Rossini burger + Double Smash burger, Burgers & Wine, Tripla, Helsinki

Poikkeuksellisesti jutussa käsitellään kahta burgeria, koska tällä kertaa itselleni sattui perättäisille viikoille firmatilaisuus samaan ravintolaan. Tähtiarvostelu myös jätetään tällä kertaa väliin koska yhteistä arvosanaa on mahdotonta antaa. Toinen burger hurmasi, toinen ei niinkään.

Paikka

Vaikka ravintola sijaitsee Kauppakeskus Triplassa, ei sinne ole pääsyä itse kauppakeskuksen puolelta sisältä. Sisäänkäynti on rakennekompleksin lounaiskulmasta kivijalasta. Edessä on terassi joka toimii kesäaikaan.

Itse burgerpuoli on tuttua Myyrmannissa sijaitsevasta Deluxe Burger & Pizzasta, josta olen muutaman aiemman jutun jo tehnytkin. Jutut löytyvät täältä ja täältä .

Triplan konsepti on hieman erilainen ja rauhallisempi – tänne on myös tuotu laatuviinien, drinkkien ja enemmän illanistujaishenkeä mukaan. Myyrmannin meininki on enemmän kauppakeskuksen hälinän värittämää. Viikolla käydessä iltasella meno on Triplan ravintolassa rauhallista ja palvelu on ystävällistä.

Ruoka ja juoma

Burgervalinnat olivat seuraavat :

  1. kerta : Rossini Burger, 29€ (Talon sipuli-briossisämpylä, portviini-sipulihilloke, tryffelitahna, Comte -juusto, laavakivillä grillattu Dry Aged -naudanlihapihvi, paistettu ankanmaksa, jääsalaatti, tryffelimajoneesi)
  2. kerta : Double Smash Burger, 15€ (Ketsuppi, sinappi, maustekurkku, marinoitu punasipuli, Monterey Jack -juusto, 2x 70g smashpihvi, Chili-bearnaismajoneesi)

Rossini oli paperilla todella erikoisenkuuloinen ja sitä oli mielestäni toteutuskin – ehkä hieman yliyrittämisen maku paistoi hommasta läpi ja kokonaisuus oli sekava. Dry aged pihvin koostumus oli myös mielestäni kumimainen ja muistutti entisaikoijen grillikioskien ”jääkiekkoa”, eli sitä paksua pakasteburgerpihviä. Maussa tryffeli puski kaikista muista yli. Tästä oma kommenttini on että ”ei jatkoon”.

Double Smash sen sijaan oli juuri sellainen kuin sen pitääkin olla – yksinkertainen, hyvin tehty ja maukas. Maillard on hyvä pihvissä ja tästä en löydä mitään korjattavaa. Tämä saa suosituksen, tosin on toki mainittava että yksinkertaisen smashin pilaaminen vaatisi jo pientä yrittämistä.

Molemmilla kerroilla lisukkeeksi valikoitui paikan parmesanranskalaiset (6€) ja erilaisia dippejä (2-3.50€ / kpl). Parmesanrasnskalaiset olivat makuuni ja pidän siitä että parmesanissa ei kitsastella. Parmesanövereiden saavuttamiseksi voi kylkeen tilata kupillisen oivaa parmesanmajoa vielä.

Alkupaloiksi nautitut tartar (14€) ja Aasialainen rapea karamellipossu (13€) olivat hyviä, mutta olisivat kaivanneet mielestäni jonkun leipäpalan kylkeen.

Yhteenveto

Hieman kaksijakoinen kokemus, mutta laitetaan silti paikalle suositus. Lyhyesti :

+ Double Smash burger

+ Hyvät ranskalaiset ja dipit

+ Miellyttävä palvelu

– Rossini burger ei osunut omaan makumaailmaani ja mielestäni tässä ei 29€ hintalappu ole kohdillaan.

 

WWW: https://burgersandwine.fi/

Tagit:  ,

Vastaa