Smakbyns burgare, Smakbyn, Kastelholm, Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla noin puolen tunnin matkan päässä Maarianhaminasta, aivan Kastelholmin linnan kyljessä on Smakby. Ravintola löytyy lähes kaikilta Ahvenanmaan suosituslistoilta, joten kun linnamuseo oli katsottu, oli ruokapaikka lähellä.

Paikka

Ravintola sijaitsee todella idyllisissä maisemissa ja tosiaan samasta pihapiiristä löytyy niin Kastelholman linna kuin Ålands Distillery, eli paikallinen pientislaamo joka tuottaa todella herkullista giniä.

Ravintola itsessään on todella siisti ja tyylikäs, tämän lisäksi sen yhteydessä on heidän tuotteisiinsa liittyvä pieni kauppa ja myös artesaanimakeisia valmistava puoti.

Palvelu on hyvää, mutta hieman sekavaa. Osa tarjoilijoista puhuu vain ruotsia, joku vain englantia. Yksi seurueestamme puhuu äidinkielenään ruotsia, mutta vaikka tarjoilijalle puhuttiin ruotsia saattoi kieli vaihtua englanniksi takaisinpäin jne. Eri tarjoilijat hoitivat pöytäämme ja koskaan et tiennyt millä kielellä seuraavaksi asioidaan.

Ruoka ja juoma

Lista vaihtelee kauden mukaan, nyt ala carte käsitteli juustoihin perustuvia makuja ja ”erikoislista” löytyi liitutaululta – tämä sisälsi myös nyt testissä olleen burgerin. Pelkät fasiliteetit huomioonottaen hintataso oli mielestäni ihan kohtuullinen.

Alkuun ennen burgeria nappasin listalta dry aged lihaan perustuvan alkupalan, joka oli todella herkullinen. Avokeittiön menoa kun katseli oli toiminta ammattimaista ja mm pleittaukseen selkeästi panostettiin. Tämä antoi burgerille kovat odotukset.

Burgerista ei listalla ollut mitään mainintaa sisällöstä, joten se mitä lautaselta löytyisi oli todellinen yllätys. Burger sisälsi briossityyppisen sämpylän. Pihvin, pekonia, salaattia, majoneesia, juustoa, karamellisoitua sipulia ja sitten ainesosan mistä jouduin erikseen kysymään mitä se on – nimittäin aivan ohueksi tehdyt ja nähtävästi fritatut porkkanasuikaleet.

Ulkonäkö oli kutsuva, vaikkakin pihvi olisi voinut olla hieman kookkaampi sämpylän koon huomioonottaen. Harmillisesti maku oli kuitenkin todella tasapaksu eikä korreloinut ravintolan yleisvaikutelman kanssa.

Maustaminen oli selvästi jäänyt puolitiehen ja pihviin esim mausteita ei selkeästi oltu laitettu ollenkaan, tai jos oli, niin oltiin oltu kyllä todella varovaisesti liikkeellä. Erilliset komponentit vaikuttivat laadukkailta mutta yhdessä näistä ei tullut mitään erikoista. Burger oli toki ihan syötävä, mutta minkäänlaista ihastuksen tunnetta tämä ei herättänyt. Ranskalaiset päälle ripoteltuine juustoineen ja majoneesineen olivat paras osa annosta.

Yhteenveto

Ravintola oli esillä mm Burgerimiehen Ahvenanmaata käsittelevässä jaksossa ja paikan keittiömestari on niittänyt mainetta myös kansainvälisissä kilpailuissa. Näistä huolimatta burger jätti tällä kertaa ainakin minut kylmäksi.

Osoite: Slottsvägen 134, 22520 Kastelholm, Åland

WWW: https://smakbyn.ax/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa