Cheese Burger, Burger5, Kuopio

Kuopio on ollut pari viime vuotta burgerscenen ytimessä ja viime vuonna esim Burger Loversien äänestyksessä parhaiden burgereiden sijat 2 ja 3 menivätkin kalakukkokaupunkiin. Viime kesänä kävin testaamassa sen toisen näistä kahdesta ja nyt oli Burger5:n vuoro.

Paikka

Burger5 on yksi Kuopion torin street food tarjoajista. Ravintoloita on 4 joilla kaikilla on yhteinen terasssi – tämä on todella loistava tilanteessa missä osa seurueesta haluaa toisesta ravintolasta ruokansa.

Tiistaina lounasaikaan ei ole ruuhkaa ja saankin kävellä suoraan tiskille tekemään tilausta. Valinnaksi tällä kertaa osui Cheese Burger (14€), Ranskalaiset (4€), 1 dippi (Gaucha-Chilimajo, 2€)  ja pullo zero colaa (4€) – yhteishinta 24€. Ruoat tilataan tiskiltä ja matkaan saadaan pageri sekä juoma.

Ruoka ja juoma

Cheese Burger sisältää listan mukaan : Liepuskan potato bun, pihvi, cheddar-juustoa, monterey-jack juustoa, Nakumajoa, Bloody Mary ketsuppia, pikkelöityä sinapinsiementä, suolakurkkua ja kevätsipulia.

Olen kuullut Burger5:sta todella paljon hehkutuksia, joten odotukset olivat korkealla. Kun piippari pärähti lähdin hakemaan tiskiltä tarjotinta.

Ensivaikutelma on hyvä, savu tuoksuu jo tarjotinta kantaessa mutta omaan silmääni burger näyttää hieman pieneltä. Ranskalaisia on ok kasa ja majoakin  kipossa sen verran, että se ei tule loppumaan.

Ensimmäinen haukkaus ja suuret odotukset täyttyivät – aivan törkeän hyvää. Pehmeä mutta silti esim kevätsipuli ja sinapinsiemenet tuovat mukavaa tekstuuria joukkoon, juusto maistuu mutta ei liikaa. Majoneesia ei ole laitettu kauhakaupalla. Maut ovat todella tasapainossa.

Pitkästä aikaa edessäni on taas burger, jota voi hyvin mielin suositella muillekin. Erityisesti mieleeni jäi loistava savunmakuinen pihvi ja todella oiva Liepuskan potato bun.

Ranskalaiset ovat extrarapeat ja paisto on näissä todella onnistunut. Sisältä pehmeää ja pinnasta todella rapeaa. Dipiksi valittu chilimajo on hieman pettymys, tiskillä lupailtiin pientä poltetta, mutta tällaista ei kyllä löytynyt alkuunkaan.

Juomat Burger5:lle toimittaa Olvi. En ollut aiemmin maistanut heidän sokeritonta colaansa ja en tiedä mikä, mutta joku tuossa maussa itseäni tökkii. Olen enemmän perinteisen Coca-Colan ja Pepsin ystävä colajuomissa. Valitettavasti jos Olvin tuotetta kaupassa näkyy niin jää se minulla kyllä hyllyyn, samaten Burger5:n seuraavalla kierroksella todennäköisesti valitsen jotain muuta juomaksi.

Yhteenveto

Loistava burger, jota ei ole turhaan kehuttu. Lisäkkeet toimivat myös, oudonmakuista Colajuomaa lukuunottamatta.

 

WWW: https://www.burger5.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa