Sali burger, Sali Sports & Grill, Vantaa

Pähkinärinteen ostoskeskus on itselleni tuttu paikka, sijaitsihan lapsuudenkotini parin sadan metrin päässä miltei muutaman vuosikymmenen. Sali Sport & Grillin paikalla on ollut vuosien varrella mm biljardisali, jossa itsekin tuli aktiivisesti aikoinaan pelailtua – nykyään uusittu ravintola ratsastaa urheilun ja omien sanojensa mukaan maukkaan ruoan sanomalla. Mutta mitenkä burgerit toimivat?

Paikka

Ravintolaan kuljetaan sisään suoraan parkkipaikan puolelta, ympäristö on todella koruton ja on vaikea kuvitella kuinka kiva pieni sporttibaari avautuvien ovien takaa löytyy. Itse muistan tosiaan mestan biljardisalina, tuosta on enää muistona 1 bilispöytä salin etuosassa. Nykyään painotus on enemmän asiakaspaikoissa ja mm ruokailuun on todella hyvät tilat. Sisustus on todella tumma ja hauskana yksityiskohtana sisällä on kuutiotolkulla koivuhalkoja. Salin seinillä on useita televisioita joista voi seurailla haluamaansa urheilulajia.

Pitkän tiskin päästä löytyy keittiö jossa kunnon pizzauuni ja Mibrasakin burgereiden ja muiden lihojen paistoon. Ilmanvaihto on hyvä, eikä monia hiiligrillipaikkoja vaivaava savuisuun ole täällä läsnä millään asteella. 

Tilaus tehdään tiskillä ja siirrytään pagerin kanssa pöytään odottamaan annosten valmistumista. Vesi on veloituksetonta ruokajuomaksi ja esim iso postmix cocis kustantaa 4.50€. Palvelusta on vaikea antaa arvosanaa näissä paikoissa, joissa itse noudat ja kannat ruokasi pöytään – mutta tilaustapahtuma oli ihan miellyttävä ja rento.

Ruoka ja Juoma

Valitsen listalta paikan perusburgerin, eli ”Sali Burgerin” (10€). Tässä perussettiin kuuluu : 200g naudan jauhelihapihvi, briossi, cheddaria, valitsemasi majoneesi, punasipulia, pihvitomaattia, valkosipulisuolakurkkua ja salaattia. Majoneesiksi annokseeni valitsin plain-majon, jota mainostettiin sanoilla ”aito majoneesi ilman kikkailuja”. Lisukkeiksi nappasin listalta maalaisranskalaiset (1€) ja coleslawia (2€).

Majoneesivaihtoehtoja olisi ollut tuon plain-version lisäksi myös aioli, ranch, hothot (chili), raikas kurkkumajoneesi ja chorizo-savupaprikamajoneesi. 

Lisukkeita valitsemieni lisäksi oli tarjolla vielä bataattiranskalaisia 2€ lisähintaan.

Pageri piippaa ja saan hakea annokset pöytään. Burger näyttää hyvältä ja annoskoossakaan ei ole valittamista. 200g pihvi on todella sopivankokoinen käytettyyn briossiin nähden. Salaatti on jätetty annoksen viereen josta se on hyvä syödä erikseen.

Tomaattisiivu on kohtuullisen paksu ja tuo hieman turhaa vetisyyttä annokseen. Yhdistettynä muihin komponentteihin samantien jo pöytään päästyäni huomaan että briossista on vettynyt mössöksi yhdestä kulmastaan. Aloitan syönnin tuosta pelastaakseni tilannetta niin, ettei minulla lopulta ole puolikasta vettynyttä osaa käsisssäni.

Vaikka burger on kookas, on se helppo ja siisti syödä käsin. Majoneesin kanssa ei ole hulluteltu ja sitä on välissä juuri sopivasti. pihvin paistoaste on medium, jopa hieman miinuspainotteisena. Pihvissä on Mibrasan tuomaa kivaa savunmakua, myös suola ja muut mausteet ovat hyvin tasapainossa. Suolakurkku tuo kivaa happoa ja sipuli suutuntumaa.

Burger on hyvänmakuinen ja laadukkaan oloinen. Ainoa mitä kritisoin on tuo mielestäni aivan tarpeeton paksu tomaattisiivu, joka vetistää kokonaisuutta. Itse jättäisin tuon kokonaan annoksesta pois, tai siirtäisin sen annoksen viereen niin että jokainen voi itse päättää lisääkö tuon väliin vai syökö sen erikseen.

Ranskalaiset ovat todella rapeat ja herkulliset, euron hintaan nämä ovat täysin ”no brainer” valinta. Coleslaw on aika perustuotos, jos verrataan ranskalaisiin niin annoksessa oleva määrä ja salaatin laatu ei mielestäni perustele miksi slaw on ranskalaisia kalliimpaa.

Yhteenveto

Salin burger on hyvä ja paikka ihan viihtyisä. Erityismainnan saavat myös ranskalaiset. Omaan makuuni burgerissa ollut tomaattisiivu oli hieman huti, varsinkin kun tuo yleensä vielä vetistää kokonaisuutta. Ehdottomasti kuitenkin suosittelemisen arvoinen paikka niin ruoan kuin sporttibaari-miljöönkin puolesta. Tänne voisi ihan hyvin saapua katsomaan vaikka lätkämatsia, syömään burgeria ja ottamaan pari olutta.

Osoite : Lammaslammentie 9, 01710 Vantaa (Pähkinärinne)

WWW: http://sali.fi/

Yleisarvosana
 

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

4 kommenttia aiheeseen Sali burger, Sali Sports & Grill, Vantaa

 • Samuli Halonen  says:

  Varmaan jotain sanottavaa olisi ollut palvelustakin. Mm. kuinka tiskillä tilaustapahtuma hoitui. Kuinka asiakas huomioitiin poislähtiessä jne.

  • Jassu  says:

   No jutussa mainittu ”tilaustapahtuma oli ihan miellyttävä ja rento” kuvaa tuota ihan hyvin. Aika samanlaista palvelua saa useimmista baareista kun tilaat vaikka olutta. Tilaus onnistuu ja saat lopulta tuotteen, mutta ei siinä mitään sen kummempaa ole.

   Asiakasta ei tilauksen ja poislähdön välillä huomioitu mitenkään, vaikka henkilökunta kävi esim tsekkaamassa että tyhjissä pöydissä on aterimia tarjolla. Ohi kävellessä olisi voinut vaikka tiedustella sitä, mikä kysyttiin vasta kun asiakkaalla oli jo jalka miltei ovenvälissä pois lähtiessä, eli ”maistuiko ruoka”.

   Sinänsä tämä oli linjassa sen puolesta että käytännössä homma oli pitkälti itsepalvelua. Välttämätön paha toki niissä tilanteissa kun tupa on täynnä ja tiskin takana kiirettä, mutta kun asiakkaita on vaan muutama niin ehkä johonkin muuhunkin olisi mahdollisuus? 🙂

 • Janne  says:

  Karuton, mitä se tarkoittaa ?

  • Jassu  says:

   Joskus sain tuosta sanasta selvitykseksi ”Koruttoman karu”, eli siis tässä tapauksessa käytin sitä tilanteessa jossa sisäänkäynti oli asfalttikentältä (parkkis) eikä todellakaan siinä vaiheessa ollut ajatuksia siitä että maailma vaihtuu todella paljon kun astutaan sisälle ovensuussa olleiden halkopinojen ohitse.

Vastaa