Smash Burger, Brasserie Stadsparken, Västerås, Ruotsi

Ruotsin Västerås on talvisaikaan kohtuullisen hiljainen pikkukaupunki, jossa ei suoraan tullut eteen sellaista ”tuonne pitää mennä” burgersuositusta. Joten kun työporukalla päädyttiin Brasserie Stadsparkeniin, valikoitui tällä perusteella heidän burgerinsa nyt maisteluun.

Paikka

Stadsparken sijaitsee Svartå -joen kainalossa aivan kaupungin keskustassa. Maanantai-iltana ruuhkaa ei ole ja vaikka meitä on pari pöydällistä ei tämä aiheuta mitään kummempia toimenpiteitä. Sisustus on viihtyisä ja palvelu oikein lämminhenkistä. Illallismenu on kohtuullisen kompakti, mutta silti monipuolinen.

Ruoka

Lista tarjoaa ainoastaan yhtä burgeria, joten oma valintani ei ollut sen suhteen vaikea. Myöskään paistoastetta ei tarvitse miettiä, koska kyseessä on smashburger. Oikeastaan ainoana asiana mitä jäin miettimään on miten maillard on saatu onnistumaan ja miten burger tarjoillaan. Odotellessa nappasin listalta tartar-pihvin, joka oli kyllä erittäin oiva valinta odotteluun!

Paikan smashburger sisältää : Briossin, 2 x 90g pihvin, jalapenomajoa, tomaattisalsaa, pekonia, salaattia ja lehmänmaidosta valmistettavaa gruyere -juustoa. Annokseen kuuluu myös ranskalaiset joita voi dippailla majoneesiin. Annoksessa ei mukana tule ketsuppia, eikä sellaista myöskään pöytään automaattisesti tuoda.

Burgerannos saapuu pöytään korkeareunaisella puutarjottimella. Burger itsessään on ilahduttavasti suoraan jo syöntitaskussa ja ranskalaiset pienessä kupissa tuon vieressä majoneesin kera. Vaikka ollaan ihan siistissä ravintolassa, niin arvostan että tuotetta selvästi kehoitetaan syömään käsin.

Burger on kasattu hyvin ja huolellisesti. Pulla näyttää hieman kuivalta, mutta haukatessa tämä osoittautuu virhearvioinniksi – pulla toimii. Salaattia ja kastikkeita on sopiva määrä kokonaisuutta katsoen.

Pihvit itsessään ovat kovin pieniä, eikä niihin odotuksista huolimatta ole saatu kunnon maillardia. Pihvi on jopa kuivanpuoleinen ja hieman mauton, eikä tuotteen muu kosteus myöskään kompensoi tätä. Pekoni koittaa rasvallaan hieman paikata pihvin kuivuutta, mutta ei ihan täysin onnistu tuossa.

Maut ovat todella pelkistettyjä ja vaikka burgerin söi nälkäänsä, en palaisi tämän vuoksi uudestaan Stadsparkeniin.

Ranskalaiset ovat todella oivat ja aivan superrapeat, näihin tuli miltei samanmoinen himo kuin kunnolla tehtyihin shoestring frieseihin.

Yhteenveto

Miellyttävä paikka, mutta valitettavasti burger ei yllä mielestäni ravintolan yleistasoa vastaavaksi. 229 SEK (n 21.50e) on valitettavasti reilusti liikaa tästä annoksesta.

Osoite: Stora gatan 35, 72212 Västerås, Ruotsi

WWW: http://www.brasseriestadsparken.se/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa