Pekoniralli, Mikan Cafe & Burger, Oulu

Oulusta muutama paikka tuntuu nousevan aina burgergallupeissa ylitse muiden, toinen on vahvasti diner-henkeen vannova Mikan Cafe & Burger.

Paikka

Ravintola sijaitsee Oulun rautatieaseman lähistöllä, talon kivijalassa. Heti sisään astuessa meitä tervehditään iloisesti tiskin takaa ja kaiuttimista pauhaa rock & roll. Sisustus on todella viehättävä ja tuntuu että myös henkilökunta on siitä ylpeä.

En tiedä onko tämä yleistä Oululle, mutta palvelu on todella lämmintä ja letkeää. Tulee todella tunne että tiskin takana oleva henkilö nauttii työstään ja  asiakkaiden kanssa käydystä vuorovaikutuksesta.

Tilauksen teon jälkeen hauskana yksityiskohtana saat itse valita tiskillä majailevista pikkuautoista itsellesi mieluisan, jonka numerolle tilauksesi merkitään. Vaikka olimme ainoat asiakkaat tämä yksityiskohta tuotiin tietoomme kivasti ja saimme myös matkaan pientä knoppitietoa valitsemastamme VW Kleinbussista.

Myös korona-ajan maskisuositusta näytetään seurattavan tarkoin ja ympäriinsä ravintolaa on myös käsidesiä tarjolla.

Ruoka ja juoma

Listalta ei suoraan pompannut sellaista ”must have”-valintaa, joten jouduin kysymään vinkkiä. Kuulemma lähestulkoon kaikki ovat niitä suosituimpia mutta esimerkiksi Pekoniralli nimistä burgeria kannattaisi ehdottomasti testata. Valinta oli siis tehty. Nappasin tuohon kylkeen vielä ranskalaiset ja tölkin zero-colaa.

Tiskin takaa mainostetaan että kaikki pyritään tekemään itse tai käyttämään lähituottajia. Erityisesti lihan kohdalla ollaan kuulemma todella tarkkoja ja pihvit muotoillaan rakkaudella omin pikku kätösin ennen valmistusta.

Pekoniralli (10,50€) sisältää listan mukaan : Pihvi 140gr, salaatti, tomaatti, pekoni, karamelisoitu sipuli, talon majoneesi, briossi sämpylä. Ranskalaisista tulee 3€ lisää hintaa ja bataattiversioista 4€. Dippejä on tarjolla 1€/kpl.

Annokset saapuvat todella nopeasti ja näyttävät oikein hyville. Painan burgeria hieman kasaan, jotta se on helppo syödä käsin. Taskuja ei ole tarjolla ja pöydässä olevat paperitkin ovat sen verta pieniä, että niistä ei ole kääreeksi. Paikan henkeen sopisi ehdottomasti joku syöntitasku tai kääre, sen sijaan että automaattisesti annoksen kylkeen annetaan haarukka ja veitsi.

Pihvi on paistettu läpikypsäksi, mutta toisaalta mitään muuta ei luvattukaan. Kypsyysasteesta ei tilausvaiheessa ollut mitään puhetta. Erikseen maistettuna pihvi ei kuitenkaan ole kuiva ja on ihan hyvänmakuinen, myös jauhatus on burgerpihville sopiva. Rapeaa maillardia ei löydy, mutta muutoin paistopinta on ihan kohdillaan.

Pekoniralli on varsinainen rasvapläjäys ja vaikka yleisesti ottaen osa-alueet erikseen maisteltuna toimivat – kokonaisuus ei nyt yllä samaan. Päällimmäiseksi mieleen jää yltiörasvaisuus, joka olisi helposti leikattavissa jollain hapolla tai pienellä raikkaudella. Ehdotin paikanpäällä palautteessa esim pikkelöityjä kurkkuja tai rasvassa uitetun sipulin tilalle esim 1-2-3 mixillä pikkelöityjä sipuleita. Palautetta kuunneltiin, mutta luonnollisesti ehkä noin tarkasti speksattu parannusehdotus aiheutti hieman kummaksuntaa.

Yhteenveto

Todella sympaatinen paikka ja huikean lämmin palvelu. Burgerissakin olisi vaikka mihinkä mahdollisuuksia, mutta tosiaan kokonaisuus kaipaisi mielestäni pientä hiontaa. Kuitenkin todennäköisesti palaan tänne vielä uudemman kerran, jos matka vie jossain vaiheessa taas Ouluun. Katsotaan olisiko esim tulevaisuudessa annokseen saatavana lisäkkeenä jotain happoa 🙂

Osoite: Asemakatu 39, 90100 Oulu

WWW: https://www.mikancafeburger.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa