Der Fette Bulle, Frankfurt, Saksa

Pitkän Koronasulun jälkeen reissaamista koitetaan taas varovaisesti aloittaa, nyt mentiin ihan vaan pariksi yöksi Frankfurtiin. Nälkäistä matkalaista tervehti aivan hotellin kupeessa sijainnut Der Fette Bulle, eli käännettynä jotakuinkin ”lihava härkä”, joka valikoitui ensimmäisen illan ravintolaksi.

Paikka

Ravintola tuntuu todella suositulta. Istumapaikkaa saa jonottaa kun koko sali, sekä terassikin on tupaten täynnä. Ruokaa ja juomaa kannetaan pöytiin taukoamatta ja kansa tuntuu viihtyvän.

Yksin ollessani paikkaa ei kauhean kauaa tarvitse odotella, olin jonossa ehkä vartin verran. Minulta kysytään haluanko istua sisällä vai terassilla ja kerrotaan että sisälle jäädessä pitää olla koronapassi. Tämä ei ole ongelma, koska kyseinen paperi taskussa oli, mutta päätin mennä terassille lämpölamppujen alle istumaan.

Ruoka ja juoma

Hetken alkusekoilun jälkeen jostain laatikon pohjalta eteeni saadaan englanninkielinen menu ja pääsen sitä tutkimaan. Pyydän tarjoilijalta suositusta joka on kuulemma paikan nimikkoburger ”Der Fette Bulle” – sellainen siis, kylkeen ranskalaiset ja tuopillinen vehnäolutta. Prost!

Kuten monet burgeriarvostelujani lukenee tietävät tykkään pitää yleensä burgerin todella yksinkertaisena. En tiedä johtuiko nyt valinta kiljuvasta nälästä, koneessa nautituista Gin Toniceista vai tarjoilijan suosituksesta, mutta rikoin kaavaa ja nyt mentiin kohtuullisen yltäkylläisyyden linjalle. Burger sisältää listan mukaan: Tupla-pihvi, Tupla-cheddar, beef baconia, tomaattia, karamellisoitua sipulia, kurkkua, bbq- & chilikastiketta sekä kananmunan. Kyllä! Grilliburgereista tutun kananmunan! Burgerin kyljessä olivat timjamilla ja rosmariinilla maustetut ranskalaiset, sekä pikku kippo ketsuppia ja majoneesia.

Burger itsessään on aikamoinen torni ja käsin syömisestä ei tarvitse edes haaveilla. Kasaus on suoritettu nätisti ja pullassakin on todella hyvä paistopinta. Kokonaisuus on kokonaisuudessaan houkuttelevan näköinen.

Kananmuna burgerissa jakaa mieltä ja itse en ole vielä löytänyt burgeria mihin se olisi saatu sopimaan, enkä löytänyt nytkään. Kananmunaa lukuunottamatta maut ja kokonaisuus on hyvin tasapainossa ja jopa beef bacon on saatu onnistumaan hyvin. Kastikkeissa on pieni takapotku, joka lämmittää entisen chilinkasvattajan mieltä, mutta ehkä tuon bbq-soosin olisi voinut jättää poiskin. Pihvit eivät ole kuiviksi paistettuja ja niissä on oikein töpäkkä suola. Ranskalaiset ovat todella hyvät, ainoastaan bulkkiketsupin tilalle olisin toivonut jotain muuta kastiketta. Vehnäolut toimii aina burgerin kanssa – kuten nytkin.

Yhteenveto

Toimiva ravintolaburger jos kananmunan nappaa pois pilaamasta kokonaisuutta. Burger ei räjäyttänyt tajuntaa, mutta ihan kelpo suoritus se kuitenkin oli. Annos oli iso ja nälkä siirtyi iloisesti – 20€ hintakaan ei ollut paha.

Osoite: Oeder Weg 2-4, 60318 Frankfurt am Main, Germany

WWW: https://derfettebulle.de/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa