Longwood, Social Burgerjoint, Kerava

Olin edellisen kerran vieraillut Keravan Socialissa kun paikassa oli avajaiset. Nyt hakiessani autoa huollosta tämä osui matkanvarrelle, joten itselleni tuntematon lounasburger Longwood pääsi testaukseen.

Paikka

Keravan Social sijaitsee Keravan Karuselli kauppakeskuksen ulkopuolella – sanon tämän siksi että jos viet autosi keskuksen pysäköintihalliin (2h ilmainen), niin joudut etsimään tiesi ulos keskuksesta jotta pääset Socialiin. Sisäkautta kulku ravintolaan ei onnistu.

Ravintolassa on hyvin tilaa. En tiedä oliko Koronaviruksen pelossa, vai minkä takia, mutta ainoastaan pari ihmistä oli lounasaikaan lisäksemme syömässä.

Tila on valoisa ja esim kurvin Socialista tuttua savukatkua ei täällä ole, vaikka käytössä on samanlainen Mibrasa pihvien paistoon kuin sielläkin.

Ruoka

Tämänhetkinen lounasannos on Longwood burger, jonka saa 10€:lla. Parmesanilla kuorrutetut ranskalaiset lähtevät kylkeen euron lisähintaan ja superherkullinen habaneromajoneesi maksaa toisen euron. Lounasannos ei sisällä monista muista burgerpaikoista tuttua limpparia. Tämä johtuu siitä että Social tarjoilee esim cokiksen ainoastaan lasipullosta, eikä muiden paikkojen tapaan automaatista. Vettä voi ottaa itse lasiin noutopisteen vierestä maksutta.

Longwood sisältää : Briossin, 100% Suomalainen naudanlihapihvin, cheddaria, pokemajoneesia, miso pikkelöityä punakaalia ja ketsuppia. Pihvi grillataan tuttuun tapaan Mibrasa-grillissä, jossa saadaan mukavasti savunmakua mukaan annokseen.

Tyhjässä ravintolassa annosten valmistuminen vie hieman yli 10 minuuttia, joka ei ole paha. Pagerin piipatessa haen annokset pöytään ja samantien ihastelen burgerin tasapainoista kokoa ja ulkonäköä. Tämä on yksinkertaisuudessaan kaunista! Harvoin näkee näin täydellisesti sointuvaa pihviä ja briossia – patty/bun -suhde on kohdillaan.

Pihvi on täydellisesti paistettu ja savun maku tulee mukavasti suuhun ensihaukulla. Longwoodin erikoisuus piilee pokemajoneesissa jonka soijainen maku sopii kokonaisuuteen todella hyvä. Tässä burgerissa ei ole mitään liikaa tai liian vähän – tämä on sanalla sanoen vaan aivan sairaan hyvää.

Socialin nimikkoketsuppi ja pikkelöity punakaali tuovat kivaa happoa, pidän myös kaalin suutuntumasta koska mukana on jotain rakennetta tuovaa.

Ranskalaiset ovat juuri sellaisia kuin niiden pitääkin ja dippaus erikseen tilattuun habaneromajoon vaan parantaa niitä. Vieressä tarjottimella on myös turaus kuuluisaa Socialin ketsuppia.

Yhteenveto

Longwood on aivan törkeän hyvä ja yksinkertainen lounasburger eikä ranskalaiset annosta huononna. Kokonaisuus on kunnossa. Erityinen maininta markkinoidusta bisselounaasta jossa burgerin kylkeen lounaalle pistetään olutta 😀

Osoite: Aleksis Kiven tie 3, 04200 Kerava

WWW: https://burgerjoint.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

yksi kommentti aiheeseen Longwood, Social Burgerjoint, Kerava

  • BestBurgersInTown  says:

    Keravan social on parhaita missä olen itse käynyt. Laatu vaihtelee kaikissa muissa ketjun paikassa missä olen käynyt. Täällä annos on joka kerta ollut täysin samanlainen (täydellinen pihvi, ranet..).

Vastaa