Double Cheese Smash Burger, Boneless, Redi, Helsinki

Boneless on monessa burgereihin liittyvässä keskustelussa mainittu positiivisessa valossa viime aikoina ja se on itsellänikin ollut hetken testilistalla. Kun sain lounaskutsun muissa asioissa tuonne, niin oli mielenkiintoista mennä toteamaan olivatko kuulemani asiat totta vai ei.

Paikka

Boneless saattaa olla monelle tuttu kanatuotteidensa puolesta, mutta harva burgerscenen ulkopuolelta tietää että Redin toimipisteestä saa myös lihaburgeria. Muissa toimipisteissä (Kamppi ja Iso-Omena) tätä ei ole toistaiseksi saatavissa ja Redissäkin tuotteen myynti rajoittuu lounasaikaan (10:30-15:00) ja viikonlopuille. Kesäisin pyörivän food truckin tilanteesta en osaa sanoa. Syyksi henkilökunta kertoo tilanpuutteen toimipisteissä.

Bonelessin ravintolat sijaitsevat ostoskeskuksien ruokanurkkauksissa, Redissä tämä löytyy kauppakeskuksen takaosasta ja kampissa pohjakerroksesta. Samasta tilasta löytyy luonnollisesti muitakin toimijoita, joten jos esim joku seurueesta haluaisi syödä erilaista ruokaa mitä Boneless tarjoaa, niin tämäkin on helposti ratkaistavissa. Food courtit viihtyvyydeltään ovat hieman mitä ovat, mutta ei näitä romanttisiin illanviettoihin olekaan tarkoitettu. Ne ajavat asiansa nopean vatsantäytön suhteen.

Palvelu on mukavaa ja asiantuntevaa, mutta jätän nyt siitä pisteet antamatta, koska seurassani ollut Burger Loversien keulahahmo Antti oli ravintolan henkilökunnalle jo entuudestaan tuttu. Normaalia asiakaspalvelukokemusta ei siis saatu tässä muodostettua.

Ruoka

Bonelessin lista on pääosin kanapainotteinen, mutta löytyy sieltä tosiaan yksi perinteinenkin burgeri. Double Cheese Smash burger sisältää kaksi smash-tekniikalla (lihapallo painetaan lastalla tulikuumaa paistolevyä vasten) valmistettua pihviä, talon omalla reseptillä leipomosta tilatun vaalean ja siemenpintaisen briossin, juustoa, kewpie majoneesia, punasipulia ja suolakurkkua.

Ensivaikutelmana annoksen saapuessa on mainittava että burger on huolellisesti kasattu ja itseäni lämmittää että liha pursuaa oikeasti ison sämpylän ulkopuolelle. Pihvin reunat ovat saaneet jopa pitsimäistä rapeutta ja huomaa että paistoa ollaan harjoiteltu hetki jos toinenkin – smash on todella onnistunut ja siihen ominainen maillard on parhaita mitä olen Suomessa koskaan tavannut.

Kokonaisuus on tasapainoinen ja vaikka briossi näyttää ensisilmäykseltä kuivalta, on se todella pehmeä ja kuohkea, jopa hieman softbunmainen. Verrattuna monien ravintoloiden käyttämiin pakastesämpylöihin tämä on aivan toiselta planeetalta.

Ensipuraisussa suuhun leviää hieman suolapainotteinen umami-tyyppinen elämys, joka rauhoittuu syönnin edetessä hieman. Majoneesia on levitetty sekä kanteen että pohjaan, joka ei ole huono asia, mutta kastiketta on valitettavasti omaan makuuni hieman liikaa. Puolet tuosta määrästä niin oltaisiin aika lähellä täydellistä tuotetta. Nykyisellä majoneesin määrällä burgerin loppu on ”hesemäistä” syötävää, koska viimeiset suupalat uivat pussiin valuneessa majoneesissa. Raaka sipulia ja suolakurkut antavat rasvaiselle pihville, juustolle ja majoneesille kivaa hapokasta vastapainoa mutta nekin tulisivat paremmin vielä esiin jos majoa olisi hieman vähemmän.

Burger maksaa 11,50€ ja lounasaikana tarjolla oli euron lisähintaan hieman normaalista poikkeavan muotoiset ranskalaiset. Ranut olivat ihan ok, mutta mitään älyttömän erikoista niissä ei ollut.

Yhteenveto

Voin helposti sanoa että tässä on paras smash-burger mitä tähän asti olen Suomesta löytänyt. Harmi ettei tätä ole saatavissa aina ravintolan ollessa auki ja vielä niin että kaikki Bonelessin toimipisteet myisivät tätä herkkua.

WWW: https://www.boneless.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa