Herkun burgeri, Sataman Herkku, Hirvensalmi

Hirvensalmi on kohtuullisen pieni kylä Mikkelin kupeessa, mutta jo parinkymmenen vuoden ajan tieni on vienyt tuonne Juhannuksen viettoon. Ravintolatarjonta ei ole suurta, mutta esim veneellä pääsee todella näppärästi Sataman Herkkuun.

Paikka

Ravintola on huoltoaseman kupeessa ja ensisilmäyksenä näyttääkin bensiksen kahvilalta. Rakennuksen takaa avautuu kuitenkin iso kesäterassi vierasvenelaitureineen. Kesällä terassi onkin todella suosittu mökkiläisten kesken – eikä ihme. Onhan se hyvällä paikalla.

Ruoka ja juoma

Perinteisiä jauhelihapihvillä olevia burgereita on listalla vain yksi – Herkun burger. Burger listan mukaan sisältää 180g naudanlihapihvin, rapeaa pekonia, cheddarjuustoa, punasipulia, kurkkua, tomaattia ja maalaisranskalaisia.

Annokset saapuvat kohtuunopeasti ja heti silmääni pistää hieman perinteisestä poikkeava sämpylävalinta. Burgeriin on valittu Pretzel Bun, joka on siis Lantmännen Unibaken pakaste, joka ainoastaan sulatetaan ennen käyttöä. Sämpylä on hieman kuivahko, joten veikkaukseni on että se on saanut seistä odottamassa hieman turhan pitkään.

Kokonaisuus tässä burgerissa on sanalla sanoen kuivahko, tuotos on sellainen aika perinteinen pienen kylän ravintolan tuotos, jossa on enemmän halua kuin ymmärrystä tuottaa laadukasta burgeria. Komponentit ovat hieman sinne päin ja kokonaisuus ei oikein toimi yhteen – maku on kohtuullisen mitäänsanomaton. Pihvi on paistettu kypsäksi. Ranskalaiset ja ketsuppi ovat sitä kuuluisaa ”perustasoa”.

Yhteenveto

Annos tuli syötyä, mutta kauheasti siitä ei jää jälkipolville kerrottavaa. Ensi kerralla listalta ehkä jotain muuta kuin burger, jos eivät ole tehneet muutoksia siihen.

Osoite: Hirvensalmentie 22 A, 52550 Hirvensalmi

WWW: http://www.satamanherkku.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa