BRGR, Figaro Bar, Jyväskylä

Korona-aikana kaikenlainen matkailu on luxusta. Nyt lähdettiin niinkin eksoottiselle retkelle kuin PK-seudulta viikonlopuksi Jyväskylään. Tätä ennen luonnollisesti kyseltiin suosituksia paikallisista burgereista -näissä ehdottoman ykkössijan vei Figaro.

Paikka

Figaro sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Paikka jakautuu ravintolan ja baarin puoleen joissa molemmilla on erikseen omat ruokalistansa. Jotkut tuntevat paikan vanhana Figaro Winebistrona, josta on enää muistona katossa kattokruununa killuvat viinilasit ja ulko-oven eteen projisoitu vanha logo – uusi nimi on Figaro Restaurant & Bar. Me olemme tänään barin puolella, koska toiselta listalta ei löydy burgeria ollenkaan.

Sali itsessään on todella tyylikäs ja viihtyisä, palvelu on ystävällistä. Näin korona-aikaan arvostaisi jos tarjoilijat koittaisivat hieman pitää etäisyyttä, jos eivät vaivaudu kasvomaskia pitämään – Figarossa palvelusta ei huomannut mitenkään että ollaan  koronaviruksen suhteen aktiivisessa kaupungissa, mutta en tiedä onko tänne mitenkä koronasuositukset jalkautuneet muutenkaan. Sisääntullessa löytyy korona-ohjeistuksia lapuilla ja tiskillä on käsidesiä mutta tämän jälkeen asia hieman unohtuu.

Ruoka ja juoma

Burger maksaa 16€ eikä sisällä suoraan lisukkeita. Kylkeen on saatavissa 6€ lisähintaan joko salaattia tai parmesanranskalaisia, joista itse valitsin jälkimmäiset. Palanpanikkeeksi listalta löytyi Vääksyläisen panimon vehnäolutta (0,33l pullo, 9€).

Burgerin kuvaus menussa : ”rapean sämpylän välissä rotukarjan 150g jauhelihapihvi, paistettua sipulia, cheddarjuustoa, piparjuurimajoneesia”. Pyydettäessä burger on saatavissa gluteenittomana.

Annosten pöytäänsaaminen kestää noin 20 minuuttia ja sanalla sanoen burger näyttää saapuessaan todella houkuttelevalta. Listassa mainittu rapea sämpylä hieman mietitytti ja onneksi listan kuvaus on väärä – kyseessä ei ole rapea vaan oikeasti täyteläisen pehmeä ja aivan loistava buni. Burger on todella tasapainoinen ja erittäin  mehevä, liikaa ei ole koitettu kikkailla vaan homma on pidetty kohtuullisen simppelinä. Pihvi on paistettu omaan makuuni täydellisesti, joku voisi luokitella tämän medium miinukseksi. Pihvistä tihkuu mehevää rasvaa.

Juusto maistuu selvästi, muttei kuitenkaan tule mistään yli. Mehukkuus on erityisen maininnan arvoinen, kuitenkaan menemättä vetiseksi. Kastikkeita on sopivasti ja mikään maku ei koita ottaa liikaa valtaa toisilta.

Ranskalaiset on aika peruskamaa, joiden sekaan on tujautettu hyvä määrä parmesania. Paisto on hyvä ja ranskalaiset ovat oikeasti rapeat. Viereen tarjoiltu Figaron tomaattihilloke on mielestäni hieman pliisu ja rehellisesti sanoen nämä menisi ihan perus ketsupin kanssa paremmin.

Yhteenveto

Tyylikäs paikka ja maistuva ruoka. Burgerista en löydä mitään parannettavaa. Syönti onnistui nätisti käsin, vaikka viereen koitettiin tuoda kyllä haarukkaa ja pihviveistäkin. Lämpimät suosittelut Figaron burgerille.

WWW: https://www.figaro.fi/

Osoite: Asemakatu 2/4, Jyväskylä

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa