Cheese and Beef Bacon Burger, Gourmet Burger Kitchen, Dubai, UAE

Gourmet Burger Kitchen on alunperin brittiläinen ketju, joka on laajentunut maailmalla myös muualle. Arabiemiraatit on briteille helppo paikka laajentaa toimintaa, koska täällä on todella suuri työperäisesti maahan muuttanut brittiväestö.

Olen aiemmin tilannut GBK:sta toimitettuna annoksia kotiin, joka on täällä yleinen tapa, mutta nyt ollessani lähikeskuksenani toimivassa Marina Mallissa päätin mennä ihan ”pöytään istumaan”. Toimitetuissa annoksissa on aina se ongelma, että vaikka lähetit ovat nopeita niin burger (ja varsinkin ranskalaiset) nahistuvat aina hieman.

Lounasaikaan GBK:lla on erittäin edullinen lounastarjous, joka sisältää burgerin (4 eri vaihtoehto) ranskalaisilla, lisäsidesin (4 eri vaihtoehto) ja juoman. Kokonaishinta setille on 42 Dirhamia, joka on hieman reilut 10e. Täkäläisellä hintatasolla lähestulkoon ilmainen.

Tilasin Cheese and Beef Bacon Burgerin ranskalaisilla, lisäkkeeksi kolmella dipillä varustetut paksut sipsit ja light Pepsin. Burgerissa pihvin lisäksi löytyi talon omaa majoneesia, beef baconia, BBQ-soosia, cheddaria, tomaattia, salaattia ja pikkelöityä kurkkua. Dippeinä ”tiple dips” lastuilla on talon majo, homejuustodippi ja paikan chipotle-dippi.

Burger oli oikein sopivankokoinen käsin syötäväksi, mutta harmillisesti paikka ei tarjoa mitään taskua avustamaan siistimpää syömistä. Beef bacon on hieman sitkeää ja kokonaisuus on hieman haalea. Pullaa ei ole paistettu ja pihvin ollessa ainoita lämpimiä komponentteja jää lämpötila kovin alhaiseksi. Burger ei ole huono, mutta juuri tuo haaleus vie fiilistä ja mautkaan eivät pääse oikeuksiinsa. Kastikkeet sopivat mielestäni burgeriin ihan hyvin, mutta juustolle toivoisin hieman isompaa roolia – varsinkin kun kyseessä on nimen perusteella vahvasti juustoburgeri. Burger ei  valitettavasti  eroa kauheasti siitä että sitä olisi toimitettu kilometrin päähän kämpille kuriirin toimesta, joten sinänsä suurta preemiota tässä tapauksessa ei ole sillä että itse menee paikanpäälle syömään.

Annokseen kuuluvat ranskalaiset ovat aika mitäänsanomattomia, mutta Triple Dips-nimellä kulkevat lämpimät paksut perunalastut ovat dippeineen todella hyviä. Näitä syö mielikseen. Paikassa on myös erittäin herkulliset shoestring-tyyppiset potut saatavana, jotka tosin tällä kertaa jätin tilaamatta.

GBK:lla on kiva terassi josta syödessä voi ihailla pilvenpiirtäjiä ja viereen parkkeerattuna huvijahteja. Kesäisin jolloin lämpötilat nousevat yli 50 asteeseen on toki sisällä ilmastoidussa tilassa mukavampi syödä, vaikka maisemia ei siellä olekaan saatavilla.

Dubaissa burgertarjonta on kohtuullisen laajaa ja esim Marina Mallissa paremman burgerin saa mielestäni Five Guysista kuin GBK:sta – tämä on oma henkilökohtainen mielipiteeni ja kanssani saa toki olla eri mieltä. Lisäksi kävelymatkan päässä on esim yksi suosikkeihini kuuluvista paikoista, eli Blaze.

WWW: https://www.dubaimarinamall.com/dine/gourmet-burger-kitchen/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  

Vastaa