Talon juustoburger, Myyrin Krouvi, Vantaa

Tämän viikon testiin pääsi Myyrin Krouvi, jota oli useasta suuntaa suositeltu testikohteeksi. Olen viettänyt lapsuuteni Myyrmäessä, käynyt peruskoulunkin noilla kulmilla, joten takaraivossa kolkutteli kokoajan vaan ajatus sellaisesta perinteisestä kulmakuppilasta jonka erikoisuus on “iso kolmonen” ja ruoka-annoksista turvallisin on suolapähkinät – väärässä olin.

Paikka on erittäin siisti ja selkeästi vähän aikaa sitten remontoitu, “ruokapuoli” on ravintolan takaosassa ja pienessä tilassa on koitettu miettiä millä ruokailijoille saataisiin hieman rauhaa. Saavuimme paikalle noin klo 14:30 lauantaina, joten sinänsä mikään yllätys ei ollut, että pubin puolella “Repa ja Make”-tyyppistä olutsieppoa oli muutama pöydällinen, mutta kaverit olivat rauhallisesti ja selvästi myös henkilökunta katsoi ettei ruokailijat asiasta häiriinny.

Tilasin talon juustoburgerin (14e) bataattiranuilla, kypsyysasteena tarjoilijan suositteleman medium. Annoksen kuvaus menussa on :

”Tammisen rotukarjan jauhelihapihvi 200g,
cheddarjuustoa, pico de gallo tuoresalsaa,
suolakurkkua, srirachamajoneesia, rucolaa,
briossisämpylä, coleslaw-salaattia ja lisuke.”

Ja seuraavista lisukkeista saa itse valida sidesin :

”Maalaisranskalaiset, bataattiranskalaiset,
valkosipuli-kermaperunat, pariloidut kasvikset,
vihersalaatti tai Caesar-salaatti”

Lisukkeet koskevat kaikkia annoksia, joten ei kannata ihmetellä miksi joku yllämainituista on ehdotuksena burgerin kaveriksi.

Burger tuotiin pöytään lankulla ja heti silmiin pisti jonkunlainen huolellisuus millä homma oli tehty – annos oli tasapainoisen näköinen, mutta suoraan jo näin että majoneesin määrä ja sivusta tursuavat täytteet tekivät käsin syönnin mahdottomaksi.

Leikkasin burgerin kahtia ja huomasin että ”kypsähän se tämä on, eikä medikka”. Tarjoilija huomasi ihmetykseni ja tuli toteamaan saman asian, jonka jälkeen heti alkoi pahoittelu sekä asian ratkaisumallien haku, jotta homma saadaan kuntoon. Varmistettuuaan ettei minua haittaa jos vielä joudun muutaman minuutin odottamaan että annos tehdään uudestaan, hävisi burger takaisin keittiöön ennenkuin ehdin sanomaan edes mitään.

Jonkun ajan päästä burger palaa eteeni itse keittiömestarin toimesta ja syvien pahoittelujen kanssa, herra myös halusi varmistaa että nyt kypsyysaste on kohdillaan vaikka hän oli kyllä mitannutkin lihan. Ja olihan se. Uuden annoksen lisäksi koko neljän hengen seurueelle luvattiin jälkiruoat ja vielä alennusta annoksestakin – olin aivan luukku auki, koska tällainen palvelun taso on jotain mitä en ihan heti ole nähnyt.

Kuten olin arvannutkin niin haarukka+veitsikombinaatioksi syönti meni. Pääsyynä majoneesimäärä sekä talon oma tuoresalsa, jonka kirsikkatomaatit eivät pysyneet välissä ja kosteus teki burgerista hieman muhjuisen. Henkilökunnan mukaan salsa valutetaan kyllä teon jälkeen, mutta päivän mittaan se mehustuu uudestaan – joka on varmasti ihan totta. Ehdotin heille että valuttaisivat tuon vielä ennen tarjoiluakin, jotta burger pysyisi paremmin kasassa.

Maku yllätti ja vaikka en ole kovin suurien täytemäärien (lukumääräisesti) ystävä, niin ei tämä missään nimessä huono ollut, positiivinen yllätys, mutta toki poistaisin itse joitain komponentteja kokonaisuudesta. Ainesosat myös tuntuivat laadukkailta. Bataattiranet olivat aivan viimeisen päälle rapeat ja hyvällä suolalla. Pullaksi valittu briossi sopi tähän hyvin, mutta olisin ehkä kaivannut hieman enemmän siihen paistopintaa. Majoneesia oli omaan makuuni liikaa, mutta tämä on toki makujuttuja.

Ruokailun jälkeen keittiömestari saapui uudemman kerran vielä varmistamaan että olihan ruoat ok ja kysyi että maistuisiko meille talon pannacotat vielä palanpainikkeeksi. Kiitimme kohteliaasti häntä ja kerroimme että taidamme passata jälkkärit, johon hän kertoi että “tein ne tuossa teille kyllä jo valmiiksi”. ”No, jos kerran valmiina jo ovat niin otetaan sitten”, totesimme  – ja hyvä niin, pannacotat olivat todella hyviä!

Viimeinen yllätys oli vielä laskun saapuessa, laskuun oli nimittäin suoraan merkitty ilman mitään kyselyitä tai edes keskusteluita -20% alennus (en olisi tällaista edes pyytänyt).

Maksettuamme kävin vielä kiittämässä henkilökuntaa ja antamassa burgerista tähänkin kirjailemani palautteen – mutta erikoiskiitoksen sai aivan uskomaton palvelu!. Paikasta jäi meininki että oikeasti haluavat tehdä täydellistä ruokaa ja niin että asiakas on tyytyväinen, tätä näkee oikeasti todella harvoin edes kalliimmissa paikoissa.

En yleensä koskaan paljasta että olen ollut liikkeellä arvostelun merkeissä, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen. Henkilökunnan nöyrä palvelualttius ja asenne hellytti minut ja paljastin korttini kotiin lähtiessä.

WWW: https://www.myyrinkrouvi.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  ,

Vastaa