Wagyu Burger, Deluxe Burger & Pizza, Vantaa

Kävin Myyrmannin kauppakeskuksessa sijaitsevassa Deluxessa edellisen kerran n 1.5 vuotta sitten. Tuolloin juuri avattu ravintola kuhisi asiakkaita ja ruoassakin näki uutuuden aiheuttamaan kankeutta – nyt kun vettä oli virrannut Vantaassa riittävästi uskaltauduin takaisin kokeilemaan miten meininki on muuttunut.

Paikka

Ravintola sijaitsee Myyrmannin toisessa kerroksessa ravintolamaailmassa. Edellisestä vierailusta poiketen enää ravintolassa ei ole pöytiinohjausta ja tilauskin tehdään tiskillä sen sijaan että tarjoilija tulisi hakemaan tilauksen pöydästä. Ravintoloitsijalta saamani tiedon mukaan tämä on muutettu Korona-ajan takia ja että pöytiinohjaus ja tilaustapa olisi tarkoitus muuttaa takaisin kun näistä vaikeista ajoista päästään yli. Asiakasmäärät vaihtelevat niin paljon, että useamman tarjoilijan pito ei ole välttämättä kannattavaa ja tällä tavoin saadaan hieman säästettyä kuluissa. Asiakasmäärät todellakin varmasti vaihtelevat, jos edellisellä vierailulla samana viikonpäivänä ja kellonaikana jokainen jakkara oli täynnä, oli nyt lisäksemme vain yhdessä pöydässä asiakkaita.

Tilaustavan muutos, vaikkakin on täysin ymmärrettävää, saa fiilistä hieman pikaruokamaiseen suuntaan kun aiemmin oltiin oikein vahvasti laadukkaamman ravintolan meiningeissä.

Ruoka ja juoma

Listat ovat muuttuneet tyylikkäämmiksi ja kulmapizzerioiden suosimista muovitaskuvirityksistä on luovuttu. Harmillisesti ennakkoon tsekkaamani Dry Aged burger oli loppunut jotenka piti lähteä etsimään jotain vaihtoehtoa.

Listalta pädyin valitsemaan Wagyu Burgerin (20€), Ranskalaiset parmesaanilla (5€), Savupaprikadipin (1,50€) ja Pepsi Maxin pullossa (3,50€). Aterialle tuli siis hintaa 30€.

Burger sisältää menun mukaan : Briossisämpylän, suolakurkkua, grillattua punasipulia, paahdettua punajuurta, 2x Monterey Jack -juustoa, laavakivillä grillattua huippulaadukasta pihviä Wagyuhärän rinnasta, timjamimajoneesia ja rucolaa.

Vaikka ravintola on lähes tyhjä kestää annosten pöytään saapuminen noin 25 minuuttia. Annosten saapuessa ensimmäisenä kiinnitän huomiota annoksen kauneuteen – burger on kasattu huikean tarkasti ja on todella visuaalinen. Tältä yleensä näyttää burgerit mainoskuvissa, mutta nyt sellainen on minulla lautasellani! Rönttösrouvan briossiin on pistetty grillillä kevyt paistopinta ja vaikka reuna on hieman päässyt hiiltymään ei tuo maistu häiritsevästi.

Ennakkoon itseäni jännitti pari asiaa : mitenkä punajuuri sopii burgeriin ja onko trendikkäästi nykyään joka paikkaan pukattu rucola ottanut pääroolia makumaailmassa. Ensipuraisun yhteydessä huojennuin koska punajuuri sopi makumaailmaan todella hyvin, eikä yleensä inhoamani rucolakaan ollut mitenkään yltiövoimakasta ottaen turhan suurta roolia.

Maku on tasapainoinen ja selkeästi tarkoin mietitty. Todella rasvaisen wagyu-pihvin kanssa saa olla varovainen ettei rasvaisuus muissa komponenteissa tuki liikaa kokonaisuutta, mutta tässä sellaista huolta ei ollut. Timjamimajoneesi oli raikasta ja sanoisin että tuossa on yksi suuri syy miksi rasvaisuuden tunne ei ollut mennyt yli. Pihvi, vaikka oli kellolla mitattaen paistettu, oli aivan himpun yli mennyt – sanoisin sellaista ”well miinus” tasoa. Toinen pieni ”kauneusvirhe” on mielestäni pihvin koko, viimeiset kaksi haukkausta syötiin pelkkää pullaa ja muita täytteitä pihvikiekon loputtua. Pihvi toimitetaan valmiiksi jauhettuna ja muotoiltuna ravintolan tilauksen mukaisesti – eli pihvimuutos, sellaisen halutessaan, pitäisi tilata jo lihatukulta ja pihvin kasvatus toki nostaisi tuotantokustannuksia. Kestäisikö kuitenkin 20€ maksava burgeri sen? Vaikea sanoa.

Aiemmasta vierailusta poiketen molemmissa asiakaspöydissä käytiin muutama minuutti annosten saapumisten jälkeen kysymässä erikseen, että kaikki on kunnossa. Ja mainitessani pihvistä olisi minulle tehty uusi burger mukisematta, mutta tietäen tämän kestävän vähintään 15 minuuttia ja seuralaiseni jo syödessä totesin ettei nyt ole tuohon aikaa. Tähän kuitenkin tarjottiin mahdollisuus josta pisteet kotiin.

Ranskalaiset, sekä seuralaiseni bataattiranskalaiset parmesanilla (6€) olivat aivan timanttisia – en muista hetkeen saaneeni noin hyviä ranuja, saatika bataattiversioita. 10+ näistä. Ranskalaisten hintaan tosin voisi mielestäni kuulua suoraan yksi dippi, ettei sitä tarvitsisi erikseen tilata. Pöytiin oli myös edellisen vierailun jälkeen ilmestynyt maustetelineet josta löytyivät suolan ja pippurin lisäksi myös ketsuppia, tabascoa ja HP-kastiketta.

Edellisestä kerrasta oppineena tiesin jo suoraan että ravintolasta on tarjolla muutakin kuin postmix-limua – joten burgerin kylkeen sai lasipullossa Pepsi Maxia. Tarjolla on myös oluen ystäville Fat Lizardin tuotteita eikä viininmaistelijakaan jää viinilistan edessä kylmäksi. Juomapuoli on kunnossa ja jos haluaa vetästä ateriansa ”pidemmän kaavan mukaan”, ei se ainakaan laadukkaasta juomasta jää kiinni.

Yhteenveto

Burger ja varsinkin lisäkkeet olivat tällä kertaa mielestäni enemmän sitä mitä paikka antaa ulosannillaan lupauksena. Se että onko setti 30€ arvoinen on jokaisen itse arvioitava. Omasta mielestäni hinta on ihan himpun pitkänä, mutta satunnaisiin vierailuihin tämä ei haittaa – on myös muistettava että valitsin burgeriksi sieltä listan kalleimmasta päästä yksilön.

Osoite: Kauppakeskus Myyrmanni 2. kerros / Ravintolamaailma / Iskoskuja 3, 01600 Vantaa

WWW: https://www.deluxeburgerandpizza.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa