Smash Burger, Ångbåtsbryggan Bar & Restaurang, Maarianhamina, Ahvenanmaa

Maarianhaminassa hotellimme lähistöllä oli viihtyisän näköinen ravintola ihan rannassa. Seurueessamme kahdella henkilöllä oli syntymäpäivät joten päätimme mennä syömään Ångbåtsbrygganille – listalla kun oli osan toivomaa sisäfilepihviä ja itselleni yllättäen maistuisi myös burger.

Paikka

Korona-ajan kesäinen Maarianhamina on kohtuullisen rauhallinen, pöytävarauksia kehoitetaan tekemään, mutta käytännössä opimme että niistä ei ollut juurikaan hyötyä. Tälläkin kertaa ravintola oli käytännössä tyhjä kun saavuimme.

Palvelu oli todella verkkaista ja jopa tilauksen vastaanottamista sai odotella vartin verran, tuntui että henkilökunnalla oli enemmän kiire viikkailla lautasliinoja ja rupatella kuin hoitaa asiakkaita. Tämän huomasimme jokaisessa kohdassa aina jälkiruokien tilaamiseen asti.

Itse ravintola on viihtyisä ja lasitetun ”salin” lisäksi on hyvänkokoinen terassi. Näköala on joko minigolf-kentälle tai pienen parkkipaikan yli vierasvenesatamaan.

Ruoka ja juoma

Vaikka alkuruoaksi tilaamani tartar ei varsinaisesti burgereihin liity, niin itselläni on fiksaatio, että jos tartaria listalla on – pitää se aina tilata. Menemättä sen kummemmin alkupalan syövereihin on sanottava että tartar oli oikein oiva.

Ruokalistassa huomioni kiinnittyi siihen että burger mainitaan erikseen smashiksi, yleensä tämä tarkoittaa sitä että on jonkinmoinen haju mitä ollaan tekemässä. Listan mukaan tuotos sisälsi : Kaksi 90g etuselkäburgerpihviä, potato bun, Monterey Jack juustoa, pekonia, oluessa haudutettua sipulia, salaattia, pihvitomaattia, suolakurkkua, aioli ja ranskalaiset perunat.

Ruoka-annosten saapuminen puolityhjässä ravintolassa otti ikuisuuden, odotusarvo oli että toivottavasti annos on niin hyvä että sitä kannattaa odottaa.

Harmikseni on todettava että smashia tämä ei ollut nähnytkään. Rapea lihakarkkinen maillard puuttui kokonaan ja burgerissa ei käytännössä ollut mitään smashin osia. Pihvejä oli kovin varovasti paineltu ja ne olivatkin yllättävän paksuja ja vielä sisältä punertavia. Potato bun oli kuivahko ja aiolia oli toispuolesti pistetty ”hesenmitalla”, kosteutta toi paksuhko tomaattisiivu. Pekoni oli nopeasti paistettu ja veltonlainen.

Kaikenkaikkiaan burger oli ihan nälkäänsä syötävä, mutta en tätä uudestaan tilaisi. Jotenkin toivoisin että jos erikseen burger mainostetaan Smashiksi se myös olisi sitten kunnolla smashattu. Lisäkkeet toimivat ihan niinkuin nyt yleensä perustason ranskalaiset toimivat – vieressä ollut kippo majoneesia oli reilu.

Yhteenveto

Ravintola selvästi kuullut jostain termin ”Smash burger” ja lähtenyt tästä sitten kasaamaan annosta listalle, valitettavasti kuitenkaan tutustumatta mitä se smash oikeasti on. Kokonaisuus oli hieman kuivahko ja pihvi mauton – palvelu erittäin hidasta.

 

Osoite: Ångbåtsbryggan 2, 22100 Mariehamn, Åland

WWW: https://brasserie.ax/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa