun uusia asiakkaita tulee tekemään tilauksiaan.

Vaikka asiakkaita on paljon ja selvästi keittiön puolellakin on kiirettä niin palvelu on todella ystävällistä ja jos ei heti tiedä mitä tilaa, niin kassalla ystävällisesti suositellaan eikä hoputeta.

Ruoka ja juoma

Listalta valikoituu testiin paikan nimikkoburgeri, kylkeen ranskalaiset ja pari erilaista dippiä. Ruokaseuralainen testasi cheeseburgeria ja hänelle otettiin bataattiranskalaiset.

Shokuburgerin sisältö listan mukaan on : Japanilainen ”milk bun”, 100% naudanlihapihvi, cheddaria, pikkelöityä kurkkua, punasipulia, shoku-majoa ja talon ketsuppia. Ketsuppi burgerissa jakaa aina mielipiteitä, mutta koska tässä ketsuppikin oli heidän omaa tuotostaan, niin testatahan se piti. Ruoka valmistui sen luvatun puolisen tuntia, tämä ei ollut ongelma kun asian tiesi ennakkoon.

Heti alkuun on todettava että tuo Japanilainen milk bun sopi burgeriin äärimmäisen hyvin, lisäksi se oli todella hyvä rakenteeltaan ja maistuva. Harvinaisen onnistunut burgerin ”kääre”. Pihvi sen sijaan ainakin omassa burgerissani oli hieman pieni sämpylään nähden, tai sitten sämpylä oli liian suuri pihviin nähden, ihan miten asiaa katsoo. Pihvissä myös oli jäänyt maustaminen hieman vajaaksi. Kokonaisuus on kuitenkin ihan maistuva ja artesaanihenkinen, mutta pihvin suolattomuus ja semisti mauton shoku-majoneesi verottavat tällä kertaa puolisen pistettä. Majoneesin mauttomuus tuli esille sekä burgerissa että ranskalaisten dippinä käytettynä. Ketsuppi sen sijaan oli hyvää ja sopi jopa burgeriin.

Sipuli ja kurkut antavat kivaa suutuntumaa ja hapokkuutta muuten kohtuullisen rasvaisen burgerin vastapainoksi. Juustokin maistuu sopivasti. Ranskalaiset ovat todella onnistuneita, bataattiversioiden jäädessä selvälle kakkossijalle.

Yhteenveto

Burger oli tuota pientä pihviä ja hieman mautonta majoa lukuunottamatta hyvä kokonaisuus, samaten ranskalaiset toimivat oikein kivasti. Hommassa on tekemisen meininkiä ja selvästi juttua tehdään ”rakkaudesta lajiin”. Mikkolan ostarilla todella tarjoillaan yhtä Vantaan parasta burgeria, eikä tällä tuotoksella tarvitse hävetä edes laajemman PK-seudun tarjonnassa 🙂

 

Osoite: Venuksentie 4 LH 4 01480 vantaa

WWW: https://www.shokuburger.com/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa