Krog Roba BRGR Madness 3.9.–28.10.2018, Helsinki

Krog Roba kutsui 4kpl Facebookin Burger Lovers Finland-ryhmän jäseniä raatiin, jossa pääsimme arvioimaan heidän uutuusburgereitaan. Osa burgereista on saatavina vaan tietyn kampan ajan, ja sitten testiin pääsi myös heidän vakiolistansa burger. Kyseessä oli siis järjestetty testitilaisuus eikä mikään asiakkaana käyty testitilanne.

Burgereita tarjoillaan eri aikaan, eli ainoastaan tuo talon vakioburgeri on listalla samaanaikaan yhden erikoisburgerin kanssa. Huomiona sanottakoon että meille burgerit tarjoiltiin puolikkaina ilman syöntitaskua, kun normaali tarjoilumalli sisältää kokonaisen burgerin taskussa. Plussaa siis siitä että laadukkaan ravintolan ollessa kyseessä tarjotaan mahdollisuus syödä burgeri käsin – eli niinkuin se kuuluukin syödä.

Ranut olivat kovin perus, eivät huonoja missään nimessä, mutta eivät erikoismainninkaan arvoisia.

Jokaiseen burgeriin on muuten oma suositusoluensa, mutta näitäei tarjoiltu burgereiden kaverina – meillä oli paria eri olutta tarjolla, jota siemailimme Pepsi (osa Maxin) ja veden lisäksi.


17.–29.9.2018
Roban haukiburger, Wallenbergin kalapihvi, pikkelikurkkua, kirkasta kaalisalaattia ja aiolia

Ensimmäisenä eteemme kannettiin puolikas haukiburgeri, itse en normaalisti syö kalaa joten tämä oli todellakin outo veto minulle.

Kalapihvi oli jauhettu, paneroitu ja paistettu luonnollisesti öljyssä. Pikkelikurkku oli mallia “mummon kurkkua”, eli etikkapohjaista ohueksi viipaloitua – kurkku toi mukavaa hapokkuutta kalalle.

Omasta mielestäni burgeri oli kovin sotkuisa ja se ainakin puolikkaana hajosi käsiin. Pöydän ympärillä moni tuntui pitävän tästä, mutta itse jätin arvosanan antamatta koska en katsonut että olisin voinut antaa vertailukelpoista pisteytystä kalapihvin takia. Yksi mainitsi että on parhaimpia kalaburgereita mitä on syönyt – niin minullekin, koska tämä oli ensimmäinen kalaburgerini koskaan 

Pulla olisi ehdottomasti kaivannut paistopintaa.


3.–15.9.2018
Roban kanaburger, Corn Flakes paneroitua kanaa, Roban kimchi, salaattia ja aiolia

Toisena eteemme saapui kanaburger, taas kerran pihvi oli paneroitu ja todella rasvainen. Jos miellät yleensä kanaburgerin kevyemmäksi vaihtoehdoksi, niin tämä ei sitä ole.

Annoksessa ollut todella suolainen ja kalalta maistuva kimchi jakoi hieman mielipiteitä, osa olisi jättänyt tästä kokonaan salaatinkin pois kun taas itse kaipasin jotain raikasta mukaan. Burgeri oli kovin raskas ja syönnin jälkeen tuntuikin että olisi purskutellut rasvaa suussaan. Tunne ei kuitenkaan kauaa pysynyt onneksi.

Voisin syödä loppuun, mutta en tilaisi toista kertaa. Joku toinen voi rakastaakin tätä.

Jos pidät kimchistä niin anna tälle mahdollisuus .- jos taas kimchi ei ole mieleen, niin valitse jotain muuta 


15.–28.10.2018

Roban Vitello-burger ”tonnato” – Vasikan leike ja tonnikalamajoneesia

Tämä taisi olla ainoita,

joista about jokainen oli sitä mieltä että erillään komponentit toimivat, mutta burgerina tämä oli tekemällä tehty. Tähänkin jostain syystä oli pakko ollut saada kalaa mukaan, joten kala-allergikko ei tätäkään burgeria voi syödä.

Vasikan leike oli todella paksu ja puraisun jälkeen suutuntuma oli hieman kumimainen ja narskuva.

Kuitenkin onneksi tässä oltiin hieman karsittu makujen sekamelskaa, eli komponentteja ei älyttömästi ollut. Mutta itseäni häiritsi vahva kalan maku vasikan ollessa pääproteiini.


1.–13.10.2018
Roban Habanero-burger- Hereford-naudan burgerpihvi ja habanerohilloketta

Tässä päästiin nyt ensimmäistä kertaa sitten perinteisen pihvin ääreen ja tämä kiilasi heittämällä kolmen edellätarjotun ohitse. Habanero oli kovin piilossa, mutta keittiiöstä kertoivat että laittavat sitä burgerin viereen kuppiin, joten jokainen voi sitten asiakkaana lisätä juuri sen verran hilloketta kuin haluaa.

Itse chiliharrastajana en pitänyt hilloketta kovinkaan tulisena, mutta varmasti tuonkin kohdalla joku yskii.

Pihvi on tässä Reinin lihan valmiiksi jauhamaa ja muotoilemaa. Kun kysyimme rasvaprosenttia, niin se oli kuulemma n 20%. Tätä oli hieman hankala aluksi uskoa, koska liha

oli jauhettu kovin hienoksi ja vielä paistettu miltei kypsäksi – pihvistä oli tullut burgeripiireissä tuttu “jääkiekko” – eli ihan ok-paksuinen pihvi, mutta liian kiinteä.

Normaalisti pihvit paistetaan kuulemma medikaksi, mutta jostain syystä me saimme tänään kypsää versiota – tiedä sitten olivatko kenties odottaneet hetken ennen tarjolle laittoa.

Annoin itse tälle 8/10, mutta ysiin päästäisiin paremmalla lihan koostumuksella ja medium-paistoasteella. Tämän voisin sellaisena tulla jopa syömään uudestaan.


Vakiolistalta : Roban burger Hereford-härästä, Cheddar-juustoa BBQ-kastiketta

Jos kolmen ekan burgerin kohdalla oli jäänyt olo, että yritystä oli ollut hieman liikaa – niin tässä palattiin taas itse pitämääni “keep it simple”-tyyliin. Valitettavasti tässäkin pihvi oli medium+, miltei kypsä ja kiinteä jääkiekko. Eri lihaerällä ja medium-miinuksena tämä olisi ollut helppo 9/10

BBQ-soosi oli kovin piilossa, mutta ei tämä mielestäni sitä edes välttämättä kaipaa.

Vastaa