Dijon Burger, B-Side Burgers, Porvoo

Kesän tähänastisista päivistä nätein ja vähätuulisin sai nälkäisen avoautoilijan suuntaamaan Porvooseen. Vaihtoehtoja oli muutamia, mutta B-Side Burgersin lippakioski vei tällä kertaa voiton.

Paikka

Porvoon paraatipaikalla Jokirannassa kuhisee kesäisin aurinkoisella säällä, eikä tämä päivä ollut poikkeus. B-Siden lippakioski seisoo aivan kävelysillan kupeessa, meren rannassa ja terassilta on mukava katsella vierestä lipuvia veneitä sekä nauttia hienosti kelistä.

B-siden nettisivut eivät toimi ja Facebookissakin heillä on vanha osoite, joten jouduin hieman tekemään salapoliisityötä paikalle löytääksemme. Loppujenlopuksi tiedoksi riittää se, että tämä tosiaan sijaitsee Jokirannassa eikä Rauhankadulla, kuten osa hakutuloksista kertoo.

Annokset tilataan tiskiltä, josta saat lasin matkaan jonka voit itse limpparikoneesta täyttää. Ruoka kannetaan valmistuttua pöytään asti, eli tässä ollaan nyt hieman ravintolan ja fast foodin välimaastossa.

Ruoka ja juoma

Lista on lyhyt ja ytimekäs, sisältäen yhden lihaburgerin. Pelkkä burger maksaa 10€ ja jos haluat matkaan ranskalaiset ja juoman niin 5€ napsahtaa tästä lisämaksua. Juomaa saa poikkeuksellisesti santsata, eli jenkkityylinen ”refills included”-meininki on positiivinen ylläri.

Burgerin valmistus kestää noin vartin ja saamme annokset pöytään kerralla. Burger on valmiiksi syöntitaskussa ja vieressä ranskalaiset + minimaalinen kippo Heinzin ketsuppia.

Kaikki kolme burgeria ovat eri paistoasteilla (astetta ei tilatessa kysytä) ja itselläni näistä oli ehkä se keskimmäinen ihan ok punerruksella. Burger on hieman hutiloiden kasattu, mutta pysyy kuitenkin läjässä. Missään ei lue sisältöä, mutta lyhyesti sanottuna tuosta löytyy: Briossi, Roslundin burgerpihvi, Juustoa, Dijonmajoneesia (munaton), ketsuppia, salaattisekoitusta sekä myrttisen kurkkuja. Oma burgerini oli perusversio, mutta heiltä löytyy erikseen pyydettäessä myös vegaaninen ja gluteiiniton vaihtoehto.

Ensimmäinellä puraisulla selviää miksi kuitissa lukee ”Dijon ateria”- tuo dijonpohjainen majoneesi todella maistuu, mutta mielestäni tämä ei tule liikaa silmille. Aika kiva tuttavuus ja sopii tähän kokonaisuuteen todella kivasti. Myrttisen kurkku tuo happoa ja Roslundin pihvissä on mukavan rouhea jauhatus. Paistokin on tosiaan itselläni mennyt ihan ok. Briossi on kuohkea eikä kuiva, mutta jotenkin siitä en saa maullisesti ”otetta” – toimiva kuori, mutta joku tässä jättää vähän kylmäksi. Henkilökunta ei osaa kertoa Briossista muutakuin että tukku sen heille toimittaa, itse veikkaan tämän olevan Lantmännen Unibaken pakastepullia jotka vaan sulatetaan ennen käyttöä.

Kokonaisuus on kohtuullisen yksinkertainen, mutta vaikka pidänkin ketsupista, niin mielestäni tässä se on hieman ylimääräinen. Tuo täyteläinen majoneesi riittäisi mainiosti kastikkeeksi.

Ranskalaiset valitettavasti olivat kohtuullisen luokattomat, löysät ja alipaistetut. Suurimmalta osalta nämä jäivät syömättä.

Limu on Olvin postmix-kamaa, eli sekoitetaan paikanpäällä laitteessa asiakkaalle. Luulin aluksi että cola-uute olisi lopussa, ja lasissani oli vaan värjättyä soodaa, mutta henkilökunta kertoi tuon kuuluvan Olvin colajuomaan ja kuulleen ihmettelyä muiltakin asiakkailta.

Yhteenveto

Ihan kelvollinen burger, jota valitettavasti latisti aterian muut osiot tällä kertaa. Vinkkinä ravintolalle (jonka annoin myös paikanpäällä), että vaihtakaa tuo Olvin litku johonkin kunnon Colaan ja antakaa ranskalaisille hieman pidempään kuuman öljyn hellivää syleilyä.

Itse burger toimi kuitenkin sen verran hyvin, että kyllä tälle varovaisen suosituksen voi antaa. Ainoana varauksena on sanottava että kolmessa annoksessa oli jo jonkinverran laatuvaihtelua, eli toivottavasti tuote hieman tasalaatuistuu tulevaisuudessa 🙂

Osoite: Jokiranta, Porvoo

WWW: Ei ole

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa