Grill It! -Burger, Grill It!, Koli, Lieksa

Joskus joutuu tilanteisiin, jossa löydät itsesi lähestulkoon keskeltä metsää hotellista, jossa on vain 1 varsinainen ravintola. Näin oli esimerkiksi Pohjois-Karjalassa Kolilla Break Sokos Hotel Kolissa.

Kun kyseessä on vielä S-ryhmän ketjuravintola, niin onko burgerin tilaaminen uhka vai mahdollisuus? Siitä piti ottaa selvää.

Paikka

Kotimaan matkailu on viettänyt koronan takia nyt kulta-aikaansa ja myös hotellit ja niiden ravintolat ovat olleet täyteen buukattuja, näin myös Kolilla jossa hotellin ainoaan ravintola oli suosittu hotellivieraiden keskuudessa. Pöytä kuitenkin onneksi löytyi neljälle.

Ravintola on viihtyisä paremmalla ilmalla sieltä olisi auennut hienot näköalatkin, nyt pimeän aikaan suttuisessa syyskelissä ei moisista päässyt nauttimaan. Tunnelma paikassa on rauhallinen ja nurkassa loimottava takkatuli korostaa vielä sitä. Koronarajoituksista johtuen pöytiä oli jätetty sopivin välimatkoin tyhjiksi, mutta asiakkaita oli yllinkyllin kuitenkin.

Ruoka ja juoma

Kuten manitsikin jo, niin kyseessä on ”vihreän kortin paikka”, eli S-ryhmän ravintola. Grillittejä löytyy muualtakin ja lista on standardi. Burgereita listalla on 2, joista toinen on lihaversio ja toinen täysin vegaaninen vaihtoehto.

Kyseessähän ei varsinaisesti ole burgeristaan tuttu paikka, mutta koska sellainen listalta löytyy tilaan moisen. Muu seurue valitsee listalta enemmän pihvipainotteisesti.

Burgerilla on hintaa 22€ ja annos sisältää myös ranskalaiset. Itse burgerin kuvaus menussa on : ”Puuhiiligrillattu kotimainen naudan 180 g täyslihapihvi, tomaattia, Myrttisen suolakurkkua, marinoitua punasipulia, savupaprikamajoneesia, cheddarjuustoa, romainesalaattia ja Grill it! -ranskalaisia perunoita.”

Burger saapuu tilaamiemme alkuruokien jälkeen pihvien kanssa samanaikaisesti. Annos ei sinänsä ole yhtään hassumman näköinen, mutta ensipuraisun jälkeen totean burgerin miltei syöntikelvottomaksi. Syy on sämpylä, joka on niin kuivaksi kovettunut että se aivan rouskui hampaissa ja siitä lohkeili isoja palasia. Tarjoilijan tullessa kysymään annosten onnistumista, kerroin hänelle havainnot ja annos lähti takaisin keittiöön.

Uusi annos saapui pöytään noin vartin kuluttua ja siinä oli burgeriinkin löydetty nyt sämpylä, joka ei ollut makoillut päivätolkulla keittiön pöydällä. Annosta päästiin nyt arvioimaan paremmin.

Burger on kasattu niin että käsin syöminen ei oikein onnistu, täytteet luiskahtelevat välistä pois pitkin poikin ja joudun siirtymään haarukan ja veitsen käyttöön. Pihvi on paistettu ihan hyvin, mutta makua siinä ei ole nimeksikään. Muutenkin koko burgeria vaivaa lähes totaalinen mauttomuus – valitettavasti tämä on juuri sellainen klassinen ”ketjuravintolan burgeri”, josta ollaan koitettu vuosia päästä eroon. Sieltä täältä saa kiinni jostain mausta, kuten esim myrttisen kurkusta ja sipulista, joka enemmän vaikutti suoraan raakana väliin lyödyltä kuin marinoidulta. Kastikkeet vaikuttavat teollisilta ja kovin pliisuilta. Annoksen paras osa on ranskalaiset.

Jos vierailusta positiivisia asioita haetaan, niin alkuruokana tarjoiltu Charcuterie -lautanen (13€, Kotimaista ilmakuivattua kinkkua, Västerbotten-juustoa, ilmakuivattua naudanlihaa, viikunahilloa, paahdettuja tomaatteja, oliiveja, hummusta ja maalaismoniviljaleipää) ja jälkiruoaksi ottamani Lakritsi Creme Brulee (10€) olivat oikein maistuvia. Valitettavasti vaan pääruokana toiminut burger petti tällä kertaa, kyllä sen kuitenkin kiljuvaan nälkään söi. Hintansa arvoinen annos ei ollut.

Juomalistan puolella löytyi mukavasti mm paikallisten panimoiden tuotteita ja myös testaamani inkivääri-vehnäolut oli mukavan raikas tuttavuus.

Yhteenveto

Burger oli suuri pettymys, vaikka muu ateria juomineen toimikin ihan hyvin. Mikäli tieni vie tänne vielä joskus uudestaan, valitsen listalta mieluummin pihvin kuin burgerin.

Osoite: Ylä-kolintie 39, 83960 Koli

WWW: https://www.raflaamo.fi/fi/lieksa/grill-it-koli

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa