Uksakan poroburgeri, Cafe Uksakka, Luosto, Sodankylä

Burgerihammasta alkoi taas kolottaa ja matkatessani Pelkosenniemeltä kohti Luostoa, pysäytti matkanteon muutamaankin otteeseen keskellä tietä seisseet porot. Poroburgeria siis – miksi ei!

Paikka

Cafe Uksakka sijaitsee Luoston laskettukeskuksen kupeessa ja paikkaa pyörittää sama emäntä kuin lähellä olevaa Jaakkolan porotilaakin. Oletettavasti tarjolla olisi siis todella paikallista poronlihaa.

Saamelaisessa uskomusperinteessä Uksakka on yksi Máttaráhkkán eli kantaäidin kolmesta tyttärestä. Vanhoissa saamelaisrummuissakin kuvattu Máttaráhkká tyttärineen asuu maassa, kodan alla ja jokaisella jumalattarella on oma tärkeä tehtävänsä elämän synnyssä. Jaakkolan tilan väelle on tärkeää vaalia Saamelaisia perinteitä ja tämä näkyy myös Uksakan syntytarinassa.

Paikka on viihtyisä ja palvelu välitöntä. Vaikka ruskamatkailu kukoistaakin niin kova ruuhka ei ole.

Ruoka

Poroburgerissa on listan mukaan: Briossi, 140g Jaakkolan täysliha-poropihvi, savuBBQ-kastike, Cheddar-juusto, pikkelöity punasipuli, Uksakan puolukkamajoneesi. Lisäkkeenä on tikkuperunat. Juomaa ei mukaan veden lisäksi kuulu, vaikka setti myydäänkin ateriana (14.90€).

Burger tarjoillaan syöntitaskussa ja vierellä on hyvä kasa tikkuperunoita, ranskalaisten kaveriksi mukana on kippo Jaakkolan tilan omaa puolukkamajoneesia, joka osoittautuu todella oivaksi tuotteeksi!

Vaikka burger on ihan ok, niin sitä hieman vaivaa mielestäni mauttomuus. Kaikki komponentit ovat hyviä, mutta jokaisen kohdalla makua voisi koittaa hieman saada voimakkaammaksi – burgerista lähtee nälkä mutta mitään suurta ja mahtavaa fiilistä ei tule. Jo pelkkä rohkeampi maustaminen voisi tehdä ihmeitä aikaan.

Yhteenveto

Poroburgeri vei nälän, mutta mitään suurta paloa se ei aiheuttanut. Hintaansa nähden setti on mielestäni hieman arvokas, varsinkin kun se ei sisältänyt edes limpparia.

 

Osoite: Pyhä-Luostontie 1266, 99555 Luosto

WWW: https://www.uksakka.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa