Pastrami Burger, Gorilla BBQ Food Truck, Helsinki

Heti alkuun on todettava, että tämän arvostelun luokittelu on hieman haastavaa – sinänsä en ollut paikalla kutsuttuna testaajana, mutta kyseisen Food Truckin Pitmaster on ollut kanssani mm Krog Roban kutsutussa testiryhmässä, eli tiesimme toisemme etukäteen.

Toinen asia on myös siinä, että jos nyt ihan kapeakatseisesti katsotaan asiaa, niin tämähän ei ole burger, vaan enemmänkin sandwich. Ei kuitenkaan anneta asian häiritä, koska tämä tuote menee myös burgerinystävälle hyvin.

Gorilla BBQ on tunnettu siitä, että Pitmasterina toimiva Fafa on suuri savustuksen ystävä ja haluaa pitää homman laadukkaana. Tämä näkyy myös toki hinnassa, eli jos mielestäsi 12-14€ Food Truckin ”burgerista” on liikaa, niin paikka ei vaan ole sinua varten. Niille jotka uskaltautuvat testaamaan, sen sijaan avautuu mielenkiintoinen makumaailma Fafan kehittelemistä tuotteista.

Food Truck ilmoittelee reitistään Facebook-sivuillaan ja yleisesti kyseessä on joku tapahtuma, tai sitten auto parkkeerataan jonkun kaupan kylkeen, kuten se tänään oli Helsingin Etelä-Haagassa. Alueena yleisimmin on pk-seutu ja lähikunnat. Listalta löytyy muutama erilainen ”burger” ja sitten lihalautanen, lisäkkeitä ei ole listalla ja juoman voi itse hakea vaikka kaupasta, ainakin näin siinä tilanteessa että auto on parkissa kaupan edessä.

Kysyin Pitmasterin suositusta, joka oli pastramilla höystetty kokonaisuus tänään, tilasin siis sellaisen. Komeus valmistuu muutamassa minuutissa, jonka ajan voi fiilistellä auton vieressä pöhisevän savustimen tuoksuja.

Tuotos on erittäin hyvän kokoinen käsin syötäväksi ja pysyy hyvin kasassakin aivan loppuun saakka. Briossina käytetty Rönttösrouvan tekele on loistava, niin koostumukselta, kuin maultaankin. Monesti pulla on burgerissa sellainen, että se vaan on siinä ja tehtävä on pitää komeus kasassa – ikäänkuin kääreenä. Tässä selvästi pullakin oli osa kokonaisuutta positiivisella tavalla.

Pastramin lisäksi sisältä löytyy mm talon omaa coleslawia, paria eri soosia, sipulia ja suolakurkkuja. Omaan makuuni dijon-sinappia sisältävä chipotlemajoneesiviritys oli hieman liian sinappinen, lisäksi tätä oli himppu liikaa. Soosi valitettavasti käveli hieman pastramin yli, niiltä osin missä sitä oli tarpeettoman paljon. Muutamat kohdat joissa soosia oli vähemmän olivat aivan loistavia.

Kehitysehdotuksenani harkitsisin hieman komponenttien määrää sekä tosiaan sitä tarvitaanko oikeasti noin vahva kastike hyvin smoukatun lihan päälle – tässä voisi nimittäin toimia kohtuullisen mietokin soosi tai vaihtoehtoisesti jopa ihan perinteinen sandwich-maailmasta tuttu liha- tai paistoliemeen dippauskin. Yrityshän ei ole peittää hyvän lihan makua, vaan enemmänkin korostaa sitä. Lisäksi koska Gorilla on ollut myös tunnettu erittäin laadukkaista burger-pihveistään, näkisin mieluusti nämä myös yhtenä burgerivaihtoehtona truckissakin.

Palvelu on viimeisen päälle ystävällistä ja asiantuntevaa, itse jäin hieman ”suustani kiinni”, kun jäin pitmasterin kanssa rupattelemaan savustuksesta. Aikaa viettäessä asiakkaita tuli ja meni – ja porukalta palaute ruoasta oli ainoastaan kiittävää.

Jos näet Gorilla BBQ:n auton jossain, niin käy ihmeessä testaamassa. Kyseessä ei ole tosiaan se halvin ”burgeri”, mutta mielestäni kun homma koitetaan tehdä laadukkaasti ei sen tarvitsekaan olla.

WWW: https://www.facebook.com/GorillaBBQMeat/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka
 

Tagit:  ,

Vastaa