Burger Lovers Festival 2023

Burger Lovers Festival 2023 keräsi neljän päivän aikana huikean määrän burgerinystäviä Helsingin Rautatientorille. Itselläni työ- ja muut kiireet tekivät sen, että pääsin pelipaikoille vaan lauantaina.

Yhden päivän osallistuminen tarkoitti sitä, että koko setti pitäisi vetää yhden päivän aikana. Tämä tarkoitti yhtätoista (11) burgeria, joka tosin kutistui yhdeksäksi (9), koska 2 paikkaa oli laittanut jo lapun luukulle tavaran loputtua, kun aika oli tullut vierailla heidän luonaan.

Hinnat vaihtelivat 5-14€ välillä burgereissa ja koot slidereista aina 150g pihvillä oleviin ns ”normaalikokoisiin” burgereihin. Sain järjestävältä taholta ns ”Burgeripassin”, eli sain veloituksetta nauttia yhden valitsemani burgerin joka kojulta.

Tässä lyhyesti omia ajatuksia eri annoksista, kuvat löytyvät galleriasta alta.


Grill Room, Hankasalmi

Classic Slider: 100% naudanlihapihvi, cheddarjuusto, jalapeño-majoneesi, pikkelöity shalottisipuli, suolakurkku ja talon chilikastike (8€)

Koko festareiden oma suosikki. Todella tasapainoinen kokonaisuus ja erityisesti pikkelöity sipuli ja suolakurkku antoivat kivaa tasapainoa muuten rasvaiselle kokonaisuudelle. Talon chilikastike ei ollut tulista, eikä tullut mitenkään liiallisesti esille, mutta oli juuri sopiva tähän burgeriin. Visuaaliselta puolelta tämä oli todella outo, mutta hyvä maku korvasi ulkonäön puutteet.

Grill Room oli itselleni uusi tuttavuus, mutta Suomessa reissatessa pitääpä eksyä käymään ihan kivijalkaankin asti, kunhan vaan olen kulmilla.

Jonotusaika: n 10 minuuttia

Arvio: 5/5


Boneless, Helsinki

Cheeseburger: Rapeapintaiseksi paistettu naudanlihapihvi 100 g, punasipulia, maustekurkkua, Kewpie-majoneesia (10€)

Tuttu ja turvallinen Boneless oli myynyt jo toisen vaihtoehtonsa loppuun kun pääsin heidän pisteelleen asti. Cheeseburger oli hyvä ja ylsi miltei jaetulle ykkössijalle Grill Roomin kanssa, jonka chilikastikkeen pieni pikantti lisä höystettynä pikkelöidyllä sipulilla otti nyt syöntitaskun mittaisen kaulan jättäen Bonelessin hieman peräänsä.

Boneless on paikka mitä voi aina suositella, kerrasta toiseen, kenelle vaan. Burgerit eivät liikaa kikkaile, mutta niissä on kaikki mitä tarvitaan.

Jonotusaika: noin pari minuuttia
Arvostelu: 5-/5


Box Cafe & Grill, Sipoo

Box Diablo Slider: Roslundin naudanlihapihvi, Kanniston briossisämpylä, Boxin paholaisenhillo ja habaneromajoneesi, cheddar, pekoni, punasipuli, salaatti (10€)

Boxin slideri oli myös hyvä, tosin habaneromajoneesin maku oli todella pliisu ja pekoneja olisi voinut paistaa hieman reilummin. Slideri oli slideriksi ihan ok kokoinen, mutta 10€ hintalappu oli mielestäni hieman paksu (itse sain tämän ilmaiseksi, mutta ajatellen maksavaa asiakasta). Tasapainoinen maku.

Jonotusaika: n minuutti
Arvostelu: 4,5/5


VLND Burger, Viro

HBF: Sämpylä, paprika-chipotlemajoneesi, srirachapekoni, jäävuorisalaatti, punasipuli, naudan jauhelihapihvi (luomu), tuplajuusto, karamellisoitu sipuli (9€)

VLND Mainitsi suoraan listassaan että burgerit ovat normaalia pienempiä, ns ”festivaalikokoisia”.

Kokonaisuus on maistuva, erityisesti on annettava lisäpisteitä hyvälle sämpylälle. Sen sijaan markkinointimielessä laitettu sriracha-lisä pekoniin ei löydy vaikka kuinka yrittää maistella. Burger on hyvä, mutta hieman raskaanoloinen kokonaisuudeltaan. Ehdottomasti menee Vironmatkalla omalle testilistalle, jotta pääsee testaamaan heidän normaalia listaansa.

Jonotusaika: n 10 minuuttia
Arvostelu: 4/5


Burger5, Kuopio

Holy Smoke Jalapeno: Avotulella grillattu burgerpihvi 150 g, Liepuskan perunasämpylä, cheddarjuustoa, savujalapenomajoneesia, rapeaa frittisipulia, pikkelöityä jalapenoa ja talon tomaattisalsaa (14€)

Burger5 piti siitä huolen, että välillä puolet festarialuuesta peittyi savuun. Hiiligrillin aukaiseminen aiheutti kunnon pölähdykset ja savu todella oli tarttunut pihveihinkin.

Vaikka pidän ehdottomasti medium-burgereista, niin valitettavasti burger5:n tuotos oli sisältä jopa tartarmaisen raaka. Himpun pidempi paistoaika olisi hieman kypsentänyt tuota sisustaakin, nyt sen jääden kasaksi pehmeää raakaa jauhelihamassaa.

Lihan paistoaste oli harmi, koska muuten maku oli ihan hyvä ja jalapeno maistui miedosti, mutta ei ylitsepursuavasti.

Jonotusaika: n 10 minuuttia
Arvostelu : 3,5/5


FRIENDS & BRGRS

Friend’s BRGR Slider: Oman leipomon sämpylä, aioli majoneesi, naudanlihapihvi, karamellisoitu sipuli, salaatti, cheddarjuusto ja suolakurkku (5€)

Slider burgereistä ehdottomasti kiehtova hinnaltaan, sopiva päätös pitkälle lauantaipäivälle burgereiden parissa.  Karamellisoitu sipuli meinasi ottaa tästä valtaa ja omasta mielestäni aiolin sijaan olisi todennäköisesti sopinut joku hieman vähemmän läpitunkeva majoneesi.

Jonotusaika: n 10 minuuttia

Arvostelu: 3.5/5


Shoku Burger, Vantaa

Shoku Burger: Japanilainen briossisämpylä, naudanjauhelihapihvi, cheddarjuusto, pikkelöity kurkku, punasipuli, Shoku majoneesi ja talon ketsuppi (10€)

Shoku on pääkaupunkiseudulla Bonelessin lisäksi sellainen ”luottopaikka”. Hyvä burgeri ja varsinkin Japanilaishenkinen sämpylä on todella hyvä – pidän myös heidän majoneesistaan.

Festarituotos oli hieman hutiloiden kasattu, hieman pienenoloinen, ja ihan samaan tasoon täällä ei ylletty, mitä heidän vakiopaikassaan on tottunut saamaan. Burgeri oli hieman kuiva myös, mutta makupuolella onneksi oltiin taas ihan burgereiden perusasioiden äärellä. Itseäni häiritsi se, että pihvi suorastaan hukkui sämpylän sisään – en tiedä oliko liha loppumassa vai mitä, mutta pihvi oli oikeasti onnettoman kokoinen.

Jonotusaika: n 15 minuuttia
Arvostelu: 3/5


Treffi Pub & Bistro, Helsinki

Bacon & Cheese Burger: Puuhiilillä grillattu kotimainen Roslundin naudanlihapihvi 150 g, savustettu pekoni, jääsalaatti, pihvitomaatti, Monterey Jack juusto, sriracha & savupaprikamajoneesi (14€)

Treffin pekoniversio juustoburgerista oli hieman mieltä jakava. En löytänyt mainittua srirachaa vaikka kuinka yritin ja sämpylä oli todella kuiva. Pihvi oli myös sisältä tartar-tasoa, ja vaikka olenkin medium burgereiden ystävä niin ihan suoraan paketista en halua pihviäni syödä . Muuten maku ja varsinkin heidän pekoni ja juusto olivat herkullisia.

Jonotusaika: n 5 minuuttia

Arvostelu: 3/5


Bro’s Burgertruck, PK-seutu

The Bro’s: Briossisämpylä, kotimainen naudanjauhelihapihvi, Bro’sin salaista kastiketta, kimchiä ja kypsytettyä cheddarjuustoa (11 €)

Brosille oli pitkä jono ja ruokaakin sai odotella 15 minuuttia. Burger oli valitettavasti pettymys. Mauton, kylmähkö ja esim kimchiä sai etsimällä etsiä. Tämä oli ainoa burger, josta syötiin vain noin puolet – loput heitettiin pois.

Jonotusaika: n 15 minuuttia
Arvostelu: 1,5/5


Bangbang BBQ

Sold out, ei voitu testata.


Linna Burgers, Turku

Sold out, ei voitu testata.

 

Vastaa