Flippin’ (single), Flippin’ Burgers, Tukholma, Ruotsi

Tukholma kutsui työasioiden vuoksi päiväkeikalle, joten aloin katselemaan mitä burgerpaikkoja toimistomme lähimaastosta löytyisi. Flippin’ on yksi kaupungin klassikoista ja sijaitsi onneksi sopivan matkan päässä, eikä lentokenttäjunan asemallekaan (rautatieasema, T-centralen) kävele paikasta kuin 15 minuuttia. Ennen paluulentoa oli siis otettava riski ja katsottava pääsisikö todella suosittuun paikkaan pikaiselle visiitille.

Paikka

Ravintola sijaitsee kerrostalon kivijalassa ja on todella suosittu, usein jono on ulos asti, kuten nytkin. Onneksemme suurin osa jonottajista olivat isompia porukoita, joten meidän kahden hengen seurueellemme löytyi suoraan pieni pimeä nurkkapöytä. Pöytävarauksia ei voi tehdä ja ravintolassa on pöytiinohjaus, joka on erittäin hyvä suosion vuoksi – tehostaa taatusti toimintaa.

Meininki on rentoa ja henkilökunta saa suoraan tuntemaan asiakkaan tervetulleeksi. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Itseasiassa vaikka porukkaa on tupa täynnä, niin annoksia ei tarvinnut odotella kuin vartin verran.

Ruoka

Listalla on kymmenkunta burgeria, joita kaikki yhdistää yksinkertaisuus. Tarjoilijan suosituksesta tilasin heidän nimikkoburgerinsa, tällä kertaa single pihvillä. Singleversiossa pihvi on 150g ja luonnollisesti hieman paksumpi kuin doublessa, jossa lihaa on 2 x 100g kiekot. Lisukkeeksi listalta nappasin perus ranskalaiset ja palanpainikkeeksi Stockhom Lageria.

Flippin’ burger on klassinen cheeseburger, joka sisältää : Pullan, pihvin, juustoa, majoa, sinappia, ketsuppia ja sipulia. Liha tulee ainoastaan valikoiduilta pientuottajilta ja se jauhetaan paikanpäällä, sekä muotoillaan käsin. Lista eri lihantoimittajista löytyy niin ravintolasta kuin esim heidän weppisivuiltaan. Pullan resepti on paikan ja leipomona käytetyn Magnus Johansson Bakeryn yhteistuotos. Kaikissa valinnoissa pyritään orgaanisuuteen, eli komponentit on kasvatettu / viljelty ilman keinotekoisia kemikaaleja, hormoneja, antibiootteja tai geneettisesti muunneltuja organismeja.

Ranskalaiset ovat extra-rapeat ja todella ohuet. Sooseja löytyy suoraan useampaa erilaista pöydiltä, aina perus ketsupista ja keltaisesta sinapista erilaisiin majoihin.

Täällä ei hienostella millään muotoa ja burgereilla ei kikkailla, keep it simple ja maut kohdilleen tuntuu olevan se pääsanoma. Ja minkälainen lopputuote on? Loistava – tällainen perusburgerin kuuluukin olla.

Flippinin laatuvaihteluista ja burgereista on kuulunut muutaman viime vuoden aika paljon erilaisia mielipiteitä, mutta omani on, että onhan tämä aivan jäätävän hyvä paketti. Ainoa miinus kokonaisuudessa tulee siitä, että syönti on todella sotkuista ja ainakaan missään en mitään syöntitaskuihin viittavaa nähnyt olevan tarjolla – kiireestä johtuen ei ehditty asiaa alkaa enempää selvittämäänkään.

Yhteenveto

Flippin’ on mainittu monilla jopa maailmanlaajuisilla top-listoilla, eikä mielestäni syyttä. Onko se sitten Tukholman tai koko Ruotsin paras? Vaikea sanoa, mutta yksi asia on varmaa – tuote on kunnossa ja tänne palaan ilomielin joskus paremmalla ajalla. Silloin tosin tilaan suoraan pari erilaista burgeria, koska ainakin nyt testissä olleeseen tuli himo ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin tilannut toisen 🙂

Osoite: Observatoriegatan 8, 11329 Tukholma, Ruotsi

WWW: http://flippinburgers.se/en/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa