Angus Burger, Ravintola Lalo, Lappeenranta

Kesäloma näin kotimaanmatkailun kultavuotena oli hyvä syy piipahtaa itselleni uudessa kaupungissa, Lappeenrannassa. Paikallinen ystäväni, joka ei tosin ole mikään burgereiden suurkuluttaja, suositteli Laloa.

Paikka

Lalo on todella suosittu ravintola, sain vihjeen että ilman pöytävarausta tänne on useana iltana turha saapua – joten varaus tehtiin. Hyvä niin, koska ilman varausta porukkaa käännytettiin ovelta.

Ravintola on siisti ja palvelu ovelta asti ystävällistä, mutta ehkä hieman kiireestä johtuen huolimattoman tuntuista. Tilauksen ottamista sai odotella ja tilattu alkuruokakin unohdettiin ja sitä koitettiin tarjota pääruoan lisukkeeksi. Loppujen lopuksi ravintola toi alkuruoan pääruoan jälkeen, mutta ei myöskään veloittanut siitä.

Hauskana lisänä, ainakin sinä iltana kun me vierailimme, kuului annoksiin sekä alku- että jälkiruokapöydän antimet.

Ruoka

Burgereita on jokunen listalla ja överinälkäiselle, tai näytöshenkiselle, löytyy myös parin kilon burgerhaaste. Viereisessä pöydässä tällaista haastetta hiki hatussa syötiin, eikä se näyttänyt sellaiselta että olisi tullut olo ”tuota on pakko koittaa” – jätin siis väliin. Sivuhuomautuksena sanottakoon että noin tuplasti minunkokoiseni henkilö epäonnistui lopulta haasteessa, joka tarjoilijan mukaan onkin se yleisin lopputulos tuon kanssa.

Tilasin Angus Burgerin, joka listan mukaan sisälsi : 200 g Anguspihvi, savujuustoa, pekonia, BBQ-kastiketta, salaattia, tomaattia, punasipulia ja burgerkastiketta. Juomaksi vehnäolutta.

Annos saapuu pitkällisen odottelun jälkeen pöytään ja on oikeasti iso. Kliseemäisesti burgerista on veitsi lyöty läpi, mutta silti osa täytteistä pyrkii karkuun. Burger on niin iso, että halkaisen sen veitsellä ja haarukalla koska kokonaisena noilla täytteillä ainakaan itse en pysty sitä käsin syömään.

Pihvi on mielestäni selkeästi tiivis pakastekiekko, joka on paistetu läpikypsäksi ja kuivaksi. Veikkaan että tässä on sokaistuttu lihaa myyneen myyntimiehen mainospuheisiin siitä että anguspihvi olisi aina jotain todella hyvää ja premiumia – näin ei valitettevasti nyt ole. Pekonit on samaten osittain karrelle palaneet eikä annoksesta löydy mainostettua hiiligrillin makua kuin ruokalistan tekstistä. Kastiketta on mätetty väliin reilusti ja muutenkin tästä jää fiilikseksi että määrä korvaa laadun.

Burgerista ei saa oikein minkäänlaista otetta maun suhteen. Pari eri kastiketta sotkevat reilusti ja tuntuu että täytteiden yhteensopivuutta, tai määräsuhteita ei kukaan ole miettinyt, ne on vaan läiskitty tuonne väliin. Kokonaisuus on todella sekava.

Ranskalaiset ovat perustasoa ja niitä on myös hyvä määrä, vierellä on pieni kippo valitsemaani remoulade-kastiketta ja lisäksi tarjolla on ketsuppia. Alkuruoaksi tilaamani paistettu vuohenjuusto on maistuva, mutta tosiaan se saapui pöytään vasta pääruoan jälkeen.

Yhteenveto

Valitettavasti burger jätti tällä kertaa kylmäksi. Tällaisia ”määrä korvaa laadun”-annoksia löytyy toki myös pääkaupunkiseudulta ja niillä on vankka kannattajakuntansakin. Itse en näille oikein lämpiä vaikka nälkä toki näilläkin siirtyy.

Jos vierailen täällä vielä uudestaan jätän burgerin tilaamatta ja tilaan sen sijaan joko vartaita tai pihvin. Vierestä seuranneena ne näyttivät paremmilta kuin paikan burgerit.

Osoite: Valtakatu 46, 53100 Lappeenranta

WWW: http://ravintolalalo.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa