Gunnarin burger, Gunnar Eatery & Bar, Turku

Turussa on tullut työasioiden vuoksi pyörittyä viime aikoina, mutta nyt loppiainen vei koko perheemme Turkuun käymään. Burgerinnälkä piti taas saada tyynnytettyä, joten suuntasimme keskustassa sijaitsevaan Gunnar Eatery & Bariin, jonka ruokia olin yleisesti kuullut kehuttavan.

Paikka

Gunnar sijaitsee Sokos Hotel Seurahuoneen alakerrassa, vain kivenheiton päässä Turun torilta. Ravintola, kuten koko talo, on joku aika sitten remontoitu ja erittäin viihtyisä.

Palvelu on erittäin asiallista ja asiansa osaavaa. Tarjoilija tuntee listan hyvin ja osaa kertoa jopa mistäpäin raaka-aineet tulevat ja suositella annoksia uskottavasti listalta. Kaikkia alkuruokia on mahdollista saada myös pääruokakokoisena ja tästä syystä annoksilla on ruokalistassa kaksi hintaa.

Itse ravintola loistavan palvelunsa kanssa on kaukana siitä mitä vuosia sitten sai ”vihreän kortin” paikoissa nähdä. Kyseessä ei toki ole ravintolaketju, joten esim keittiöllä on vapaammat kädet toteuttaa itseään ja käyttää mm paikallisia raaka-aineita. S-ryhmän mukanaolo ei näy täällä missään muussa kuin siinä, että ruokalistassa on muutamien annosten kohdalla asiakasomistajahinnat.

Ruoka

Jos burgerit ovat heikkouteni, niin niin on alkuruoista aina myös tartar pihvit. Jos tartaria on listalla niin sitä ei voi ohittaa. Gunnarin tartarista löytyi keltuaiskreemiä, pikkelöityä salottisipulia, puikulasipsiä ja savumajoneesia. Annos oli äärimmäisen herkullinen ja sopivankokoinen alkuruoaksi ennen burgeria.

Burgereita listalla on vain 1 joten sen suhteen valinnanvaikeutta ei ole. Gunnarin burgerissa listan mukaan on jauhettua kotimaista rotukarjan lihaa, herukkapikkelöityä avomaankurkkua, pihvitomaattia, cheddarjuustoa, kurkkumajoneesia ja puikulasipsiä.

Lihassa tarjoilijan mukaan on n 10% rasvaa, joka sai itseni hieman varautuneeksi tuon suhteen. Vähäinen rasvamäärä tekee pihviin omia ongelmiaan ja saa todella olla taidokasta toimintaa että ”kymppilihasta” saadaan mehukasta. Tässäkin tapauksessa burger kompastuu pihviinsä – sitä ei vaan ole saatu sellaiseksi että toimisi burgerin sydämenä – ei rakenteeltaan, eikä maultaan.

Sämpylä on esittelyiden mukaan ”Belgialainen briossi”, joka valitettavasti tässä tarkoittaa hieman kuivakkaa pullaa, joka todennäköisesti on sulatettu ja sen jälkeen se on ollu huonosti suljetussa pussissa keräämässä happea. Pulla murenee syödessä ja se on myös pihviin nähden aivan liian iso – tai vaihtoehtoisesti sanottuna pihvi on aivan liian pieni pullaan verrattuna. Patty/Bun -suhde ei toimi.

Keittiön pikkelöimät kurkut ja itsetehty kurkkumajoneesi olivat todella hyviä. Tartarista tuttu itsetehty puikulasipsi myös toi mukavaa suutuntumaa kokemukseen. Salaatissa onneksi ei oltu lähdetty nykytrendin mukaan tunkemaan rucolaa mukaan, vaan mentiin ihan perus salaatilla. Tomaattisiivu oli aivan liian paksu ja kokonaisuutena se oli myös yksi syy miksi koko komeus ei meinannut pysyä kasassa ollenkaan.

Täytteiden mitoituksesta johtuen burgeria ei pystynyt syömään käsin. Pihvi on niin pieni että kiekko pyrki luistelemaan vaan pullan välissä ja oli pakko alentua ottamaan työkalut käyttöön. Lisäkkeenä olleet ranskalaiset olivat ihan ok, mutta joku kastike niille olisi ollut kiva olla. Nyt ne tarjoiltiin ilman mitään soosia.

Jälkiruokana tilaamani Tyrniposset (Tyrnivanukas joss Kuivattua vadelmaa ja paahdettua valkosuklaata) oli alkuruokatartarin kanssa ensiluokkainen annos. Ruokajuomaksi valittu punaviini (Ekuo Merlot) oli myös hyvä valinta palanpainikkeeksi.

Yhteenveto

Kokonaisuutena burger ei vastannut mielestäni muun ruoan tasoa, tai ravintolan laatuvaikutelmaa. Yritystä oli, mutta kokonaisuus burgerin osalta jäi kuitenkin valjuksi. Burgerin takia en tänne uudestaan tulisi vaikka nälkä silläkin siirtyi, mutta muuten listaan voisin kyllä tutustua uudemmankin kerran.

Osoite: Humalistonkatu 2, 20100 Turku

WWW: https://www.raflaamo.fi/fi/turku/ravintola-gunnar

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa