Pappilan hampurilainen, Kenkävero, Mikkeli

Mikkeli on itselle tuttu paikka, koska kesämökkimme sijaitsee täällä. Kuitenkin kun täältä on koittanut kysellä jo vuosia burger-suosituksia niin yleisin vastaus on että ”ei ole”. No, pakko kai se on jatkaa itse etsimistä.

Paikka

Kenkävero on Mikkelin ohitustien kupeessa oleva hyvin turistipainotteisesti rakennettu kokonaisuus. Päärakennuksena toimii vanha pappila ja vieressä on jos jonkinmoista pientä puotia omasta leipomosta lähtien. Rannasta löytyy myös kahvila, mutta nyt mentiin pääravintolana toimivaan pappilaan.

Tilaukset tehdään tiskiltä ja numerolappusen kanssa mennään pöytään odottelemaan, henkilökuntaa kiinnostaa tässä vaiheessa onko istumapaikka ulkona vai sisällä, jotta eivät turhaan pyöri väärässä paikassa annosten kanssa.

Ruoka ja juoma

Pääasiallisesti ravintola myy pöytiintarjoiltavaa brunssia, mutta löytyy listalta mm kalakeittoa ja pari burgeriakin annoksina. Tällä kertaa tilaukseen lähti Pappilan hampurilainen, joka oli kahdesta vaihtoehdosta se lihaversio.

Listan mukaan burger sisältää : Roinilan naudan 100% täysjauhelihapihvi, Pariloitu Kenkäveron puolukkamyslisämpylä, Jukolan Juuston Aito Cheddar, Tomaattia, Sauvon suolakurkkua, Marinoitua punasipulia, Rapeaa salaattia, Yrtti- tai valkosipulimajoneesia. Majoneesin saa siis itse valita, omaan burgeriini otin yrttimajoneesin.

Annos saapuu pöytään ja jo tässä vaiheessa kansi on valahtanut pois burgerin päältä, koitan asetella sitä takaisin kuvaa varten ja huomaan että helppoa tuo ei ole. Liukas lätkä pyrkii kokoajan karkuun tornimaisen kasauksen päältä. Myöhemmin huomaan että tämä sama ongelma on vastassa syödessä.

Burger tarjotaan salaattipedillä, mutta varsinaista lisäkettä ei tule. Sanokaa vanhanaikaiseksi, mutta mielestäni tässä olisi voinut olla ranskalaiset mukana, koska ilman niitä burger on aika pieni lounasannokseksi ja jää hieman vajaaksi. Myöskään tilausvaiheessa mitään lisäkettä ei tarjottu lisävalinnaksi.

Sämpylänä käytetään tosiaan paikan oman leipomon tuotosta ja se on kovin perinteinen ”aamiaissämpylä”, hieman kovahko ja todella tiivis. Valitettavasti osittain sämpylän takia burgeria on totaalisen turha yrittää syödä käsin, vaan parempi alentua haarukkaan ja veitseen.

Vaikka sämpylä ei tyyliltään sovi mielestäni burgeriin on se hyvänmakuinen, kuten itseasiassa koko muukin burger. Maut osuvat hyvin yhteen vaikka joku kokonaisuudessa häiritseekin – suurimpana ehkä rakenne. Tästä huolimatta fiilis ei ole pettynyt, vaan burger katoaa tuulensuojaan hyvää tahtia.

Ruoan lisäksi ravintola on myös erikoistunut paikallisiin tuotteisiin ja mm juomakaapista löytyy lähialueiden erikoislimppareita, oluita ja useampaa alkoholitontakin olutta.

Yhteenveto

En tänne erikseen burgerille uudestaan tulisi, koska kokonaisuus on kovin leipämäinen. Mutta jos joku tie minut tänne uudestaan tuo, niin saattaisin uudestaankin tuon ”lämpimän leivän” tilata.

Osoite:Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli

WWW: https://www.kenkavero.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa