Iso Poliisi, Snacky, Espoo

Varoitus: Saattaa sisältää nostalgiahehkutusta

Snacky is back! Tämä autogrillien klassikko tekee nyt kolmannen tulemisensa – aiempiin kertoihin onkin liittynyt jos jonkinmoista vaihetta.

Snackyn ensimmäinen esiintyminen oli 1980-1995, jolloinka parhaimmillaan näitä autogrillejä taisi olla 14kpl Suomessa. 90-luvulla nuoruutta viettäneelle kirjoittajalle snacky muistuu mieleen varsinkin Helsingin Leppäsuolla ja Kaupintiellä olleiden toimipisteidensä ansiosta. Alunperin yksityisen tahon perustama ketju myytiin jossain vaiheessa Carrolsia ja Pizza Hutia hallinnoilleelle taholle ja lopulta taru tuolloin päättyi 1995, jolloinka snackyt muuttuivat Carrolseiksi.

Toinen tuleminen ajoittui aikavälille 2007 – 2015, tuolloin Snackyjä oli seitsemän, joista neljä sijaitsi Helsingissä, kaksi Vantaalla ja yksi Espoossa. Tuotteet olivat vanhoja tuttuja asiaankuuluvine resepteineen. Tämän aikakauden taru päättyi konkurssiin ja omistajan pitkään petostuomioon.

Nyt viimeisin Snackyn tuleminen tapahtui aluksi virtuaalisena ravintola, joka toimitti ruokaansa Woltin ja Foodoran kautta. Sitten tulikin aika pistää kivijalkagrilli pystyyn, joka päätyi Espooseen, vanhan ”Mikkelän Esson” tiloihin.

Paikka

Mikkelän toimipisteessä on toiminut aiemmin huoltoasema ja milloin mitäkin, vieläkin pihalla on bensapumput sekä autopesu, mutta sisältä saa nyt dinermaisesta salista myös burgereita ja muita tuttuja Snacky -herkkuja. Henkilökunta on ystävällistä ja ravintolasalia pidetään kokoajan vierailuni aikana siistinä.

Snackyt olivat aiemmin sellaisia parin jakkaran autogrillejä, nyt tässä on ihan kunnon sali johon mahtuu muutama kymmenen syöjää mukavasti.

Ruoka ja juoma

Alunperin tarkoituksena oli syödä Snackyn kerros, mutta pihaan kurvatessani silmiini osui tarjous jossa kaksi isoa poliisiateriaa saisi yhden hinnalla. Eihän tätä väliin voinut jättää ! Normaalisti 16,50e maksavan ateriaan sijaan niitä sai kaksi, joten hinta oli aika lyömätön oikeastaan mihin tahansa pikaruokapaikkaan verrattuna.

Isossa poliisissa on kaksi Snackyn isompaa pihviä, kananmunaa, juusto, suolakurkku ja royal-kastike. Vanhoina hyvinä aikoina tämä tilattiin ”tuplamällillä ja pillillä”, jolloinka kastiketta oli kohtuullisen reilusti. Nyt kun olen selkeästi tullut vanhaksi, niin mentiin ihan peruspaketilla.

Ateriaan kylkeen tulee ranskalaiset ja luonnollisesti juoma. Snackylla on jenkkityyliin ”juo niin paljon kuin haluat”-malli, eli mukia saa käydä täyttämässä niin monta kertaa kuin haluaa. Suomessa kovin harvinainen tapa.

Burger tuo mieleeni Snackylla vierailut vuosikymmenten takaa. Tuote on sellainen kuin sen muistinkin olevan ja luokittelin tämän sinne grilliburgereiden parempaan päätyyn. Kananmuna jakaa mielipiteitä varmasti, mutta tähän isoon poliisiin se vaan kuuluu ja mielestäni sopiikin ihan hyvin. Royal-kastike on sitä tuttua Snackyn royalia.

Ranskalaiset ovat perustasoa, eivät aiheuta suuria riemunkiljahduksia mutta eivät irvistelyäkään.

Yhteenveto

Snacky is back ja hyvä niin! Mättöburgeria valitessa ihan oiva kohde – isompaan nälkään sitten ensi kerralla esim Heavy Monster!

Burgeri oli ihan himpun kuiva ja pihvit voisivat vastata enemmän sämpylän kokoa. Muuten oikein soiva paketti!

WWW: https://snacky.fi/

Osoite: Mikkelänkallio 1, 02770 Espoo

Yleisarvosana
Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
Tagit:  ,

Vastaa