Paseon Burger, Paseo Cafe & Grill, Helsinki

Kuuma kesäpäivä ajoi lounastelijan etsimään jotain viihtyisää ravintolaa, jossa mieluusti ruokailu onnistuisi terassilla eikä näköalastakaan haittaa olisi. Suuntasin siis Helsingin Lauttasaareen ja siellä tarkemmin Vattuniemen kärjessä, Veijarivuoren uimarannan kupeessa, sijaitsevaan Paseoon.

Paikka

Vaikka olemme muutaman kilometrin Helsingin keskustasta, niin täällä sitä on vaikea käsittää. Lauttasaaren eteläkärjen luonnonkaunis merimaisema ja vieressä sijaitsevat pienet siirtolapuutarhamaiset kesämökit vievät ajatukset ihan muuhun kuin kaupungin vilinään. Veijarivuori, tai paremmin ehkä Ryssänkärkenä tunnettu alue on hieno ulkoilupaikka ja Paseo sopii sinne oikein mainiosti.

Ravintola sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä uimarannasta ja terassilta aukeaakin miellyttävä merinäköala. Sateisille keleille istumatilaa löytyy mukavasti myös sisätiloista ja huonommalla säällä takkatulen loimustakin siellä voi päästä nauttimaan. Ravintola on yksinkertaisen siisti ja tyylikäs.

Palvelu on eleetöntä, mutta ehkä hieman hapuilevaa. Ruokalistaan kohdistuneet kysymyksemme saivat tiskin taakse oudon hiljaisuuden, mutta onneksi tämä nyt ei kauheasti tunnelmaa latistanut. Enemmän minua kummastutti vierailun jälkeen Facebookissa ravintolalta saamani vastaukset, mutta käsitellään niitä hieman myöhemmin tässä jutussa.

Ruoka

Ruokalistalla oli yksi lihaburgerannos, joten valinta ei ollut vaikea. Tilaukseen lähti siis Paseon Burger (17,90€) joka vakiona tarjoillaan ranskalaisten sekä pienen coleslaw nokareen kanssa. Coleslawia on valehtelematta juurikin ”nokare”, eli siitä saa mukavasti yhden haarukallisen maistiaisen itselleen. Ranskalaisia onkin sitten sopivampi määrä ja ne ovat erittäin rapeat ja hyvät.

Burger sisältää : ”Briossi, pihvi, salaatti, juusto, majoneesi, suolakurkku” (*)

Koko on tasapainoinen ja muutenkin annosta voisi kuvailla kauniiksi. Pihvi on juurikin sopivan kokoinen pullaan nähden ja kaikki tuntuu olevan tarkkaan harkittua kasausta myöten. Juusto on sulanut kauniisti pihvin päälle ja sitä on juuri sopivasti. Paistoaste on itselläni hieman mediumin plussapuolella, mutta ei liikaa. Isot kurkkuviipaleet tuovat mukavaa happoa ja majoneesiakaan ei ole tuutattu täyteen ihan älyttömiä määriä.

Minkäänlaista syöntitaskua, tai muuta käsin syöntiä helpottavaa apuvälinettä ei ole tarjolla, mutta yllätyksekseni tällaiselle ei ole edes tarvetta. Burger ei sotke ja se pysyy hyvin kasassakin. Käsin syönti on todella siistiä.

Muuta

(*) Jos nykyajan trendinä on ollut jopa avoimuus tuotteiden suhteen ja jotkut paikat jopa jakavat reseptejään harrastajille niin Paseo on täysin toisesta päästä. Heiltä edes ylimalkaisen vastauksen saaminen mitä sieltä pullan välistä löytyy, tuntuu oleman lähestulkoon mahdotonta ja hommassa vedotaan siihen että tämä halutaan pitää salaisuutena. Kysyin mitä annos listan mukaan sisältää ja sain vastauksena :

”Kiitos viestistäsi! Olemme tehneet melkoisen työn kokonaisuuden kehittelyssä, että pidämme sisällön tarkan kokonaisuuden omana tietonamme… Pahoittelut! Mukavaa ja lämmintä kesää toivottaen, Paseon väki”

Eli kun halusin tietää että mitä siellä menun mukaan pitäisi olla, niin homma on kuulemma salaisuus. Vasta kun paljastin että olen kirjoittamassa heistä juttua sain armollisesti ylläkin mainitun vastauksen : ”Briossi, pihvi, salaatti, juusto, majoneesi, suolakurkku” – kiitos, ei se niin vaikeaa ollut? 😀 Toki alunperin salaa ehkä toivoin, että asiaa olisi mahdollisesti avattu enemmänkin, mutta tuo nyt oli se minimi. Esim se jos jotkut osat duunataan itse, ei vielä paljasta mitään reseptiikasta, mutta on ihan kiva tieto.

Kun olin tarpeeksi rasittava ja koitin onkia tuota yllämainittua salaista ainesosalistaa, niin minulle armollisesti myös mainittiin että burgerin saa halutessaan gluteenittomana, maidottamana ja vegaanisena. Se mitä näissä on tarkemmin, lienee vielä vaikeampi selvitettävä 😀 Onnea matkaan vaan ruokarajoitteisille…

Yhteenveto

Aivan loistava burger kauniissa ympäristössä. Samaten ranskalaiset eivät pettäneet, joten kokonaisuus oli vallan oiva. Suositus jos pieni mysteerisyys ei haittaa ja olet valmis tilaamaan sian säkissä 🙂

WWW: https://www.paseo.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

yksi kommentti aiheeseen Paseon Burger, Paseo Cafe & Grill, Helsinki

Vastaa