La Bacoa, Bacoa, Madrid, Espanja

Bacoa on minulle tuttu jo vuosien takaa Barcelonan reissuilta, mutta yllätyksekseni vuonna 2010 yhdellä paikalla Barcassa aloittanut paikka on laajentunut Madridiinkin. Erinomaista!

Paikka

Vuosien takaa savuinen burgerjoint-meininki on vaihtunut enemmän ketjumaiseksi toiminnaksi ja konseptia on selvästi hiottu. Ravintoloiden määrä on myös kasvanut ja nykyään Barcelonasta löytyy 5, Madridista 2 ja Lleide, Salamanca sekä Tarragona tarjoavat kukin yhden Bacoan nälkäisen burgerinystävän iloksi.

Bacoan fiosofiaan liittyy se, että vaikka ravintoloiden määrä on kasvanut ei ainakaan lupausten mukaan laadusta tai siitä miten tuotteet tehdään tingitä. Kaikki osaset joko tehdään itse tai ne tehdään Bacoalle heidän omien reseptiensä mukaan. Tämä on erittäin kunnioitettavaa ja mukava ettei koiteta mennä siitä mistä aita on matalin.

Palvelu on miellyttävää ja monesta Espanjalaisesta paikasta poiketen Bacoan (Atocha) tarjoilija puhui erinomaista englantia, joten tilaussysteemin kertaus meni oikein sujuvasti. Ensimmäisenä lappunen kouraan ja tuhertamaan Ikeastakin tutuilla pienillä lyijykynillä rastia ruutuun – kaiken voi nimittäin tuunata juuri sellaiseksi kuin itse haluaa! Systeemi on todella näppärä ja tilausta voi rauhassa miettiä samalla kun hörppii jo hetki aiemmin tilattua Barcelonalaista Moritz olutta biohajoavasta muovituopista. Tarjolla on luonnollisesti myös laaja valikoima alkoholitonta juomaa kuten myös viiniä. Juomaa voi tilata myös etukäteen uuden kierroksen muodossa, jolloinka saat kassalta poletin mihin tämä tieto on ladattu.

Ruoka

Tilaukseen lähti paikan best seller, eli ”La Bacoa” johon pullaksi vaihdoin briossin ja kylkeen tilasin paikan ranskalaiset höystettynä Bacoan omalla majolla.

La Bacoa sisältää omien valintojesi mukaisen pullan, pihvin pekonia, Cheddaria, manchegoa, kotitekoisia maustekurkkuja, salaattia, tomaattia ja ketsuppia. Pihvin paistoasteen saa myös itse luonnollisesti valita, oma valintani oli luonnollisesti medium-kuten yleensä haluan pihvini nauttia.

Koko tilaus tarjoillaan kerralla ja annos on mielestäni jopa hyvännäköinen. Kasaamiseen on selkeästi panostettu ja syönti on sekä siistiä että helppoa, vaikka mitään syöntitaskua tmv ei ole tarjolla. Pullaan on kivasti haettu paistopintaa kuitenkaan vetämättä hommaa ylikäristämisen puolelle.

Burger on hyvä ja vaikka kastikkeita on käytetty todella säästeliäästi ei paketti ole missään nimessä kuiva. Pihvi antaa sopivaa kosteutta jota varsinkin paikan omat maustekurkut tuovat mukavaa happoa rasvaisen pihvin, pekonin ja juuston vastapainoksi.

Kuitenkaan tällä kertaa ei ihan päästä sellaiseen tasoon jota omat muistot Barcelonan ajoilta tuovat mieleeni. Oma veikkaukseni on että neljän hengen seurueemme ruoat haluttiin tarjoilla samanaikaisesti, joten oma annokseni on seissyt hetken tiskillä odottamassa loppuja. Tästä syystä esim ranskalaiset olivat valitettavasti jäähtyneet ja hieman ”nahistuneet”, samaten burger oli hieman viilentynyt joka valitettavasti kyllä vaikuttaa kokonaisuuteen yllättävän paljon. Vierustoveri oli saanut ranskalaiset todennäköiseti ”uudesta erästä”, koska ne olivat rapeat ja lämpimät pöytään saapuessaan.

Ranskalaisten viereen tilattu Bacoan oma majoneesi oli vahva umamiviritelmä, joka oli ihan himpun tunkkaisen puolella. Pöydässä sen sijaan valmiina olleet talon oma ketsuppi ja ”brava picante” olivat todella hyviä ja lopulta majoneesia ei edes tarvittu dippailuun.

Yhteenveto

Ranskalaiset jättivät hieman huonon mielen tällä kertaa, mutta burger siitä huolimatta että oli hieman jäähtynyt, oli kyllä makumaailmaltaan ja meiningiltään hyvä. Nopeammin luukulta pöytään ja hieman enemmän paistoa pekonille niin oltaisiin tilanteessa jossa kirmaisin suoraan nälän saavuttua uudelleen pelipaikoille.

 

WWW: https://www.bacoaburger.com/en/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa