Talon Burger, Kolin Ryynänen, Koli, Lieksa

Kolin vierailulla ensimmäisenä iltana tuli testattua S-ryhmän ketjuravintola, seuraavana päivänä mentiin aivan äärilaitaan ja valittiin pieni paikallinen pientoimija Kolin keskustasta.

Paikka

Kolin Ryynänen sijaitsee Kolin ”Keskustassa” ja tarjoaa ruoan ja juoman lisäksi myös aittamajoitusta. Erityisesti paikka on tunnettu laajasta olutvalikoimastaan ja paikallisen panimon tuotteista.

Sisustus on todella viihtyisä ja kun astut ovesta sisään, tulee fiilis kuin palaisit vuosikymmeniä taaksepäin vanhaan maaseudun majataloon. Palvelu on ystävällistä ja lämmintä. Ravintola koostuu useasta pienemmästä huoneesta, joissa jokaisessa on vain muutama pöytä – todella viihtyisä paikka.

Ruoka ja juoma

Listalla on monenlaista ruokaa ja hintataso antaisi odottaa jotain poikkeuksellisen hyvää. Burgeriannoksia on yksi, joten valinnanvaikeutta ei tällä kertaa ole.

Burgerista (21€) ei ole listalla tarkempaa kuvausta, mutta se sisältää  Itse tehdyn sämpylän, Itse tehdyn pihvin (100% naudan lihaa ja eri mausteita), Itse tehdyn kastikkeen, juustoa, pekonia, sipulia, salaattia ja tomaattia. Lisäkkeeksi on vierellä salaattia ja tuoreena jokaiseen annokseen erikseen tehdyt lämpimät perunalastut. Perunalastujen kanssa on pieni kipollinen ketsuppia.

Ravintolassa ei ole täyttä, mutta annosten pöytääntulo kestää miltei 50 minuuttia. Odotellessa ehti maistelemaan paikallisen panimon vehnäolutta, joka oli todella hyvää. Paikka saa kuulemma paljon palautetta annosten hitaasta saapumisesta, mutta he mieluummin tekevät kaikki annokset mahdollisimman hyvin kuin kiirehtien. Tavallaan ihan arvostettava periaate, vaikkakaan ei välttämättä kiireistä matkalaista lämmitä.

Burgerannos on hyvännäköinen, mutta tunnelma latistuu aina kun lautasen päätähden läpi on painettu veitsi tarjoiluvaiheessa. Annetaan tämä nyt kuitenkin anteeksi ja keskitytään itse annoksen makuun.

Pidän todella paljon sämpylän rakenteesta sekä kastikkeen ja juuston kombinaatiosta. Liha voi olla ihan laadukasta, mutta valitettavasti paikan tapa sotkea oma mausteseoksensa pihviin tuhoaa sen omasta mielestäni lähes täydellisesti. Maku tuo mieleeni jotenkin Lindströminpihvin, tai vastaavan, ja tässä mennään aikalailla metsään.

Kokonaisuus olisi ihan perus itsetehdyllä jauhelihapihvillä, mihin ei ole tehty mitään jatkamista ja mausteenakin ainoastaan pintamauste, todella hyvä. Mutta nyt tekee mieleni melkein ottaa pihvi pois tuolta välistä ja syödä annos muuten. Hyvä liha on pilattu ylimaustamisella 🙁

Tuoreet perunalastut lisäkkeenä ovat todella hieno idea ja pidän niistä kovasti, saatoin syödä naapurilautasellekin ruokaseuralta ylijääneet sipsit 😀

Yhteenveto

Sympaattinen paikka jossa ruokaan halutaan panostaa, tosin panostus voi tarkoittaa myös sitä että koitetaan kikkailla liikaa, kuten nyt pihvin valmistamisen kanssa tapahtui.

Se että sopiiko kyseinen ylimaustaminen burgeriin on todella vahvasti toki makuasia, toinen saattaa rakastaa tätä tuotosta johon selkeästi on koitettu saada jotain omaa twistiä. Omasta mielestäni laadukkaan lihan makua ei pidä koittaa peittää liikaa, eikä myöskään rakenteeseen koskea ylimääräisesti.

Osoite: Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli

WWW: https://www.facebook.com/kolinryynanen/

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa