Roquefort burger, The Spotted Pig, NYC, USA

The Spotted Pig, New York

The Spotted Pig on gastropub, jolla on ollut Michelinin tähti, vaikkain nyt tämä on jo poistunut. Paikan menestykseen luotsannut keittiömestari lähti ravintolasta joitain kuukausia sitten erimielisyyksien takia, mutta annos ainakin vielä vaikutti olevan yhtä laadukas mitä se hänen aikanaankin on kuulemma ollut. Paikasta löytyy kuitenkin vielä merkintä Via Michelinistä .

Itse annos on juurikin arvostamaani “keep it simple”-kategoriaa. Ranut ovat hieman harvinaisempaa shoestring-tyyppiä ja aivan loistavat, näitä voisi napsia loputtomiiin. Burgerissa aivan täydellisesti paistettu laadukas pihvi, roquefort juustoa ja tuore soft bun – malliesimerkki siitä ettei täytteiden sekamelskalla välttämättä saavuteta mitään, vaan kun on tarpeeksi laadukkaat toisiinsa sopivat raaka-aineet saadaan täydellisyyttä hipova suoritus todella yksinkertaisesti.

Ravintolaa on riepotellut kaikenlaiset henkilökuntaan kohdistuneet ahdisteluskandaalit viimeaikoina. Valitettavasti tämä saattoi olla osasyynä siihen, että palvelu oli kyllä ihan ok-tasoista, mutta porukka hieman duuniinsa kyllästyneen oloista.

Vaikka moni saattaa pitää 26USD burgeria kalliina, niin suosittelen lämpimästi testaamaan tämän jos eksyt New Yorkiin. Spottedin burgeri on klassikko, jonka takia kannattaa vaikka vähän reissatakin.

WWW: https://www.thespottedpig.com/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  ,

Vastaa