Queens (smash), Social Burgerjoint, Citycenter, Helsinki

Social on tähän asti ollut tunnettu mm siitä että burgerit tehdään aina paksulla pihvillä Mibrasa -hiiligrillin hellässä savussa. Nyt kuitenkin Socialissakin ollaan siirtymässä tarjoamaan perinteisten tuotteiden lisäksi myös viimeaikoina kovin suosiotaan nostaneita smash-burgreita, joita onkin tulossa suoraan listalle kolmin kappalein! Uudet burgerit tulevat aluksi lokakuun (2020) ajaksi myyntiin ainoastaan Helsingin Citycenterin toimipisteeseen – myynti alkaa maanantaina 5.10.2020 . Tavoitteena on että marraskuusta lähtien jokainen Socialin toimipiste tarjoaisi näitä uutuuksia listoillaan, mutta asia varmistuu myöhemmin. Itse pääsin muutamaa päivää ennen julkaisua jo testaamaan yhden tuotoksista, kun sain kutsun Socialin Burgermeister Mika ”Pikkis” Tuomoselta tulla maistelemaan Queens -burgeria.

Yleistä

Smash-burgerissa rasvaista jauhelihapalloa, tai hennosti muotoiltua muun muotoista palasta, painetaan tulikuumaa paistolevyä vasten lastalla tai muulla prässillä. Tällä tavoin saavutetaan erittäin rapea ja hyvä paistopinta ja koko jutun juoni, eli ns maillard-reaktio. Paistopinta tehdään yleisesti ainoastaan toiselle paistopinnalle, koska molemminpuolin painaminen paistolevyä vasten kuivattaa pihviä turhan paljon. Parhaimmillaan tässä on mahdollisimman rasvainen jauheliha, jolloinka lopputuloksena saadaan rapeaa ja todella umamimaisen maukasta ”lihakarkkia”.

Queens (Smash burger)

Uutuutena testaamani Queens tulee myyntiin 9.90€ hintaisena. Perinteisen briossin, josta Social on ollut kuuluisa, sijaan tässä pullana käytetään kuohkeaa perunapohjaista potato bunia. Päivitys on tervetullutta vaihtelua ja olenkin iloinen siitä jos potato bunia alkaa saamaan laajemminkin Suomesta tulevaisuudessa. Social teki tämän löytääkseen paljon työtä ja testauksia eri leipomoiden kanssa – tarpeeksi laadukas potato bun löytyi vasta kuitenkin länsinaapurista Ruotsista.

Burger sisältää jo mainitun bunin lisäksi : 2 x 80g smash-pihvit (30% rasvaa), 2 x American cheese, French classic keltaista sinappia, pikkelöityä punasipulia ja Socialin omaa smash-majoneesia. Burger tarjoillaan kevyessä paperikääreessä, joka toimii myös syöntitaskuna oikein oivallisesti.

Tässä ei nyt hienostella mitenkään, vaan kyseessä on kohtuullisen yksinkertainen ja raskas pläjäys, josta ei löydy oikein mitään kevyttä. Pyhä kolminaisuus, eli suola, rasva ja vähän lisää rasvaa tekevät tästä oikein oivan krapulamätön tai lohturuoka-annoksen. Jos siis olet hieman raikkaampien burgereiden ystävä, ja kaipaat annokseesi jotain vihreää tai kevyttä, niin tämä ei ole sinua varten.

Mutta onko burger hyvä? Kyllä on. Paisto on onnistunut todella hyvin ja pihvistä löytyy rapea ja todella maukas paistopinta. Tilasin erikseen burgerin vierelle yhden irrallisen pihvin, jotta pääsen tutkimaan paistoa tarkemmin – vaikka koitin selittää että haluan pelkän pihvin, oli siihen kuitenkin laitettu juusto päälle. Tämä ei kuitenkaan haitannut muutakuin kuvaamista, maun ja rakenteen tutkiminen onnistui tästäkin.

Burgeria syödessä pihvin rapea pitsireunus suorastaan rouskuu suussa tuoden mukaan myös kivaa suutuntumaa. Kevyesti pikkelöity sipuli on pysynyt napakkana ja smash-majoneesin rakeisuus tuntuu myös. Majoneesin kehityksessä Pikkis oli tavoitellut suuresti rakastamansa Carrolsin clubisoosin makumaailmaa ja tässä kastikkeessa majoneesiin onkin sekoitettu mm pikkelsiä, sinappia ja muita mausteita. Majoneesi sopii tuotokseen erittäin hyvin.

Kokonaisuus on tasapainoinen ja potato bunin etsimiseen käytetty aika ei ole mennyt hukkaan – samaten 30% rasvalla oleva pihvi on normaalia rasvaisempi, mutta toimii smashissa aivan käsittämättömän hyvin.

Muut uutuudet

Queensin lisäksi 5.10.2020 myyntiin tulee myös 2 muuta smash uutuutta, joita en vielä toistaiseksi päässyt testaamaan, mutta sain esimakuna tietooni jo niiden sisällöt.

Bronx Smash (9,90€) : Potato bun, 2 x 80g smash-pihvit (30% rasvaa),  2 x American cheese, Bronx majoneesi, pikkelöity punasipuli, ketsuppi.

Bellaire Smash (10,90€): Potato bun, 2 x 80g smash-pihvit (30% rasvaa), 2 x American cheese, Bearnaise-majoneesi, amerikansalaatti, pikkelöity punasipuli, tomaatti

Yhteenveto

Laadukas ja todella tuhti smash-uutuus noudattaa mielestäni Socialin tuttua tinkimätöntä laatuvaatimusta. On hienoa että usealle paikkakunnalle levittäytynyt ketju tarjoaa perinteisille pikaruokaketjuille laadukasta vaihtoehtoa. Jään mielenkiinnolla odottamaan muiden smash-burgereiden saapumista testattavaksi.

Osoite: Kauppakeskus CityCenter, Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

WWW: https://burgerjoint.fi/

Yleisarvosana

Tagit:  ,

Vastaa