Jaloburger, Jalo Kitchen & Lounge, Jyväskylä

Jyväskylässä on aina mukava vierailla ja kun tälläkin kertaa tie sinne vei, niin burgeria piti taas saada.

Paikka

Jalo Kitchen & Lounge sijaitsee Sokos Hotel Alexandrian yhteydessä. Se on siis helposti luonnehdittavissa S-ryhmän hotellin ravintolaksi.

Ravintola on siisti ja palvelu on todella rentoa ja huomioonottavaa. Pöytävarausta ei ollut, mutta vapaa pöytä silti löytyi ja pääsimme jopa ihmettelemään pöydästämme keittiön toimintaa aitiopaikalta.

Ruoka ja juoma

Lihaburgereita listalla on 1, joten valinta burgerinsyönnin puolesta ei ollut vaikea. Jaloburger kustantaa 20.50€ ja listan mukaan sisältää 200g pihvin, sipulia, pekoneesia, rucolaa ja kylkeen ranskalaiset.

Alkuruoaksi otin tartaria (12€) ja juomaksi valikoitui alkuun Gin & Tonic (11€) ja ruoan kanssa pullo punaviiniä (36,90€).

Burgerannos itsessään on hyvän kokoinen. Pihvi on paistettu hienosti mediumiksi ja muutenkin kokonaisuus on kutsuvan näköinen.

Burger itsessään on ihan toimiva, mutta kompastuu hieman pariin pieneen seikkaan. Vaikka annoksen pekonimajoneesi (pekoneesi) ansaitseekin erikoismaininnan, niin suola ja happotasapaino on mielestäni metsässä. Lisäsuolaa sai toki pyytämällä, mutta mielestäni pihvin suolaus olisi kuitenkin keittiön tehtäviä ennemmin kuin asiakkaan. Lisäksi burger on rakenteeltaan kovin ”liukas”, joka pakottaa syömään sen haarukalla ja veitsellä.

Suolankorjauksen jälkeen enää ainoastaan hapon pieni puute jäi vaivaavaksi asiaksi, joka teki burgerissa hieman raskaanoloisen.

Vieressä olleet ranskalaiset olivat hyvin tehdyt – päältä rapeat mutta sisältä pehmeät.

Yhteenveto

Laadukkaista raaka-aineista tehty burger, joka kaipaisi hieman lisää happoa ja suolaa.

Osoite: Asemakatu 2. 40100 Jyväskylä

WWW: https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/jyvaskyla/jalo-kitchen-lounge

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  

Vastaa