Burgerboxit, Wesq´s BBQ & Sausage, Helsinki

Korona-aika on saanut monet paikat joko sulkemaan ovensa, tai siirtymään pelkkään toimitusmyyntiin. Sitten on paikkoja, kuten Wesq’s, joista voit hakea (tai tilata toimitettuna) burgerboxeja joista itse voit vääntää burgerit. Idea on hauska ja esim Wesq’sin toteutuskaan ei ole hassumpi.

Paikka

Helsingin Sörnäisissä sijaitsevaa Tukkutoria voi pitää jonkinlaisena burgerkeskittymänä, kyseisessä paikassa ja sen ympäristössä on useita paikkoja joista saa hyviä burgereita ja jos nämä ei maistu, niin tuolta voi ostaa kaikki komponentit omien burgereiden tekoon eri pientoimittajilta.

Wesq’s oli itselleni uusi tuttavuus, vaikka olenkin tuolla Tukkutorilla käyttänyt lähes kaikkia muita palveluita. Navigaattoriin osoite ja sieltähän mesta löytyi. Poikkeusolojen takia tiskiostoksille ei päässyt vaan ennakkotilauksen mukainen pahvilaatikko löytyi heti ulko-oven takaa kärrystä nimen kera. Boxi siis konttiin ja menoksi.

Ruoat saa nyt poikkeusaikana pääkaupunkiseudulla myös kotiin toimitettuna, jos tilaat yli 15€:lla niin toimitus on ilmainen. Rehellisesti sanottuna en käsitä millä tämän saa kaupallisesti kannattavaksi, diili on ehkä tilaajalle hyvä mutta kauppias itkenee verta – tässä oli yksi syy miksi itse valitsin noutovaihtoehdon.

Boxit

Wesq’silla on neljää erilaista burger-boxia saatavilla (kaikki saa myös pyydettäessä Beyond meat-pihvillä tai gluteenittomalla sämpylällä):

Otin testiin pari erilaista ja valinnaksi osui cheeseburger ja bluecheese, lisäksi tilasin testiin aurajuustonakkeja ja Wesqsin pekonia. Tuotteet olivat selkeästi pakattu ja setteihin merkityt tuotteet oli helppo erottaa.

Sisällöt:


Cheeseburger

2kpl tuoretta Wesq´s briossisämpylää

2kpl 150g hampurilaispihviä tuoreesta kotimaisesta naudanlihasta

– Talon tuoremajoneesia
– Tuore kurkkua
– Kartanon salaattia
– Provolonejuustoa


Bluecheese

2kpl tuoretta Wesq´s briossisämpylää

2kpl 150g hampurilaispihviä tuoreesta kotimaisesta naudanlihasta

Bluecheese burger:
– Omena-sipulihilloketta
– Rucolaa
– Speck-kinkkua
– Bergrader sinihomejuustoa


Valmistus

Valmistus ei toki ole rakettitiedettä ja wesq’sin sivuilla olisi ollut ohjeetkin, mutta boxiin olisin kaivannut myös jonkun lapun missä olisi speksattu valmistusohjeet jotenkin. Koska olin nälkäinen ja grilli oli jo kuumana katsoin itse parhaaksi vaan heittää kamppeet grilliin ja katsoa mitä tulee, enkä mennä weppisaitille etsimään ohjeistuksia.

Grillinä toimi vanha luottopakki Weberin ’57 ja hiilinä Marienburgin kalikat, laitoin myös mukaan hieman omenapuuta savuaromin vuoksi. Koska pekonia ei koskaan ole liikaa pistin toiseen satsiin erikseen ostamaani pekonia ja lämmitin myös briossit omppusavussa.

Lähtökohtaisesti boxien sisällöt ovat laadukkaita ja varsinkin pihvit yllättivät todella positiivisesti, myös kastikkeet ja hilloke toimi kuin metrinen halko. Lisäsin omasta varastosta mukaan yellow mustardia ja toiseen settiin pistin mukaan ranskalaiset, mutta muuten mentiin sillä mitä Wesq’s toimitti.

Majoneesi on maukasta ja varsinkin omena-sipulihilloke yllätti minut todella positiivisesti. Salaattia oli aivan älytön kasa, joka auttoi siinä että itse käytin molemmissa burgereissa juustoversioon tarkoitettua normisalaattia (en voi sietää rucolaa). Samaten majoneesia riitti hyvin neljäänkin burgeriin.

Yhteenveto

Wesq’s oli itselleni uusi tuttavuus burgereiden suhteen, vaikka monta kertaa ennen poikkeusoloja on ollut tarkoitus mennä testaamaan tarjonta. Burgerboxit ovat ällistyttävän hyviä ja siis varsinkin hinta on naurettava! 2 burgeria 10€ ja jos haluat setin neljälle lisäät vain 8€ tuohon extrana.

Vinkki kauppiaalle: koska tuote on kohdillaan ei sitä ole tarvetta polkea hinnan suhteen. Kahden burgerin boxista porukka maksaisi todennäköisesti hymyssäsuin esim 15€ (50% enemmän mitä nyt pyydetttiin) ja tuosta jäisi pienyrittäjällekin enemmän lantteja taskuun. Myös ilmainen toimitus alkaen 15€ on toki loistavaa palvelua, mutta jääkö tuosta myyjälle mitään käteen?

Ihmiset, tukekaa tämän kaltaisia paikkoja! Tilatkaa näitä boxeja, ainakin Wesq’silla tuote on todella kohdillaan. Valmistus ei ole vaikeaa ja kun itse tekee, tulee sellaista kun sattuu tulemaan ja sisältöä voi hienosäätää omien makutottumusten mukaan 😉

WWW: https://www.wesqs.fi/

Osoite: Vanha Talvitie 8 A, 00580 Helsinki

Yleisarvosana

Tagit:  ,

Vastaa