Barot’s cheese, Barot’s, Järvenpää

Barot’s on muutamalla paikallaan ja laajentumishaluillaan ollut jo jonkin aikaa pyrkimässä kotimaisten pikaruokaketjujen jatkoksi. Ketju avaa omilla sivuillaan taustaansa seuraavasti :

Maailmassa onkin paljon hyvää ja laadukasta ruokaa. Meidän unelmamme on tehdä hyvästä vieläkin parempaa. Janoamme elämyksiä. Haluamme innostaa ihmiset sukupolvien ylittävän tarinan synnyttämiseksi. Meille kelpaa ainoastaan paras. Emme hyväksy kompromisseja.”

Tuo ajatusmalli herätti oman kiinnostukseni paikan burgereita kohtaan ja kun yksi toimipisteistä osui matkanvarrelle, poikkesin ystäväni kanssa syömään.

Paikka

Järvenpään Barot’s sijaitsee aivan Lahden moottorien kupeessa, Järvenpään uuden Puuilon yhteydessä. Mainokset näkee jo helposti läheiseen liikenneympyrään ja ei jää epäselväksi mitä ravintolasta saa vaikka nimi ei kertoisikaan mitään.

Ravintolasali on selkeä ja valoisa. Ruokalistat löytyvät perinteisessä muodossa tai pikaruokamaisesti seinältä. Vierailuni osuu käytännössä hieman perinteisen lounasajan loppupäähän, joten ravintolasali on tyhjä yhtä pöytää lukuunottamatta.

Silmääni osuu heti että monissa asioissa koitetaan tehdä kestävämpiä valintoja ja välttää turhaa roskaa. Tarjotin on metallia ja kaikki kääreet paperia tai pahvia, juoma nautitaan oikeista laseista kertakäyttöisten mukien sijaan. Mausteet ovat uudelleentäytettävissä pulloissa ja löytyy pöydistä myös suola- ja pippurimyllyt.

Ruoka

Barot’sista saa burgereiden lisäksi myös kebabit, makkaraperunat ja jopa ribsejäkin. Luonnollisesti tässä keskitytään nyt sivuston aiheenmukaisesti burgereihin.

Listalta katselin mikä olisi sellainen mahdollisen perusmallinen tuotos ja valinnaksi osui paikan juustoburgeri. Listan mukaan sisältö on : Sämpylä, 150g 100% naudanlihapihvi, 2 siivua cheddarjuustoa, salaattia, tomaattia, maustekurkkua, punasipulia ja omavalintainen Barot’s kastike. Kannattaa huomata että jokainen valitsee burgeriinsa siis aina omavalintaisen majon, eli sillä voi kokonaisuutta hieman säätää aina oman suun mukaiseksi.

Kastikevalinnat ovat : Paprika, kurkku, valkosipuli, pippuri, chili, chili-jalapeno ja valkosipuli-jalapeno. Kolme viimeisintä on erikseen merkattu olevan muita tulisempia valintoja. Oman burgerini chilinystävänä otin listan ”tulisimmalla” chili-jalapenomajoneesilla.

Tilaus tehdään tiskiltä ja pagerin kanssa mennään pöytään odottamaan kiekon surahtamista. Tällä välin on hyvin aikaa hakea vaikkapa juoma viereisestä juoma-automaatista.

Koska ravintola on käytännössä tyhjä ei aikaakaan kun kiekko värähtää ja ruoat ovat noudettavissa. Annos on ihan siististi kasattu ja ranskalaisiakin on mukavan kokoinen kippo vierellä. Barot’s painaa aina sämpylän kanteen oman ”leimansa”, joka omassa tuotoksessani oli käytännössä jäänyt ainoastaan valjuksi ympyräksi epäselvällä tekstillä .

Pihvi on hyvänkokoinen sämpylään nähden ja molemmissa on hyvä paistopinta. Sekä sämpylä ja pihvi ovat valitettavasti vaan hieman kuivia. Burger näyttää paremmalta mitä se loppujenlopuksi kuitenkaan on ja ennakko-odotukset hieman lässähtävät. Raaka sipuli tulee omaan suuhuni turhan voimakkaasti läpi, pieni pikkelöinti olisi paikallaan.

Majoneesissa on aivan pieni chilin kaiku, joka tuntuu pienenä kihelmöintinä syödessä. Tuliseksi en tätä kyllä voi luokitella mutta kerrankin on sanottava että majo oli yksi parhaimpia osia burgerissa. Jos odotat jotain Socialin habamajon kaltaista poltetta niin siitä jäädään kauas. Sämpylässä olisi ainesta vaikka mihin, mutta en tiedä miksi tämä yksilö oli päässyt kuivahtamaan hitusen. Ravintola-annoksen tasoa tämä ei ole, mutta menee sinne perinteisten pikaruokaketjujen keskikastin paremmalle puolelle.

Ranskalaiset ovat juuri ja juuri rapean rajamailla, mutta oikein syötäviä. Itse paistaisin hieman näitä lisää niin ainesta olisi vaikka mihin.

Yhteenveto

Kyllä tämä nyt monet perinteiset pikaruokaketjut voittaa burgerin kohdalla, mutta mielestäni kun tarjottimella luvattiin ”Ravintolatason tuotteet pikaruokamaisesti”, niin tässä oli kyllä ylisanoja. Kyseessä on yksi omalla tavallaan tehty ketjuburger. Voisin mennä uudestaankin nälän iskiessä, mutta en tekisi suurta lenkkiä kyllä reissuun tämän vuoksi.

WWW: https://www.barots.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa