Reindeer Burger, Finnair Platinum Wing, Helsinki-Vantaa Airport

Tällä kertaa arvostelu on hieman poikkeuksellinen, koska tarjoava ravintola on vain kutsutuille vieraille. Tarkemmin sanottuna Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen puolen Finnairin Platinum -tason asiakkaiden Platinum Wing-osion Reindeer burger.

Paikka

Lounge sijaitsee tosiaan passintarkastuksen jälkeen non-Schengen puolella lähellä porttia 52, pääsy on rajattu Finnairin Platinum ja Platinum Lumo asiakkaille, sekä OneWorld allianssin Emerald tason asiakkaille.

Paikka on piristävä lisä Helsinki-Vantaan loungelistaan, koska täällä pääsee ennen lennon odottamista myös saunaan 🙂

Ruoka ja juoma

Alkupalat ja jälkiruoan saa laajasta buffet-pöydästä, pääruoka tilataan listalta. Burgereissa löytyy sekä nyt tilattua poroversiota, että kasvispohjaista Beyond burgeria. Burgereiden kylkeen tulee ranskalaiset, sekä pieni kuppi ketsuppia.

Ruokajuomat voi tilata läheisestä baarista, itse otin burgerin kylkeen lasin punaviiniä.

Burger tarjoillaan tilauksesta ja avokeittiössä valmistumista voi seurata. Burgerin sisältö menun mukaan on : Briossi, naudanlihapihvi savustetulla porolla, puolukkamajoneesia, sinihomejuustoa, salaattia, punasipulia sekä metsäsieniä.

Burger itsessään on parhaita koskaan lentokentällä saamiani. Pulla on todella tuore ja erittäin softbunmainen, vaikka onkin briossi. Puolukkamajoneesi maistuu mutta harmillisesti makua voisi olla hieman enemmän – mainostettua sinihometta en löydä setistä.

Poro on tällä kertaa sekoitettu valmiiksi savustettuna rouheena jauhelihan matkaan ja on sanottava, että tuo toimii paremmin kuin poron jauhelihasta tehdyt versiot yleensä. Tällä tavalla selkeää poron makua saadaan paremmin matkaan eikä myöskään pihvi mene niin kuivaksi. Poro kun on hirvieläinten tapaan vähärasvaista.

Ranskalaiset ovat rapeat ja maistuvat.

Yhteenveto

Parhaimpia lentokenttäburgereita koskaan, ja tilaan varmasti seuraavallakin kierroksella kun matkaan lähden non-schengen kohteeseen. Harmillisesti paikka ei ole kaikille avoin.

 

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa