Habanero Burger, Myyrin Krouvi, Vantaa

Kävin muutamia kuukausia sitten edellisen kerran Myyrin Krouvissa, tuolloin testasin talon nimikkoburgerin. Vaikka tuolloin oli mm paistoasteessa hieman aluksi toivomisen varaa, niin palvelu ja vierailun kokonaisfiilis teki sen verran hyvän vaikutuksen, että päätin lähteä nyt testaamaan heidän viikottain vaihtuvaa specialia. Tällä viikolla se on Habanero Burger.

Paikka

Kuten aiemminkin todettu, niin paikka on todella siisti ollakseen tällainen vanhan kerrostalon kivijalassa sijaitsevan ”ostarin” paikalliskuppila. Sisällä ruokailijoille on oma tila eikä juomailijoidenkaan puolessa ole mitään valittamista. Koska oli nätti aurinkoinen päivä, ja lämpöäkin +12c, niin päätimme syödä terassilla nauttien keväisestä säästä.

Terassi on juuri niin viihtyisä kuin sen tällaisessa paikassa voi tehdä ja selvästi se on suunnattu enemmän nestemäisten tuotteiden nauttimiseen kuin ruokailuun. Viereisissä pöydissä ruokailtiin pääasiassa ohrapirtelöä tuopeista, mutta sovimme hyvin sekaan vaikka laseissa olikin vain vettä. Arvioin paikkaa ja terassia omassa kategoriassaan, jossa se pärjää oikein mainiosti.

Paikkaan saapuessamme meille tarjottiin pöytää sisältä, mutta kertoessamme haluavamme syödä pihalla, toi keittiömestari omakätisesti meille listat ja suositteli listan ulkopuolelta päivän specialeja. Tilaus tehtiin oikeastaan samalta istumalta, koska olimme jo pitkälti etukäteen päättäneet mitä syödä.

Ruoka

Annokset saapuvat nopeasti ja lisätilauksena pyytämäni kipollinen burgerin välissä olevaa chilisoosiakin tuotiin välittömästi. Burger edellisestä kerrasta poiketen tarjoillaan suoraan syöntitaskusta, josta ehdotonta plussaa. Miltei myös heti aloitettuamme ruokailun kävi keittiömestari omatoimisesti kysymässä että annokset ovat niinkuin pitää – ja olivathan ne !

Burgerin välistä löytyy sipulia, majoneesia, halkaistuja kirsikkatomaatteja, rucolaa, talon omalla reseptillä tehtyä chilikastiketta ja itse burgerin sielu, eli täydellisen mediumiksi paistettu pihvi. Aiemmalta kerralla kokemaamme kypsyysasteen vaihtelua ei tällä kertaa ollut ja molemmat burgerit olivat aivan viimeisen päälle paistoasteeltaan.

Kokonaisuus on tasapainoinen ja harvoin näkee näin hyvää patty/bun -suhdetta. Burger on todella houkuttelevan näköinen ja kutsuu oikein lyömään hampaat kylkeensä.

Ensipuraisulla huomaan, että vaikka kokonaisuus on erittäin hyvä, niin chilikastike on todella mietoa ja pihvi hieman huutaa suolaa – jälkimmäinen on korjattavissa helposti pöytään erikseen pyytämättä tuoduilla mausteilla ja suola saadaan omaa makua vastaavalle tasolle.

Chilikastike koostuu habanerosta, suippopaprikasta, salottisipulista ja tomaattikastikkeesta, jotka on sitten keitelty kasaan ja soseutettu. Vaikka kastike on maukas, niin habanero burgerissa odottaisin olevan edes jonkinverran potkua, joka tästä valitettavasti puuttuu. Samaten chiliä on sen verran vähän että habaneron chilisuvulle (Capsicum Chinense) tuttu ominaisaromi puuttuu kokonaan.

Ranskalaiset ovat yksiä parhaimpia mitä olen pitkään aikaan saanut.

Yhteenveto

Vaikka omaan makuuni habanero ei maistu tarpeeksi selvästi, on tässä kyseessä erittäin hyvänmakuinen ja laadukas burgeri. Toisaalta pitänee myös tunnustaa että entisenä chilinkasvattajana olen saattanut myös tottua hieman eri tulisuusasteiseen ruokaan 😉

12e hinnalla saa loistavan burgerin, pikku kipollisen herkullita coleslawia ja valitsemansa lisukkeen. Voisin jopa sanoa että setti on todella edullinen kun katsotaan kuinka hyvä annos on kyseesä.

Nyt jo toinen käyntikerta vahvistaa, että omalla asteikollani Myyrin Krouvi painoi varmistetusti Vantaan burgerpaikkojen ykköseksi.

WWW: https://www.myyrinkrouvi.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

2 kommenttia aiheeseen Habanero Burger, Myyrin Krouvi, Vantaa

 • Myyrin krouvi  says:

  Hei Jassu!

  Kiitos arvostelusta ja rakentavasta palautteesta!

  Omaan makuun burgeri oli myöskin ehkä hieman mieto tulisuudeltaan (rakastan myös oikeasti tulista ruokaa) mutta tyttöystävän suulle burgeri taas oli juuri sopiva (syö myös hieman tulista ruokaa). Sanoi että tulisuus oli hänelle juuri sopiva ja se tärkein, eli pihvi, pääsi oikeuksiin. Uskon että tulisuutta testaillaan vielä tulevaisuudessa!

  Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!

  Terveisin,

  Myyrin Krouvin some-vastaava

  • Jassu  says:

   Mausteet eivät luonnollisesti saa pistää pihviä sivuosaan, vaan niiden tulee korostaa tuota burgerin pääosan esittäjää. Mutta tosiaan jos jotain markkinoidaan ”habanero” tai ”tulinen” merkinnöillä voisi olettaa että tulisuus olisi jotain hieman perustasoa tujumpaa 🙂

   Sain jo hieman vinkkiä, että teilläkin saattaa olla vaiheessa tarjolla paria eri vaihtoehtoa soosin tulisuusasteesta, joka olisi oikeasti kova juttu 🙂 Jokainen saisi valita ottaako tulista vai sitten miedompaa.

Vastaa