Cheese BRGR, RUOK Burger, Ruka, Kuusamo

Kuusamon suunnalla on ainakin yksi paikka, minkä vuoksi kuulemma kannattaa tehdä vaikka pieni kieppi reittiin, jos ei ole ihan kulmille muuten eksymässä. Oudointa on se, että loistavaa burgeria kerrotaan saavan hiihtokeskuksesta, joissa yleensä pyritään menemään siitä mistä aita on matalin. Itse en ollut aiemmin paikan päällä käynyt, vaan RUOKin burgereita olin testannut ainoastaan pari vuotta sitten Helsingissä olleilla Burger Lovers Festareilla.

Paikka

Vuonna 2017 avattu RUOK sijaitsee Rukan kylässä, hissien ala-aseman tuntumassa. Paikka on siisti ja ainakaan tiistaina iltapäivästä mitään kummempaa ruuhkaa ei ollut.

Listat löytyvät liitutaululta seinältä ja burgereita löytyy useaan makuun. Lisäksi juomavalikoima on mukavan laaja kattaen mm Lappilaisten pienpanimoiden tuotteita.

Henkilökunta on ystävällistä ja vastailee annoksia koskeviin kysymyksiin mielellään. Tarjoilua hoitavalla henkilöllä on käytössään suojavisiiri, kokkia ei tunnu korona-aika kiinnostavan hengityssuojainten osalta.

Filosofiastaan ravintola kertoo seuraavaa: ”Burgerit ovat simppeleitä: niissä on pala herkullista lihaa, sämpylä ja jotain siellä välissä. Tärkein elementti RUOKin burgereissa on se, että ne tekevän ihmiset iloiseksi. Ravintolan nimi: RUOK = Are You Ok? juontaa juurensa tähän ajatukseen.”

Ruoka ja juoma

Tilaamme pari cheese burgeria ja niiden kavereiksi yhdet ranskalaiset ja bataattiranskalaiset. Dipiksi Jack Daniels majoa ja juomaksi iso cokis, joka tulee automaatista postmixinä.

Cheese BRGR (13.90€): 150g jauhettua naudanlihaa, cheddar & Roquefort -juusto, salaatti, tomaatti, marinoitu tuorekurkku, karamellisoitu punasipuli, savupekoni & Jack Daniels -majoneesi.

Burgerit lähtevät nopeasti tekoon ja ei aikaakaan kun ne saapuvat eteemme. Tarjottimen suojapaperi on kätevästi käytettävissä myös burgerin kääreenä, tästä on maininta seinällä, mutta muuten asiaa ei mainosteta. Itseasiassa henkilökunta tuo haarukan ja veitsen eteeni ja vasta kysyessäni saan vastauksen tuosta aluspaperin soveltuvuudesta taskuksi.

Annokset ovat isoja ja varsinkin bataattiranskalaisia on jäätävä kasa. Burger näyttää todella herkulliselta ja mieto savun tuoksu leijuu annoksesta nenääni. Ensipuraisulla tuo savunmaku vahventuu, ei ole mennyt hiiligrillin käyttö todellakaan hukkaan.

Pihvin paistoaste on kohdillaan ja muutenkin burgerista huokuu laatu ja tuoreus. Tämä on vaan sanalla sanoen todella hyvää.

Vaikka burgerissa on kohtuullisen paljon komponentteja, poikkeuksellisesti tämä ei häiritse. Jopa usein kokonaisuutta häiritsevä tomaatti sulauitui settiin loistavasti. Jack Daniels majo on hyvä, mutta itselläni on ainakin vaikeutta löytää tästä mausta viittauksia JD:iin.

Sekä normaalit ranskalaiset (kouruperunat) että bataattiversiot olivat todella hyviä. Vaikka näissä nyt yleensä ei mihinkään tajuntaa räjäyttäviin sfääreihin päästä, niin lisäke toimii oikein hyvin. Listalla on näille useita maksullisia kastikkeita ja pöydästä löytyy suoraan ketsuppi + keltainen sinappi, jos niitä kaipaa.

Yhteenveto

Ei ole hehkutukset tämän tuotteen kohdalla olleet turhia. Setti on erittäin kohdillaan ja ottaen huomioon sijainnin hiihtokeskuksessa, ei hintakaan ole paha.

Kertauksena ravintolan omin sanoin : ”Tärkein elementti RUOKin burgereissa on se, että ne tekevän ihmiset iloiseksi.” – ja kyllä, voin allekirjoittaa tämän. Tulin iloiseksi.

Osoite: Rukankyläntie 6, 93830 Kuusamo

WWW: https://ruokburger.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa