Bastard Burgers, Helsinki

Bastard Burgers vieraili aiemmin tänä vuonna Burger Lovers Festivalilla pop-up meiningillä ja nyt pystyssä on ensimmäinen pysyvä kivijalkaravintola Helsingissä. Ketju on lähtöisin Ruotsista, jossa sillä on n 70 ravintolaa – näiden lisäksi ravintoloita löytyy Norjasta ja on yksi haara New Yorkissakin.

Helsingin burgerscene on vahva, mutta ehdottomasti laadukas kilpailija kelpaa aina. Tällä kertaa vierailu tapahtui avajaisten ennakkona kutsuvieraana, joten erikoisillasta kun oli kyse, niin ihan kaikkia osa-alueita ei voida arvioida .

Paikka

Ravintola sijaitsee Mikonkadulla Helsingin keskustassa. Tilaa sisällä on reilusti ja sisustus noudattaa perinteistä Bastardsin meininkiä, jos se on jo ennestään jollekin tuttu esim Ruotsin vierailulta. Löytyy pystypöytää, paikkoja baaritiskiltä ja sohvakulmaustakin. Voisin kuvitella että täällä viihtyy hieman pidempäänkin kuin pelkästään sen syöntihetken verran – meininki ainakin avajaisissa oli rentoa.

Tilaukset tehdään tiskiltä ja kuitissa olevan numeron kanssa mennään seuraaman näytöltä oman tilauksen valmistumista. Kun valmista on, noudetaan oma tilaus keittiön luukulta kuittia vilauttamalla.

Ilta oli todella vilkas ja alkuun jono tiskille kasvoikin ovelle asti, mutta kohtuullisen nopeasti isompi vaihde saatiin silmään ja tilauksia keittiölle nopeammin jonoon. Pieni härdelli on ihan ymmärrettävää aina avajaisissa, joka on viimeinen todellinen kenraaliharjoitus ennen ovien avaamista kaikelle kansalle. Yleisesti ottaen tiski suoriutui tulikokeestaan hyvin ja keittiö vielä paremmin – ruokaa tuli luukulta ulos uskomatonta tahtia ja annokset olivat hyvin kasattuja.

Ruoka ja Juoma

Kutsuvierasillassa ruoat ja juomat tarjottiin talon puolesta, oli siis oiva hetki testailla mahdollisimman monta annosta ja ähkyynhän tämä testikierros lopulta päätyi taas.

Testiin pääsivät burgereista:

The Bastard (9.90€) – Perinteinen juustoburgeri, jossa on maustekurkkua, tuplajuusto, majoneesia, sinappia, ketsuppia ja sipulia.

Helsinki (12.50€) – Karamellisoitua sipulia, jalapenoa, pekonia, Pepper Jack juustoa, tomaattia, salaattia ja Sweet & Hot kastiketta.

Double Luleå with bacon (14,90€) – 2 x 120 gramman pihvi suomalaisesta naudanlihasta, Luleå-kastiketta, punasipulia, kuusi juustoviipaletta ja pekonia.

… ja sideista :

Shack Fries (3.90€)  – perinteiset ranskalaiset

Animal style fries (6.90€) – Ranskalaiset, joiden päällä on Bastard Original kastiketta, sipulisilppua, jalapenoa, sulatettua juustoa ja pekonia.

Oreo – milkshake (6.90€)

Useimmista Burgereista löytyy myös vegaaniset versiot niitä kaipaaville.

Juomina löytyy erilaisia oluita (myös alkoholittomia), lonkeroa, perus limpparit ja viiniäkin. Harmillisesti paikan nimikko-oluet eivät olleet vielä saapuneet, eli ne jäivät nyt kokeilematta.

Sämpylänä kaikissa burgereissa on Bastardsin oma ja heille salaisella reseptillä tehty potato bun, joka olikin todella hyvä niin maultaan kuin koostumukseltaankin. Kastikkeita oli kohtuullisen paljon ja itse lähtökohtaisesti olen ehkä hieman pienemmän kastikemäärän ystävä. Lisäksi on mainittava, että ainakin kovin nälkäisenä perus-burgeri ranskalaisineen oli annoksena hieman pieni. Double Luleå tuplapihveineen kuudella juustosiivulla olikin sitten jo aikamoinen ”panos”.

Burgereissa käytetty liha tulee Suomesta ja sekoitus on erikseen Bastardsille tehty. Pihvit ovat todella hyvät ja paistopinta kohdillaan.

Maku ja koostumus on kaikissa tasapainoinen sekä kiireestä huolimatta annokset ovat nätisti kasattuja. Ranskalaiset ovat rapeita ja maukkaita. Muutamat testidipitkin toimivat oikein hyvin.

Jälkiruoaksi otettu Oreo-milkshake oli todella hyvän makuinen, mutta hieman maitomainen. Itse olen pirtelöissä hieman paksumman koostumuksen ystävä yleisesti.

Yhteenveto

Pikaruokaketjuissa Bastards menee sinne premiumpaan päähän ja mielenkiinnolla odotan miten se saa paikkansa suomalaisesta burgerscenestä lunastettua. Ruoan perusteella ennustan hyvää menestystä ja toivon ketjun myös kasvavan täällä.

Osoite : Mikonkatu 6, 00100 Helsinki

WWW: https://bastardburgers.com/fi/

Yleisarvosana
Tagit:  ,

Vastaa