Puigi’s Sliders, Wanda’s Kitchen & Lounge, Vantaa

Vantaan Myyrmäellä on oma paikka sydämessäni, olenhan siellä lapsuusvuosiani asunut ja koulujakin tuolla käynyt. Aivan synnyinkotini  ja lapsuuteni lastentarhan vieressä sijaitsee monena vuonna Vantaan parhaaksi ruokapaikaksi valittu Wanda’s, jonka ravintoloitsija kutsui meidät testaamaan burgereitaan. Eihän tästä voinut kieltäytyä.

Paikka

Myyrmannin ja Isomyyrin kupeessa, ”Myyr-Yorkin keskustassa”, sijaitsevalla paikalla on ollut ravintoloita niin pitkään kuin muistan. Muistikuvani lähtee 1980/90 -luvun Hyvä Ystävä ketjun ja vielä 2000-luvulla Chicosin paikoista. Nykyään tuossa samassa paikassa on Wanda’s, joka on niittänyt mainetta varsinkin ruoallaan ja leppoisalla palvelullaan.

Ravintolassa on ruokapuoli ja enemmän baarimainen osio, jossa jälkimmäisessä screenilta näytetään usein urheilua. Ote on rentoa ja jo ovella koet olevasi tervetullut. Koska olimme kutsuttuina paikalla ja asioimme illan ravintoloitsijan kanssa pääasiassa, en nyt ota kantaa palveluun. Mainitsen vain että noin kuukausi sitten 10 hengen seurueen kanssa omalla rahalla tuolla ollessani, palvelu oli leppoisan rentoa ja asiallista.

Ruoka

Wanda’s on uusinut burgerlistansa juuri äskettäin ja listalla on hyvä määrä erilaisia burgereita. Se mikä täällä pomppaa erityisesti omaan silmääni on että ravintola tarjoaa slidereita, joita on oikeasti todella harvoin tarjolla missään. Sellaiset oli siis saatava. Kylkeen tilattiin kasa dippejä, bataattiranskalaiset, normaalit ranskalaiset ja juomaksi limpparia. Tilasimme myös normaalikoiset Jamburgerit, mutta koska olin sen verran haltioitunut slidereista keskitytään tässä nyt niihin.

Niin isompiin burgereihin kuin slidereihinkin lihan toimittaa Roslund, joka punnitsee ja muotoileekin pihvit valmiiksi. Isommissa pullana on Lantmännen Unibaken tuotos ja slidereissa Panescon.

Puigi’s Sliderit on nimetty ravintoloitsija Tomi Puikkosen mukaan ja annoksessa tulee 3 slideria, jotka sisältävät :

Slider 1:  50g Roslundin kotimaisen rotukarjan jauhelihapihvi, Kolatun cheddarjuustoa ja talon majoneesia
Slider 2: 50g Roslundin kotimaisen rotukarjan jauhelihapihvi, Aurajuustoa, karamellisoitua sipulia ja talon majoneesia
Slider 3: Friteerattua halloumia, paholaisenhilloa ja limeaiolia

… lisäksi kaikissa kolmessa oli salaattia.

Kantavana ajatuksena on ollut rakentaa nämä kolmen erilaisen juuston ympärille, joka on ihan hauska idea. Kaikki käytetyt juustot kuitenkin ovat sellaisia jotka burgereihin sopivat erinomaisesti.

Vaikka yleisesti omasta mielestäni burger ei ole burger jos siitä puuttuu jauhelihapihvi, niin friteerattu halloumi toimii erinomaisesti tässä oli kyseessä burger tai ei. Suolainen juusto ja makea, jopa sweet chilimäinen, paholaisenhillo toimivat yhdessä hyvin ja makumaailma vaan toimii.

Lihaslidereissa idea on hyvä, mutta pieneksi ongelmaksi muodostuu niiden samankaltaisuus. Tuotokset ovat hyviä molemmat, mutta eroavaisuudet katoavat voimakkaan talonmajoneesin alle, joka valkosipulisuudellaan kävelee hieman juustoista yli. Lopputulos ei ole maultaan huono, mutta toiseen lihaversioon kaipaisin jotain muuta majoneesia vaihtelun vuoksi. Tästä kävimme myös paikanpäällä pidemmän keskustelun.

Sliderit ovat mukavasti laitettu esille ja niitä on kiva syödä käsin. Muihin burgereihin verrattuna tämä kolmen pikkuburgerin annos on mielestäni hieman pienehkö, joten koska kyseessä on pääruoka nostaisin hieman sekä jauhelihapihvien että halloumpihvin kokoa, jotta patty/bun -suhde paranisi ja annos olisi isompiruokaisellekin täyttävämpi. Toiseen lihaslideriin saattaisin myös lisätä pikkuisen siivun pekonia.

Sekä ranskalaiset että bataattiversiot ovat todella hyvät ja ne katosivat maistelun ohessa hyvinkin nopeasti. Viereen tilatuista dipeistä oma suosikki oli Chili-creme fraiche, joka toimi molempien ranskalaisten kanssa hyvin. Aurajuustodipin rakenne oli mukavan ”rosoinen”, mutta makua olisi saanut olla enemmän. Talon majoneesi taasen olisi ollut ehkä osuvammin aioli, koska se oli todella valkosipulinen ja siten kovin hallitseva.

Jälkiruoat olivat maistuvia ja seuralaisenani ollut vaimoni totesi suolakinuski pannacottan olleen pitkään aikaan paras jälkiruoka, jota hän on syönyt.

Yhteenveto

Ravintolaa selkeästi tuntui kehitysideat kiinnostavan ja uskoisinkin että kun lähiaikoina listaa uudistetaan, saattavat slideritkin himpun muuttua kehitysideoiden siivittämänä. Kuitenkin tuote on jo nyt niin hauska, että toivon todella slidereiden jatkavan eloaan.

Slidereita toivoisi näkevän enemmänkin ravintolatarjonnassa ja näitä kyllä kehtaa jo nykyiselläänkin suositella jos eksyt Myyrmäen suunnalle.

Osoite: Liesikuja 5,01600 Vantaa

WWW: https://www.wandas.fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  ,

Vastaa