Kevin Bacon, Goiko Grill, Madrid, Espanja

Madridissa tuntuu löytyvän todella paljon suosituksia erilaista burgereista, moni on yksittäisiä pikkupaikkoja ja sitten on paikallisia ketjuja, kuten Goiko Grill.

Taustaa

Vuonna 2013 finanssikriisin aikaan Venezuelalainen lääkäri sai idean vaihtaa valkotakkinsa esiliinaan Espanjassa ja alkoi kehittämään omasta mielestään lyömättömiä burgereita. Madridiin syntyi ensimmäinen Goiko Grill.

Nyt muutamia vuosia myöhemmin ravintoloita on ympäri Espanjaa kymmeniä ja laajentuminen sen kuin jatkuu. Jokaisesta ravintolasta löytyy Goikon peruslista + aina 1 paikallinen erikoisuus jossa pyritään hyödyntämään paikallisia makuja.

Paikka

Madridissa vierailemani Goiko on lounasaikaan tupaten täynnä. Ovella minulle kerrotaan että istumapaikkaa tarvitsee odottaa puolisen tuntia, joka itselleni tuli hieman yllärinä.

Katselin ympärilleni ja bongasin baaritiskiltä yhden paikan jossa oli vain laukku ja takki. Olemattomalla espanjantaidollani menin tuonne ja kysäisin vieressä olleelta kaverilta ”libre?” johon vastaus oli ”si” – ei muutakuin persusta penkkiin ja tilaamaan.

Henkilökunnasta vain osa puhuu englantia ja saan hieman odotella palvelua, mutta tämä ei haittaa. Tilaan tuopillisen olutta odotellessa ja se onnistui paikallisestikin 🙂 Palvelu on rennon asiallista, ei valittamista.

Ruoka

Lista mainostaa ravintolan kestosuosikiksi ”Kevin Bacon” burgeria, johon on pullan lisäksi pistetty naudanpihvi jonne on pukattu myös pekonia, lisäksi burgerissa on fritattua sipulia ja juustoa. Kyllä, se on siinä!

Burgereihin saa valita halutessaan niin monta pihviä kuin haluaa, eli jos liha maistuu ja lompsa kestää niin ei muutakuin tilaamaan burger vaikka 10:llä pihvillä – itse tyydyin ihan perusmalliseen yhden pihvin versioon.

Sideina löytyy paikanpäällä duunatut lohkoperunat, sivusalaatti tai sitten bataattiranut. Koska bataatit ovat kaupallisia skippaan ne ja valitsen lohkot. Viereen vielä 3 majoneesia listalta : Chipotle, Goiko Mayo ja Goiko Barbecue.

Sapuskat saapuvat lyhyen odottelun jälkeen, pari majoa oli unohtunut kyydistä mutta mainitessani asiasta ne saapuvat hetkessä paikalle – ei muutakuin maistelemaan.

Ensimmäinen haukku burgerista ja THADAA! Aivan jumalaisen yksinkertainen hyvän pullan, pihvin ja juuston maku valtaa makuhermot. Taivaallisen syntistä, nyt ei ajatella kaloreita! Haukku haukulta tuhoan burgeria ja naamalleni leviää vain leveämpi hymy kokoajan. Tämä on todella hyvää. Edes se että pihvi on hieman pullaan nähden pieni halkaisijaltaan ei tällä kertaa haittaa pätkän vertaa.

Perunat ovat mukavan erilaiset ja mieleeni tuleekin paistetut uudet perunat – nämäkin ovat todella jees! Majoneesit, kuten about kaikki muukin, on Goikossa itsetehtyä ja niissä esim Chipotlessa maistuu selvästi savuchili ja myös Goiko Mayo on mukavan hedelmäinen. Barbecue on perus barbecue majo, mutta sekin herkullinen.

Yhteenveto

Goiko vei tällä kertaa ainakin multa jalat alta ja Kevin Bacon oli yksi parhaita yksinkertaisia burgereita viimeajoilta. Vahva suositus jos Goiko osuu omalla reissullasi eteen.

 

WWW: https://www.goikogrill.com/en

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa