Jönssi, Hamptown Burger, Hämeenlinna

Hämeenlinnaan jo vuonna 2021 avannut Hamptown Burger (tuolloin nimellä Linnan burger) on ollut burger-scenessä paljonkin esillä. Hyvän palautteen lisäksi paikka on mainostanut eri kanavissa jossain vaiheessa jopa hieman ärsyttävyyteen asti. Aluksi myös valittu nimi oudoksutti, koska Turusta löytyi jo tuota muistuttava burgerpaikka ”Linna Burgers” – nimenvaihto oli ihan hyvä asia siis sekaannusten välttämiseksi.

Paikka

Ravintola sijaitsee Hämeenlinnan linja-autoasemalla. Paikka on hyvin saavutettavissa niin julkisella liikenteellä, kuin vaikkapa omalla autollakin. Maksuttomia paikkoja on ympäristössä yllinkyllin autoilijoille.

Itse ravintolasali on todella pieni ja kattaa vaan muutaman pöydän, kesäaikaan terassilla olisi lisää tilaa, mutta terassi on luonnollisesti näin syksyllä jo kiinni. Näin lounasaikaan parissa muussa pöydässä oli porukkaa.

Sisällä on kohtuullisen huono ilmanvaihto ja rasva leijuu ilmassa, vielä hetken ravintolasta lähdön jälkeen pystyy haistamaan rasvan vaatteissa.

Ruoka ja juoma

Listalla on lounasaikaan pari vaihtoehtoa. Jönssi (paksulla pihvillä) ja Otto Chi(c)ken. Vaikka olin jo mielessäni miettinyt testaavani jotain smashia, niin sellaista ei nyt lounasvalinnassa ollut – perus Jönssillä siis mentiin.

Jönssi sisältää : Paahdettu briossisämpylä, kotimainen naudanlihapihvi, VIP-majoneesi, cheddar, pekoni, marinoitu punasipuli, suolakurkku ja rucola . Kylkeen tuli ranskalaiset ja lisäksi otin tölkin Cokista. Huomioitavaa on, että lounastarjous ei sisällä limua!

Tilauksen jälkeen odottelua on aikamoisesti. Vaikka vain parissa pöydässä on asiakkaita odotan lounasaikana annostani yli 25 minuuttia, joka on mielestäni kyllä liikaa! Henkilökuntaa keittiössä on 3, eli siitä homman ei pitäisi olla kiinni. Henksulla ei tuntunut olevan kiire minnekään ja välissä ehdittiin selittämään työkavereiden töppäyksiä majoneesipönttöjen kanssa, kuin kisailemaan leffoista tutuista kaskuista ja naureskelemaan muutamat youtube-videotkin. Ymmärrän että tällainen on ihan mukavaa ja työilmapiiriä parantavaa, mutta muistikohan kukaan että muutama asiakas samalla odotti ruokaansa?

Lopulta annos tulee ja vaikka sitä sai odottaa pitkään, niin olihan se ihan hyvä suoritus. Ranskalaiset saavat erityismaininnan vaikka aikamoinen kisasuola niihin olikin ropsahtanut.

Burger on tasapainoinen ja maukas. Mikään maku ei tule toisista yli ja tätä on selkeästi joskus hetken jopa mietitty. Pihvi on hieman pienehkö briossiin nähden ja se olisi kaivannut hieman lisäsuolaa. En ole suuri rucolan ystävä, mutta tähän annokseen se sopi.

Yhteenveto

Tuskastuttavan pitkä odotusaika lounaalla palkittiin ihan oivalla annoksella. Ei tätä turhaan ole kehuttu.

Lounaaseen soisi kuuluvan limun mukaan.

Osoite: Eteläkatu 1, 13100 Hämeenlinna

WWW: https://hamptownburger.fi/

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa