Umami Burger, Friends & Brgrs, Helsinki

Friends & Brgrs on ollut jo pitkään kiva piristys perinteisellä pikaruokakentällä. Täällä asiat koitetaan tehdä hieman normaalia Mäkkäri/Hesetasoa paremmin ja homma tuntuu yleisesti toimivan.

Kuulun itse Friends & Brgrs:n testaajaraatiin, joten aina silloin tällöin saan kutsun testaamaan jotain tuotetta veloituksetta ja annan sitten heidän järjestelmäänsä palautetta tuotteesta. Heidän luvallaan testaustuloksia saa jakaa muuallekin, kuten nyt tänne. Tämänkertainen testiburger oli Umami.

Paikka

Helsingissä, Ateneumin vieressä Aikatalon toisesta kerroksesta löytyy valoisa ravintolatila. Itse muistan tämän kaukaa historiasta Rax Pizzabuffetina mutta nykyään siinä on jo monta vuotta ollut Friends & Brgrs.

Ravintolasali on valoisa, avoin ja avokeittiöön näkee hyvin sisälle, jolloin voi seurata oman burgerin valmistumista halutessaan.

Tiskiltä saa mukaansa pagerin ja limu haetaan oikeaan lasiin itse automaatista, ruoka tulee myös muovitarjottimen sijaan lautasella ja ranskalaiset metallikorissa. Ainoastaan lisäkastikkeet toimitetaan pienissä kertakäyttöisissä muovikipoissa.

Ruoka

Listan mukaan Umami Burgeriin kuuluu : Tuore naudanlihapihvi, cheddarjuusto, karamellisoitu sipuli, uunipaahdettu tomaatti, Umami-majoneesi . Yhdellä pihvillä pelkkä burgeri maksaa 9€ ja ateria 12.50€ – tuplapihvillä sitten muutaman euron enemmän.

Pullaan on paistettu mukava pinta ja pihvistäkin löytyy sisältä pieni punerrus, tutut asiat ovat siis edelleen kunnossa.

Umamissa ero muihin burgereihin tehdään majoneesilla, jota on mielestäni tässä hieman turhan korostetusti, se kävelee kaikesta yli. Kokonaisuus on todella rasvainen, suolainen ja kokonaisvaltaisesti raskaan tunkkainen, eikä asiaa helpota vahvasti karamellisoitu sipuli saatika paahdettuna tuleva tomaatti. Tämä kaipaisi jotain happoa ja raikasta tuoreutta matkaan keventämään ja raikastamaan kokonaisuutta.

Umamissa olisi pienellä säädöllä mahdollisuutta ihan oivaksi burgeriksi, olettaen että pitää sienen mausta, mutta valitettavasti tällaisena se ei minulle toimi vaikka raaka-aineet ovat laadukkaita ja vahvasti omaperäisiä.

Ranskalaiset ovat tuttua F&B-laatua, eli oikein oivat. Nämä nousevat tällä kertaa selvästi annoksen parhaaksi osaksi.

Yhteenveto

Umami ei omassa testissäni valitettavasti tällaisena pääse jatkoon, mutta onneksi F&B:lla on paljon muita itseäni enemmän miellyttäviä tuotteita.

WWW: https://friendsandbrgrs.com/fi/

Yleisarvosana

Burger
Lisäkkeet
Palvelu
Paikka

Tagit:  

Vastaa