Talon Burger, Bistro Liekki Puuhiiligrilli, Vantaa

Koronaviruksen vuoksi ravintolat ovat joutuneet siirtymään ainoastaan take away -annosten myyntiin tai sulkemaan toiminnan kokonaisuudessaan kunnes rajoitukset helpottavat.

Bistro Liekki tarjoaa ruokaa esim Woltin kautta, niin kuljetettuna kuin noudettunakin. Itse valitsin noudon, koska halusin varmistaa että saan burgerin eteeni mahdollisimman tuoreena.

Paikka

Bistro Liekki Puuhiiligrilli sijaitseen Tikkuraitin kävelykadun länsipäädyssä. Vieressä on joidenkin tuntema Shamrock ravintola.

Ravintolasali on luonnollisesti tyhjä, tällä hetkellähän ravintolasaliin ei saa jäädä syömään joten koppaan ainoastaan nimellä varustetun paperikassin tiskiltä ja palaan autolle. Henkilökuntaa ei missään vaiheessa näkynyt, joka toisaalta on ihan hyvä kun kaikenlaisia ihmiskontakteja tulisi välttää.

Ruoka

Tilauksesta löytyi Talon Burger, Aurajuustoburger (vaimolle) ja sekä bataaatti- että maalaisranskalaiset muutamilla dipeillä. Hinta tällä setillä ilman juomaa jää noin 20€ / kpl tasolle. Mitä sillä sitten saa?

Talon burger sisältää listan mukaan : Puuhiilillä grillatun 180g Black Angus -pihvin, cheddaria, pekonia ja itsetehtyä BBQ-kastiketta. Lisäksi kaikkiin burgereihin laitetaan aina tomaattia, jääsalaattia, marinoitua punasipulia, maustekurkkua ja majoneesia. Ranskalaiset tarjoillaan vakiona savuchili -dipin kanssa. Listassa erikseen mainitaan että pihvi paistetaan mediumiksi.

Burger näyttää jotenkin pieneltä kun avaan boxin, mutta tarkempi tutkinta osoittaa tämän hieman optiseksi harhaksi. Ensimmäisenä silmiin pistää kohtuullisen paksu tomaattisiivu, ja tiiviinnäköinen pihvi joka voisi olla ulkomitoiltaan himpun kookkaampi käytetyn briossin vuoksi.

Ensimmäinen puraisu vahvistaa pihvin tiiveyden, joka johtuu kovin hienosta jauhatuksesta yhdisttynä muotoilupuristukseen. Pihvi ei ole huonon makuinen missään nimessä, mutta koostumus pilaa hieman tätä koska suurin suutuntuma burgerissa tulee tällä kertaa pihvistä. Tiiveyttä myös korostaa se, että vaikka listassa kerrotaan pihvit paistettavan mediumiksi, oli oma yksilöni lopsahtanut kypsän puolelle. Vaimon auraburgerissa pientä pinkkiä löytyi pihvistä, joten se oli paistoltaan onnistunut paremmin.

Burger on kohtuullisen sotkuinen syötävä, joten kaivan kaapista löytyviä syöntitaskuja avuksi. Tämä auttaa paljon ja olisikin mukavaa jos jo toimituksen yhteydessä ravintola laittaisi taskut mukaan – näitä kun ei välttämättä kaikilta löydy kotoa.

Ranskalaisissa maalaisversiot vievät nyt voiton, bataatteja vaivaa hieman monesti niiden perusongelma eli ne jäävät hieman rakenteettomiksi ja ovat lötköjä.

Yhteenveto

Burger on maultaan ihan ok, mutta valitettavasti pihvi ei nyt toimi. Kiekko on liian tiivis ja kuiva, eikä siitä myöskään löydy odottamaani hiiligrillin aromia. Aineksia parempaan on, mutta pihvi tulisi vaihtaa toisenlaiseen versioon ja olla tarkkana myös paistoasteen kanssa.

Osoite: Talvikkitie 30 01300 Vantaa

WWW: https://bistroliekki.fi/puuhiiligrilli/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa