Señor Jalapeno, Boneless, Jätkäsaari, Helsinki

Boneless laajentaa kovaa tahtia ketjuaan ja mikä onkaan laajentaessa. Asiakkaat tuntuvat pitävän tuotteista ja voitti ketjun ensimmäinen ravintola juuri lukijaäänestyksenkin Helsingin parhaasta hampurilaisravintolasta.

Olen aiemmin vieraillut Boneless Redissä, mutta Jätkäsaaren ravintola oli minulle uusi tuttavuus. Olin ulkoilemassa Ruoholahdessa ja nälän yllättäessä Jätkäsaari oli mukavasti lähellä. Testaamaanhan tämä piti mennä.

Paikka

Ravintola itsessään sijaitsee kerrostalon kivijalassa ja on siisti, sekä viihtyisä. Monista vastaavista paikoista tuttu rasvankäry puuttuu kokonaan. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa.

Ruoka ja juoma

Listalta testiin valikoituu Señor Jalapeno -burger, ranskalaiset, chipotle-dippi ja Zero Colaa.

Burger sisältää listan mukaan : ”Kaksi rapeapintaiseksi paistettua naudanlihapihvia, kypsytettyä cheddarjuustoa, friteerattuja perunatikkuja, pikkelöityä jalopenoa ja paahdettua jalapeno-majoneesia, seesamibriossi-sämpylä” . Burger on mahdollista saada myös Martins potato rollilla asiakkaan niin halutessaan.

Se mistä Boneless on tullut tutuksi, eli täydelliset smash-pihvit, eivät petä tälläkään kertaa. Extra-rasvainen (tietojeni mukaan n 30%) liha saa paistossa todella rapean ja herkullisen pinnan – maillard on asia mistä ravintola on burgertaipaleensa alkuajoista lähtien ollut ylpeä, eikä syyttä. Burger on myös kasattu todella niin että se pysyy nätisti kasassa.

Shoestring-tyyppiset perunatikut tuovat mukavasti tekstuuria ja saavat minut muistelemaan jo edesmennyttä New Yorkissa sijainnutta Spotted Pig -ravintolaa. Näitä olisi mukava saada lisukkeeksikin, eikä pelkästään burgerin väliin.

En tiedä johtuuko osittain juuri perunatikuista, mutta burger on todella suolainen. Aletaan olla jo rajalla, että suolaisuus on itselleni jopa liikaa. Toinen pieni ongelmakohta on se, että todella rasvaisen kokonaisuuden happo on jätetty ainoastaan muutaman pikkelöidyn jalapenosiivun varaan. Jalapenot ovat todella hyvänmakuisia, mutta joko niitä pitäisi olla selkeästi enemmän, tai happoa pitäisi koittaa saada myös jostain muualta rasvan vastapainoksi.

Lisäkeperunat ovat hyviä, dippi on omaan makuuni hieman pliisu mutta menee kyllä perunoiden kanssa. Cokis on tölkissä ja kylmää.

Yhteenveto

Yleisarvosana on tällä kertaa hankala antaa. Pidin tuotteesta ja sen ideasta, mutta ”ylisuolaisuus” ja pieni hapon puute hankaloittaa tilannetta. Laadukasta, mutta pienillä korjauksilla timanttia.

 

Osoite: Välimerenkatu 24, 00220 Helsinki

WWW: https://www.boneless.fi/

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  

Vastaa