Mikko’s burger, Deluxe Burger & Pizza, Vantaa

Deluxe Burger & Pizza on Vantaan Myyrmannin kauppakeskukseen avattu uusi burgereihin ja pizzoihin erikoistunut ravintola. Paikka on pitänyt pientä hypeä ainakin sen takia ilmoilla, että heidän kokkinsa oli mukana Burger Battle 2019 -kisan loppukahinoissa. Päätin siis käydä katsomassa onko paikan burger hehkutuksen arvoinen.

Paikka

Ravintola sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, jossa muutenkin on eri ravitsemusliikkeiden keskittymä. Paikassa on pöytiinohjaus- sekä tarjoilu. Pöydät tuntuvat olevan hyvin täytettyinä klo 14 lauantaina, mutta pari pystypöytää löytyy vielä vapaana. Tarjoilija kyselee minulta sopiiko tuollainen pieni pystypöytä, joka on oikein oiva ratkaisu näin yksin liikkeellä ollessa. Ei muutakuin listaa katsomaan.

Ruoka

Menu muistuttaa ulkoisesti halvan kulmapizzerian menua sivutolkulla jatkuvine muovitaskuvirityksineen. Erilaisia burgereita löytyy jos jonkinmoisia ja päätänkin kysyä tarjoilijalta suositusta mikä on juuri se heidän ”nimikkoannoksensa”. Kuulemma Mikko’s Burger on suosituin ja heti perään tulee hieman erikoisempi karhunlihaa sisältävä tuotos. Koska halusin selvittää paikan perusburgerin laadun päädyin tilaamaan juurikin suositellun Mikko’s burgerin joka sisältää : Briossi, ketsuppi, sinappi, grillattu punasipuli, chilimajoneesi, salaatti, Black Angus -pihvi, Monterey jack juusto, tomaatti, pekoni, BBQ-kastike ja rucolaa. Kylkeen tilaan erikseen bataattiranet, chilidippiä ja Pepsi Maxia.

Lähtökohtaisesti yksinkertaisista burgereista pitävälle listan kuvaus näytti kauhistuttavalta sekamelskalta. Lähes jokaisessa burgerissa silmiinpistävästi oli todella paljon täytteitä ja varsinkin rucola näytti olevan burgerinkehittäjän mieleen. En ole suuri rucolan ystävä, mutta halusin testata burgerin ilman mitään muutoksia, joten rucola sai jäädä mukaan.

Pepsi saapuu ensimmäisenä pöytään ja mausta huomaa samantien että kyseessä on hanatuote (postmix), ruokailun jälkeen itseasiassa saan kyllä kuulla että tarjolla olisi ollut 0,3l lasipullostakin Pepsiä, mutta tätä ei tarjoilija alussa muistanut kertoa.

Burgerannos saapuu noin vartin odottelun jälkeen. Annos näyttää sopusuhtaisen kokoiselta ja lankulta löytyy myös tilatut bataattiranet + dippi. Bataattiranskalaiset ovat loistavasti paistetut ja oikein hyvässä suolassa, joka on hyvä asia koska pöydästä ei löydy mitään mausteita – ei edes suolaa lisättäväksi. Dippi tuntuu teollisen mauttomalta ”chilidipiltä”, joka ei ole mielestäni linjassa ravintolan ulos antaman laatukuvan kanssa.

Burger tarjoillaan syöntitaskussa, joka oikeappisesti ohjaa syömään annoksen käsin. Koko on käsin syöntiin myös oikein sopiva kun hieman painaa komeutta aluksi kasaan. Lautasen päätähteä ympäröi Rönttösrouvan briossi, johon on paistettu mukava paistopinta. Samaa briossia käyttää myös mm Gorilla BBQ ja se onkin oikein oiva burgersämpylä mielestäni.

Patty / Bun-suhde ei ole ihan optimaalinen ja pihvi saisikin olla hieman isompi kun katsoo pullan kokoa, nykyisellään pihvi hieman hukkuu pullan sisään. Täytteet ovat hyvin paketin sisällä ja pekoni tuoksuu kutsuvasti jo tässä vaiheessa.

Ulospäin burger näyttää  yleisesti houkuttelevalta ja iskenkin hampaani kiinni siihen. Ensipuraisulla huomaan pihvin olevan kovin tiivis ja tarkempi tutkiskelu osoittaa sen läpikypsäksi. Pihvi on koneellisesti puristettu ja mielestäni hieman turhan tiukka paketti – läpikypsä paisto vielä korostaa pihvin tiiviyttä. Pekoni on maukasta ja se on paistettu aivan täydellisesti. Erikoismaininnan saa myös punasipuli, jonka happo tukee BBQ-kastikkeen makeutta ja samalla antaa kivaa rouskuvaa suutuntumaa. Chilimajon funktiota en täysin ymmärrä, varsinkin kun toisena kastikkeena on yltiömakea BBQ-soosi. Jos tasapainottavaa kastiketta haettaisiin toimisi tässä ihan perus itsetehty majo mielestäni paremmin. Maut ovat muuten kohdillaan, mutta loppua kohden taskun pohjalla on aikamoinen kastikekasa odottamassa – ehkäpä soosia voisi olla himpun vähemmän?

Palvelu

Palvelu on eleetöntä ja kovin niukkaa. Annoksen saapumisen jälkeen kukaan ei käynyt kysymässä onko kaikki ok, jolloin olisi voinut keskustella esim pihvin paistoasteesta, pyytää bataattiranejen kylkeen ketsuppia tai vaikkapa suolaa jos sellaista olisi kaivannut. Vasta kun annos oli syöty käytiin kysymässä oliko kaikki ok samalla kun lankku noudettiin pois. Kun kyselin olisiko pihvin pitänyt olla medium esitettiin tarjoilijan toimesta pahoittelut ja luvattiin annoksesta alennusta omatoimisesti.

Yhteenveto

Paikka on ihan kiva piristys Myyrmannin  ravintolakeskittymässä. Kuitenkaan tuote mielestäni ei ole ihan sillä tasolla mitä ennakkohehkutus olisi antanut odottaa. Tasalaatuisuus jos saadaan kuntoon, voisi tässä olla ihan suosittelemisen arvoinenkin paikka. Toistaiseksi suositus jää antamatta.

Vaikka on ihan mukava ele, että ravintola antaa alennusta jos annos ei ole juuri sellainen kuin sen pitäisi, niin rehellisesti mieluummin maksaisin sen pari euroa enemmän ja ottaisin suoraan annoksen oikeanlaisena. Tämä olisi helposti kampattavissa sillä että tarjoilija kävisi vaikka kerran annoksen tuonnin ja poisviennin välissä kysymässä meininkiä, jolloinka asia olisi helposti korjattavissa suoraan.

Karhuburger jäi hieman kutkuttelemaan, mutta 21,90€ hintaan odotan sen olevan aivan täydellinen paketti. Pitänee antaa paikalle hetki aikaa saada tasalaatuisuus kuntoon, ennenkuin tuota uskaltautuu kokeilemaan?

WWW: http://www.deluxeburgerandpizza.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

4 kommenttia aiheeseen Mikko’s burger, Deluxe Burger & Pizza, Vantaa

 • chef simeoni  says:

  kiitos arvostelusta

  kun on niin hypetetty paikka niin luulin burgerille-saitilta imelää kehumista ja omistajien nuolemista.
  rehellinen arvio kuitenkin antaa vaikutelman ankeasta paikasta, jonka takia ei pitkää reissua kannata tehdä.
  kauppakeskukseen varmasti sopii tämmöinen turvallinen juttu paremmin kuin hipsteriluola

  • Jassu  says:

   Niin, en oikein tiedä miksi minun pitäisi ketään nuoleskella. Rehellinen arvio toimii yleensä paremmin, enkä halua antaa lukijoillekaan väärää kuvaa paikasta.

   Ainekset ihan hyvään tuolla on, mutta paketti on vielä hieman levällään ja joissain kohdissa oikaistaan ehkä julkikuvan vastaisesti.

 • Maria  says:

  Pakko antaa oma kommenttini sillä ruoka jakaa mielipiteitä ja asiat koetaan eri tavalla. Ravintoloita kiertäneenä ammattini ja intohimon puolesta, keskityin enemmän olennaiseen, eli kokonaisuuteen. Paikka kaipaa hieman viilausta palvelun kontaktipisteissä, mutta muuten karhuburger, Mikkos burger ja lasi punkkua toimi paremmin kuin hyvin, savupaprikamajoneesi oli 5/5. Ottaen huomioon että kyseessä on juuri avattu ravintola, oli mielestäni kokonaisuus hyvä. Se jos suolaa ei ole pöydässä ei ravintolakokemustani kaada ja tarjoilijaan osaan ottaa kontaktin itse tarvittaessa pihvin kypsyyteen liittyen, oli siis aika reilua että he antoivat alennusta, kun burgerin söit mukisematta. Mitä miljööseen tulee, en edes huomannut olevani kauppakeskuksessa. Eli yhteenvetona ruokatuote oli hyvä, palvelu kaipasi hieman viilausta, joten kannattaa käydä itse paikan päällä ravintolassa kuin ravintolassa. Oli niin hyvää että kävin kahtena päivänä peräkkäin bursalla!

  • Jassu  says:

   Kuten itsekin osuvasti totesit ovat nämä mielipidejuttuja ja subjektiivisia kokemuksia. Oma tyylini on avata asiaa mieluummin enemmän kuin vähemmän ja jätän lukijalle mahdollisuuden poimia sieltä itselleen tärkeät asiat. Testatessa eri paikkoja pyrin käyttäytymään yleensä melko samoin joka paikassa. Mitä tulee palveluun arvioin sitä toki kokonaisuutena, mutta myös omalta osaltaan haluan nähdä henkilökunnan oma-aloitteisuuden tason jne.

   Itse istuin reunapöydässä kauppakeskuksen käytävän vieressä, en siis voi allekirjoittaa etten olisi tuntenut olevani kauppakeskuksessa mutta ei se haitannutkaan. Ei ravintola sitä oikein pysty täysin kadottamaankaan että sijaitsee kauppakeskuksen ”ravintolamaailmassa”.

   Olen sitä mieltä että paketti on melko hyvin läjässä, mutta osittain myös itse tuote kaipaa pientä parannusta. Mutta kuten jo aluksi todettua, jokainen on toki oikeutettu mielipiteeseensä eikä kenenkään mielipide ole oikean kuin vain hänelle itselleen 🙂

Vastaa