Auraburger, Olavin Krouvi (Olkku), Turku

Turussa nopea yhden illan stoppi matkalla Ahvenanmaalle ja burgeriahan piti taas saada. Nyt vihdoin testiin pääsi kaikissa Turun suosituksissa aina löytyvä Olkku, eli Olavin Krouvi.

Paikka

Melkein joen rannassa vanhan talon alakerrassa on ravintola, joka ei monellekaan Turun kävijälle esittelyjä kaipaa. Ravintolasali on mukavankokoinen mutta kun kerrankin Suomessa elohopea näytti +25c oli vielä mieluisampi paikka terassilla. Yllätykseksi tilaa löytyi eikä minkäänasteista ruuhkaa ollut, vaikka kyseessä oli perjantai ja kellokin jo 18.

Tilaukset suoritetaan tiskiltä ja numeron kanssa mennään odottelemaan pöytään. Palvelu on ystävällistä ja ruokakin saapuu todella nopeasti – pisteet siitä!

Ruoka ja juoma

Listalta valikoituu vaihteeksi auraburger. Olkun versiossa on briossisämpylä, naudan täysjauhelihapihvi 200g, marinoitua punasipulia, aurajuustoa, venäläistä suolakurkkua, salaattia ja valkosipulimajoneesia. Mukana menossa olkun ranskalaiset ja 1 dippi jonka saa itse valita. Itse nappasin ranskalaisten kaveriksi savupaprikamajoneesia.

Kuten jo aiemmin mainitsin niin ruoat saapuvat todella nopeasti, joka ei ole missään nimessä itsestäänselvyys. Annos on visuaalisesti hyvännäköinen ja selkeästi ensimmäistä kertaa ei olla pappia kyydissä.

Burger on niin mittasuhteiltaan kuin makunsakin puolesta tasapainossa. Jos monesti kritisoin annoksia suolattomuudesta niin tässä aurajuusto ja monet muut komponentit pitävät huolen siitä, että voidaan melkein käyttää termiä ”kisasuola” – suolaa on vähintäänkin riittävästi. Pihvin paistoaste on täydellinen.

Valkosipuli ei tule mitenkään majosta läpi eikä aurakaan ole päällepuskeva. Kokonaisuus on hyvinkin tasapainoinen ja maut tukevat toisiaan. Rasvaisuuden vastapainoksi suolakurkut ja sipuli tuovat happoa ja liika rasvaisuuskaan ei pääse häiritsemään.

Jos jotain korjaisin niin ottaisin briossiin kunnon paistopinnan ja sulattaisin juuston vielä enemmän sulaksi.

Ranskalaiset on selkeästi kolmeen kertaan fritattu ja voisin luonnehtia näitä täydellisiksi. Tällaisia ranskalaisten pitää olla. 10 points. Majo on aika perus tavaraa, jopa teollista.

Yllätykseksi henkilökunta kantaa vielä ruokailun jälkeen pöytään ”kiitosharavan”, eli jokaisella oman pikku jälkkäridrinkin talon puolesta. Pieni asia, mutta jättää todella hyvän fiiliksen.

Yhteenveto

Hyvä burger ja täydelliset perunat kylkeen. Vielä kun otetaan huomioon erittäin hyvä palvelu ja varsinkin loppuun talon tarjoama ”jälkkärishotti”, niin hymyssä suin poistuttiin Olkusta koko porukka. Suositus.

Osoite: Hämeenkatu 30, Turku

WWW: https://olkkubar.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa